Brukthandel

Slik gjør du de BESTE kuppene på Finn

Du kan spare mye penger ved å kjøpe brukt, men du bør vite hva du skal se etter.

FINN.NO: Det er mye penger å spare ved å handle brukt på nettet, her er tipsene til hvordan du kan finne de beste kuppene. Foto: Shutterstock / happydancing
FINN.NO: Det er mye penger å spare ved å handle brukt på nettet, her er tipsene til hvordan du kan finne de beste kuppene. Foto: Shutterstock / happydancing Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, vi kvinner elsker å shoppe, men selv om vi ønsker oss noe nytt så trenger det jo ikke alltid å være helt ubrukt. Second-hand er jo populært som aldri før, og uansett om du er ute etter skiutstyr, barneklær, brudekjole eller en ny sofa, så vil du alltid kunne finne gode brukttilbud på nettet.

– Det har for lengst blitt sånn at jeg nesten føler meg dum hvis jeg kjøper noe helt nytt. Det virker bare helt unødvendig, sier Ida Eliassen-Coker til KK.no. 

Hun ønsker å gjøre verden grønnere, og driver derfor bloggen Agreenerheart.no der hun deler tips til miljøvennlige, bærekraftige produkter og mat. Og hun er selvsagt en kløpper på å finne gode bruktkupp på nettet.

– Når jeg handler brukt, kan jeg unne meg luksus med god samvittighet, både for familieøkonomien og for miljøet, forteller hun.

Ved å kjøpe brukt kan du gi etter for shoppelysten litt oftere, uten at samboeren må ringe til Luksusfellen. Og er du heldig, kan du slå kloa i noen skikkelige bruktskatter.

LES OGSÅ: Se etter dette når du handler på nettet

Dette kan du spare penger på

De aller beste kuppene hun har gjort på Finn.no er innenfor barneklær- og utstyr, og hun påpeker at det er vanvittig mye du kan spare av både penger og tid på å kjøpe store klespakker til barna. Men hun har også gjort svært gode funn til seg selv innen elektronikk.

KJØPER BRUKT: Ida Eliassen-Coker er en kløpper på å finne gode bruktkupp på nettet, og føler seg nesten litt dum hvis hun kjøper noe helt nytt.  Foto: Foto: Kai Eldøy Nygaard
KJØPER BRUKT: Ida Eliassen-Coker er en kløpper på å finne gode bruktkupp på nettet, og føler seg nesten litt dum hvis hun kjøper noe helt nytt. Foto: Foto: Kai Eldøy Nygaard Vis mer

– Fotoutstyr har jeg også hatt stor suksess med å kjøpe på Finn.no. Det er kanskje det beste kuppet jeg har gjort, et ubrukt kamera som var verdt 10.000 kr til 2500, sier Eliassen-Coker.

Dette er likevel ikke det enste du kan spare på. For man må ikke glemme at Finn er et mekka for alle som vil selge eller kjøpe møbler og andre skatter til interiøret.

– Hvis jeg begynner å tenke på hva møbler koster i butikk ser jeg nok at jeg har spart store summer der også, for det eneste vi har kjøpt nytt er en seng og en sofa. Hele kjøkkenet, inkludert hvitevarer, kjøpte vi for 22.0000 på Finn.no og betalte noen til å transportere det og sette det opp igjen. Det tok bare 1-2 arbeidsdager, forklarer hun.

Har hatt seks sofaer på ett år

Når det kommer til å kjøpe brukte møbler, er kvinnen bak Norske Interiørblogger, Solveig Grøvle, en real veteran. Hun er tross alt lidenskapelig opptatt av interiør, og har gjort svært mange gode kupp på netthandel. 

Deriblant kjøpte hun seks Thonet stoler med armlene for ett år siden, og de er hun fortsatt svært fornøyd med.

– Jeg elsker å handle brukt siden jeg bytter så ofte. I fjor hadde jeg seks sofaer, og det hadde ikke gått i miljøregnskapet å kjøpe nytt syns jeg. 

– Jeg får tak i ting jeg liker, men må ærlig innrømme at jeg ikke er så opptatt av at jeg må ha ting som ingen andre har. Hvis jeg liker noe kan gjerne hele Norge ha det samme for min del, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: De 10 beste vintage-butikkene på nett

Gode tips når du skal gjøre gode kupp

Hemmeligheten ved å handle brukt på nettet er å ha tålmodighet. Dersom det er noe spesielt du er ute etter, kan det være lurt å lagre ulike søk, slik at du får mail hver gang noe nytt legges ut for salg. På den måten kan du være tidlig ute med å kaste deg over godbitene.

Er det ting mange andre også er på jakt etter, kan det være lurt å følge aktivt med, fordi de beste kuppene kan være solgt lenge før du har fått mail om det. 

– Stort sett er det noe å spare på alt, men det er mange som vil selge Ikeamøbler til omtrent dyrere pris enn det du ville betalt i butikken. Så der ville jeg alltid sjekket prisen på varehuset før jeg handlet, tipser Grøvle.

INTERIØRSKATTER: På Finn.no er det stort sett noe å spare på alt, og du vet aldri hvor noen sitter på en skatt. Foto: Shutterstock / MR.LIGHTMAN1975
INTERIØRSKATTER: På Finn.no er det stort sett noe å spare på alt, og du vet aldri hvor noen sitter på en skatt. Foto: Shutterstock / MR.LIGHTMAN1975 Vis mer

Hun overser stort sett annonser som inneholder ordene «kupp», «billig» eller «se her», for hennes erfaring tilsier at det faktisk ikke er noen av delene. 

– Stort sett vil jeg si at dess større tingen er, og dess vanskeligere den er å frakte, desto mer er det å spare på den. En stor garderobe du må demontere selv og frakte fra sjette etasje uten heis, er det lettere å få billig enn et gullarmbånd fra Michael Kors, sier hun til KK.no. 

Mange vil bare bli kvitt tingene sine, så en kan gjøre kupp både på «gi bort» og de vanlige «til salgs-sidene». Noen vil bare at tingen skal få et nytt hjem, og er ikke så opptatt av å tjene på det. 

– Min personlige erfaring er at de fineste tingene er lettest å finne i områder en forbinder med «vestkantstrøk», men jeg søker alltid veldig bredt hvis det er noe jeg ønsker meg. Man vet aldri hvor noen sitter på en skatt, sier hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer