Oslo Runway:

Slik gikk den første dagen av Oslo Runway

Her er noen av høydepunktene!

OSLO RUNWAY: ByTiMo viste frem sin kolleksjon i den nydelige hagen til Ladegården i Oslo. Foto: Getty Images
OSLO RUNWAY: ByTiMo viste frem sin kolleksjon i den nydelige hagen til Ladegården i Oslo. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert

Vårsesongen 2019 ble denne uken sparket av i Oslo da de norske designerne skulle vise frem sine kolleksjoner for vår/sommer 2019. Gikk du glipp av visningene? Ta det helt med ro - vi har oppsummert dem her:

LES OGSÅ: VI ga Martine ny stil med farger - se forskjellen!

CATHRINE HAMMEL

Det er ingen tvil om at moteukens gjester forelsket seg helt i visningen til designeren som åpnet ballet: Cathrine Hammel. I stedet for å la modeller vandre ned catwalken, hadde Hammel stelt i stand en presentasjon som tok oss gjennom dagen derpå for flere kvinner.

- Jeg er i utgangspunktet veldig glad i Cathrine Hammels design, og har et mangeårig kjærlighetsforhold til tyllskjørtene hun er så kjent for. Mote handler jo ofte om å ta eksisterende ideer og få dem til å virke nye, og tyll og florlette stoffer var så absolutt tilstede i Cathrine Hammels SS19-kolleksjon, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK, og fortsetter:

- Men måten hun presenterte plaggene på blåste meg av banen. Nesten som installasjoner var modellene plassert rundt i lokalet. Et par kranglet høylydt i et hjørne, på en sofa satt en jente alene og gråt, rundt et halvspist frokostbord med croissanter og overfylte askebeger satt tre hvitkledde venninner og fniste. Det var vakkert, overraskende, litt mørkt og spennende, nesten som å være i en Liv Ulllann-film.

CATHRINE HAMMEL FOTO: GETTY IMAGES

EPILOGUE

Flere designere velger å presentere såkalte in season-kolleksjoner. Det vil si at plaggene som vises på catwalken i dag, vil bli tilgjengelig denne høstsesongen. Det valgte Eva Emanuelsen bak Epilogue å gjøre.

- Hele visningen til Epilogue var veldig stilren og gjennomført. Jeg liker at plaggene er så brukervennlige og at så godt som alle antrekkene kan tas rett fra catwalken og inn i hverdagen. Falt spesielt for buksene med rem og spenne nederst, det var en veldig kul detalj! Og den sorte skinnfrakken var helt rå, sier Stine Therese Strand, utgavesjef i KK.

EPILOGUE FOTO: GETTY IMAGES

ANNE KARINE THORBJØRNSEN

I 2016 vant Anne Karine Thorbjørnsen «Bik Bok Runway Awards», og siden har hun holdt visning under Oslo Runway. Hun er også aktuell i tv-serien «This Is It» hvor hun er veileder og lærer for designerspirer. Men nå var det Thorbjørnsen selv som skulle vise frem sitt arbeid.

Det er alltid mye detaljer i Thorbjørnsens arbeid, og denne gangen var intet unntak. Fargepaletten besto av mye rosa og beige, samt innslag av det trendy ruter.

LES OGSÅ: Moteuken i København oppsummert: «The devil does not wear Prada»

ANNE KARINE THORBJØRNSEN FOTO: GETTY IMAGES

CALA JADE

Oppe på Ekeberg ved Vannspeilet hadde tilbehørsmerket Cala Jade plassert modeller på pidestaller på vannet - selvfølgelig med deres nyeste vesker. Det hele var ganske så flott!

CALA JADE FOTO: GETTY IMAGES

BYTIMO

ByTiMo har gjort det svært godt med sine romantiske kjoler. Nylig så vi til og med talkshowverten Kelly Ripa i kjole fra det norske merket! Til neste vår fortsetter ByTiMo med kjoler i forskjellige lengder, former og farger.

- Øverst på ønskelisten fra By Timos vårkolleksjon står den hvite, fotside kjolen med høy hals. Ikke overraskende - hvite, delikate blondekjoler er noe jeg rett og slett ikke klarer å motstå, forteller utgavesjef Strand.

BYTIMO FOTO: GETTY IMAGES

IBEN

- Dette er den fineste kolleksjonen jeg har sett fra Iben, sier Stine Therese Strand.

- Her er det maaange plagg jeg gjerne skulle hatt i garderoben, som for eksempel den oransje dressen, det beige omslagsskjørtet og det stripete, pysjinspirerte og matchende settet. Og så elsket jeg håret og makeupen på modellene!

LES OGSÅ: - Havaianas har aldri vært hottere

IBEN FOTO: GETTY IMAGES

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer