Miljøvennlig klær:

Slik gjør du garderoben din grønnere

Lyst til å gjøre en forskjell for miljøet? Du kan starte i ditt eget klesskap!

MILJØVENNLIG KLÆR: Global oppvarming er et faktum. La oss ta ansvar! Foto: NTB Scanpix
MILJØVENNLIG KLÆR: Global oppvarming er et faktum. La oss ta ansvar! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse tider er det mye snakk om global oppvarming og hvordan ulike industrier er svært belastende på planeten vår. Tekstilindustrien er intet unntak.

Du er kanskje flink til å kildesortere, har investert i el-bil eller dropper plastposen på butikken? Det er helt supert - men noen grep hjemme i garderobeskapet vil også ha stor påvirkningskraft på miljøet.

Anja Bakken Riise, leder av Framtiden i våre hender, vet akkurat hvordan du skal gå frem:

- Det aller beste man kan gjøre er egentlig å ta vare på det man har, og prøve å i minst mulig grad fylle på klesskapet med nye plagg, sier hun til KK.

LES OGSÅ: Nå kan du tjene tusenvis av kroner på kjolen som bare henger i klesskapet

Unngå å kjøpe helt nye klær

- Mange av oss kjenner til følelsen av å «ikke ha noe å ha på seg», men jeg vil oppfordre den miljøbevisste forbruker til å ta dette som en kreativ utfordring. Hvordan kan jeg kle meg og føle meg fin uten å kjøpe noe nytt?, spør Riise.

Hun anbefaler heller at du skaper noe nytt med plaggene du allerede har. Er du ikke noen kløpper med syskrinet, så ta med klærne til skredderen. En fotsid kjole du er lei av kan for eksempel få nytt liv som kortere variant! Mulighetene for fornying uten å måtte gå til nye innkjøp er mange. Dersom du først skal ut å handle, start med bruktbutikkene. I tillegg synes hun du skal ta vennene dine i bruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer