Stryke bunadskjorte

Slik gjør du bunadsskjorten din klar for fest

Alle spørsmålene dine angående stryking, vasking og flekkfjerning vil bli besvart nå!

BUNADSSKJORTEN: Vi viser deg hvordan du skal stryke, vaske og fjerne flekker av den! Foto: Scanpix
BUNADSSKJORTEN: Vi viser deg hvordan du skal stryke, vaske og fjerne flekker av den! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Ja, vi elsker dette landet! 17. mai er like rundt hjørnet, og mye skal være på plass til da. Dersom du ikke har bunad må kanskje en kjole kjøpes inn. Hva med en av disse? Huset skal gjennom den årlige vårrengjøringen, maten skal handles, sølvet skal pusses og bunadskjorten skal vaskes og strykes.

For hva er det vi egentlig skal gjøre med bunadskjorten? Og hvordan skal vi behandle den? Det er spørsmål som dette som får en liten del av oss til å grue oss litt til den festlige dagen. Heldigvis finnes det folk der ute som har svar på hva enn du måtte lure på!

Malin Skaar, leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram Plusstid.no, forteller til KK.no at det er viktig å vaske skjorten etter hva produsenten anbefaler. Men, hun legger til at lin og bomull skal kunne tåle 60 grader, men at det for eksempel kan være sømmer eller broderier i en tekstil som ikke tåler så høy temperatur.

Noen skjorter har også kullørt broderi, og dette må du behandle enda mer varsomt. Kathrine Bringsdal, konsulent i Husfliden i Vest-Agder har tidligere sagt til DinSide.no at det i disse tilfellene er lurt å gå til innkjøp av såpespon som er spesialegnet vask av bunadsskjorter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer