Hår:

Slik gir du håret volum

Følg disse rådene, og sluttresultatet blir en luftig, voluminøs frisyre!

Slik gir du håret volum
Publisert

Skikkelig voluminøst hår starter allerede i dusjen. Hvilken sjampo, hårkur og balsam du bruker, avgjør hvordan håret oppfører seg etter at det har tørket. Jeg anbefaler produktseriene som gir volum – de fungerer godt.

Det er ikke bare for å gi en eksklusiv opplevelse at frisøren vasker håret ditt flere ganger. Når du vasker håret, renses først håret for produkttester og smuss. Ved andre vask vil du oppleve at det skummer bedre. Da får virkestoffene i sjampoen lov til å virke dypere, og du får et luftigere resultat når håret er tørt.

Avslutt hårvasken med balsam for å lukke skjellaget og beskytte håret. Jeg har kunder som klager over at håret blir tungt og flatt av balsam. Det er gjerne et tegn på at du bruker feil produkt eller bruker produktet feil.

Følg disse rådene, og sluttresultatet blir en luftig, voluminøs frisyre!

Tips ved bruk av balsam:

  • Klem ut vannet av håret før påføring. Da unngår du å vanne ut balsamen, og den får full effekt.
  • Påfør balsam fra ørene og ned, hvor håret er tørrest. Unngå balsam i hodebunnen.
  • Ikke bruk for mye produkt. Det er sløseri, og det gjør at håret fort kan føles tungt.
Tips! Bruk sjampo for det håret trenger å få tilført, hårkur for å reparere og gjenoppbygge, og balsam for det du vil at håret skal gjøre.
Tips! Bruk sjampo for det håret trenger å få tilført, hårkur for å reparere og gjenoppbygge, og balsam for det du vil at håret skal gjøre. Vis mer

Produkter

Jeg vil ha produkter som faktisk virker – og som har betydning for stylingen. Her er fire essensielle hjelpere i jakten på volum.

Hårskum: Et hårskum kan virkelig blåse liv i håret ditt. 80-tallet har ødelagt ryktet til hårskummet, men det er et fantastisk produkt hvis du ønsker et hår med mer volum og hold. Ta en tennisball med hårskum i fuktig hår, og føn godt. I dag finner du hårskum som også pleier.
Volumspray: Et stylingprodukt som brukes i håndkletørket hår. Den sprayes rett på hodebunnen for å pumpe opp hårstråene og gjøre dem stivere. Volumsprayer er ofte varmeaktiverende – det vil si at produktet behøver varme fra en hårføner for å aktivere sine superkrefter.
Teksturspray: Dette er er hårprodukt som gir tråhet og gjør at frisyrer som oppsett og fletter blir enklere og holder bedre. Teksturspray er også perfekt til tupering.
Tørrsjampo: Har du et ønske om en fyldigere flette eller et oppsett som trenger mer volum, er tørrsjampo et godt hjelpemiddel for å skape tråhet og hold. Et nyvasket, rent hår kan være veldig glatt, og stylingen kan skli ut. Spray litt tørrsjampo i både røtter og lengder før du starter. Det gir håret et ekstra dytt i riktig retning.

Tupering

En av de enkleste – og muligens mest effektive – måtene å få volum på er å tupere håret. Her kan du virkelig bygge frisyren opp til stjernene! Start med å gre gjennom alt håret. Det skal være flokefritt før du begynner.

Du trenger:

  • Kam eller børste
  • Volumprodukt

Tuper med mening! Det er unødvendig å jobbe med håret i nakken hvis det er luggen du vil gi høyde. En tupering vil alltid gi noe slitasje på håret, så ikke overdriv. For at tuperingen skal sitte bedre, er det essensielt at du bruker produkter som hjelper til med jobben. Tørrsjampo, teksturspray, hårskum eller mattende pulver sørger for at du slipper glatt hår. Tupering kan redde en hårstyling – og i nødstilfeller har jeg brukt både tannbørste og gaffel.

1. Del av en seksjon med hår, og tuper så inn mot hodebunnen. Det er lett å bli overivrig, og mange drar kammen fram og tilbake veldig fort. Det hjelper ikke noe særlig, men sliter langt mer på håret. Håret skal tuperes inn mot hodebunnen, ikke vekk fra den. Fjern derfor kammen fra håret før du tuperer inn mot røttene igjen.
1. Del av en seksjon med hår, og tuper så inn mot hodebunnen. Det er lett å bli overivrig, og mange drar kammen fram og tilbake veldig fort. Det hjelper ikke noe særlig, men sliter langt mer på håret. Håret skal tuperes inn mot hodebunnen, ikke vekk fra den. Fjern derfor kammen fra håret før du tuperer inn mot røttene igjen. Vis mer
2. Gjenta prosessen med en ny del hår, bak den som er ferdig. Fortsett å jobbe deg bakover til du har ordentlig volum. Tips! En kam gir en tettere tupering enn en børste.
2. Gjenta prosessen med en ny del hår, bak den som er ferdig. Fortsett å jobbe deg bakover til du har ordentlig volum. Tips! En kam gir en tettere tupering enn en børste. Vis mer
3. Bruk en naturbørste til å gre ned tuperingen, og du er klar for å møte verden.
3. Bruk en naturbørste til å gre ned tuperingen, og du er klar for å møte verden. Vis mer

Lufttørket hår

Om du ønsker å lufttørke håret, er det viktig å tenke på hvordan du lar håret ligge. For å få mest mulig volum bør du la håret tørke i motsatt retning av det du vanligvis bruker. Hvis du alltid har sideskill på høyre side, la håret tørke med skillen på venstre side. Her kan du også bruke en hårklype til å tvinge håret i motsatt retning mens det tørker.

Føn deg til volum

Et godt tips er å føne håret i motsatt retning av slik du ønsker at det skal ligge. Bruk enten en børste, eller hold hodet opp ned. Da skaper du volum helt fra hodebunnen. Hvis du er litt dreven med føner og børste, er en rundbørste det beste verktøyet for virkelig å tilføre X-faktor. Husk også å tørke håret helt. Om det er litt fukt igjen mot hodebunnen, vil frisyren falle sammen raskere.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer