Vintage

Slik gjør du de beste loppiskuppene

Sjekk merkelappen, ta stinktesten og møt opp i god tid når du jakter på vintageskattene.

HVA SLAGS PLAGG ER DET EGENTLIG: Har det lurt seg inn designergull blant haugene av gamle loppisklær? Napp det rett ut og løp og kjøp.  Foto: Per Ervland
HVA SLAGS PLAGG ER DET EGENTLIG: Har det lurt seg inn designergull blant haugene av gamle loppisklær? Napp det rett ut og løp og kjøp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert hørt om dem, du også. De som er i fyr og flamme over å ha gjort århundrets kupp på den lokale barne-og ungdomsskolen. I en eller annen nedslitt gymsal, der det lukter sure joggesko og godt brukte medisinballer fra 50-tallet, har de rasket med seg florlette Hermès-silkeskjerf, vintage Chanel-vesker og udødelige trenchcoats fra Burberry. Til en slikk og ingenting, selvsagt. Så hva er trikset, og hvorfor finner du selv bare morkne polyesterkjoler som stinker og kjipe olabukser med skitne knær? I denne saken skal vi prøve å gi deg noen tips til hvordan også DU kan finne gullet når et korps nær deg arrangerer loppis.

Møt opp i god tid

Nå som vintagemoten har tatt helt av, og alle vil ha en unik stil, er det ofte stinn brakke på vårens mange loppemarkeder. Allerede før skolene åpner sine dører klokken elleve er køen av eventyrlystne lang, så her må du stå opp tidlig.For det er ingenting som tyder på at loppisfeberen vil gi seg med det første.– Ønsket om en individuell og personlig stil, i kombinasjon med stadig mer miljøbevisste kvinner, gjør loppemarkedstrenden sterkere enn noensinne, har Ellen Arnstad, forlagsdirektør i Aller Media og sjefredaktør i Se og Hør, tidligere sagt til KK.

Trendene du skal se opp for

På loppemarkeder er det gjerne litt kaos. Klærne ligger hulter til bulter, og sko og tilbehør i god stand må du omtrent finne med lupe. Men husk at de fineste plaggene ofte er hengt opp på stativ eller langs ribbeveggene, så sjekk dette først.Å vite hva du leter etter er også en fordel. Hva er det som gjelder nå? Det kan være lurt å ha med seg en liten jukselapp over hva som er i tiden. Ifølge KKs store trendrapport for våren og sommeren, er blant annet dette hot:1. Farger: Vinterens kommunegrå garderobe er satt på vent - nå er det lavendel, sitrongult, sukkertøyrosa, blått og korall som gjelder. Dette er farger som er nydelige til litt solbrun hud, og perfekte å bruke til slitt dongeri. Bruk èn farge fra topp til tå på mono-vis, eller miks og match om hverandre, som vi ser hos designere som Diane von Furstenberg, Louis Vuitton og Marc by Marc Jacobs.2. Orientalsk tvist: La deg inspirere av Asia, og se etter kimonoer, origamilignende skjørt og vide voluminøse kjoler. Her er lotusblomster, fuglebroderier og fargerike mønstre noe å se opp for. Sjekk ut kolleksjonene til Etro, Prada og Emilio Pucci for enda mer fasjonabelt påfyll.3. Dyrisk, blomstrete og fruktig: Styr unna grått, svart og brunt og napp heller ut klær med slangeprint, ananasmønster og flora. Nå skal vi være lekne, friske og vågale. Helst skal du krysse mønster i alle farger og former. Og som alltid er det maritime plagg som gjelder. Dukker det opp stripete bukser, blazere og årgangsbusseruller er det altså bare å la seg rive med.4. Blonder og chiffon: Våren og sommeren er lys og romantisk. Vær på jakt etter lange kniplingskjoler, gjennomsiktige plagg og broderte detaljer. Og se, der er mormors gamle gardin! Den kan kjapt sys om til et eller annet lekkert. 5. Lys denim: Som alltid er 70-tallsinspirert dongeri helt riktig. Ha radaren på for denimjakker, jeans og skjorter. Dersom olabuksen har helt håpløse ben, klipper du dem bare av og vips har du en tøff shorts.6. 90-tallet: Du skal slettes ikke være redd for en god dose grunge denne sesongen, med påfølgende ruter lag på lag, Dr. Martens-boots og blonder. Stikkord? Hals, magetopper, bomberjakker, langermede kjoler og metalltupper på skoene.LA DEG INSPIRERE AV SESONGENS HOTTESTE TRENDER - MED KJØPETIPS:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer