Oslo Runway:

Slik gikk den andre dagen av Oslo Runway

Nå er det bare å glede seg til våren!

OSLO RUNWAY: Moiré får skryt av KKs ansvarlige redaktør for valg av modeller. Foto: Getty Images
OSLO RUNWAY: Moiré får skryt av KKs ansvarlige redaktør for valg av modeller. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vårsesongen 2019 ble denne uken sparket av i Oslo da de norske designerne skulle vise frem sine kolleksjoner for vår/sommer 2019. Gikk du glipp av visningene? Ta det helt med ro - vi har oppsummert dem her:

LES OGSÅ: Harald og Ida vant motepris og 100 000 kroner

MOIRÉ

Andre dag av Oslo Runway startet med en av moteukens beste kolleksjoner - sett gjennom KKs øyne. Ikke bare falt vi for plaggene, men også måten de ble presentert på. Charlotte Fische og Linn Sannes Brevik-Ribeiro forteller til KK at de ønsket å hedre sterke personligheter.

- Her er det ingen regler. Du kan bare ta på deg noe og gå på butikken. Dette er en leken kolleksjon som hedrer individualitet. Vi vil være et inkluderende merke og ønsker at alle skal kunne gå i klærne våre, sier designduoen etter visning.

Ingeborg Heldal, KKs ansvarlige redaktør, hyller måten Moiré presenterer kolleksjonen sin på.

- Debatten om mangfold har rast hele sommeren, og Moiré startet dag 2 av Oslo Runway med en solid finger til dem som har stått for det gammeldagse, rigide og til tider ganske fiendtlige synet på kjønn i debatten, sier Heldal og fortsetter:

- Jeg synes det føles friskt og framtidsrettet, og elsket at castingen virket helt uanstrengt og ikke på noen måte tok oppmerksomheten bort fra kolleksjonen. Selv om den utvilsomt ble en snakkis etterpå. Mangfold is the new black!

MOIRÉ FOTO: GETTY IMAGES

LINE OF OSLO

Ønsker du å fylle neste års garderobe med hvite blondekjoler og lekre varianter i fargesterke print? Da bør du ta en titt på kolleksjonen til Line of Oslo.

- Hos Line of Oslo likte jeg kjolene med søm- og rynkedetaljer som ble vist i to ulike farger på showet. Og den stripete skjortekjolen med lommer blir perfekt til neste sommer! Elsket å se Sonja Wanda på catwalken - hun er virkelig helt rå, sier utgavesjef i KK Stine Therese Strand.

LES OGSÅ: Sonja Wanda: - Mamma ofret alt for meg. Til og med sin egen familie

LINE OF OSLO FOTO: GETTY IMAGES

PIA TJELTA

Pia Tjelta (40) og Promenaden Fashion District inviterte alle til visning da hun skulle holde sitt aller første show under årets Oslo Runway. Og folk møtte opp! Så å si en hel sidegate i Karl Johan hadde blitt satt av for visningen, og det trengte man når artisten Silya Nymoen (40) kom inn på en diger, blomsterdekorert lastebil.

Se alle bildene fra showet og hva Tjelta hadde å si etter visningen her!

PIA TJELTA FOTO: GETTY IMAGES

MICHAEL OLESTAD

I 2017 vant Michael Olestad Bik Bok Runway Awards, noe som sikret han en mentor fra Bik Bok, 100 000 kroner og en plass på neste Oslo Runway. Kolleksjonen han presenterte i år falt virkelig i smak hos KK.

- Michael Olestad leverte en nydelig kolleksjon med mange nytenkende og fine detaljer. Likte spesielt lag på lag-effekten i flere av antrekkene og kontrasten mellom materialene, sier Stine Therese Strand.

LES OGSÅ: Iben med ny kolleksjon: - Pippi Langstrømpe er inspirasjonen

MICHAEL OLESTAD FOTO: GETTY IMAGES

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer