Genser

Slik gjør du genseren superfresh

Ved hjelp av noen enkle små triks, kan faktisk en jumper gi deg vårens kuleste stil.

GENSEREN SOM GJØR HELE FORSKJELLEN: Gjør som stilikonene Hanneli Mustaparta, Alexa Chung og Ella Catliff, og løft antrekket til nye høyder med en kjekk liten jumper. Foto: All Over Press
GENSEREN SOM GJØR HELE FORSKJELLEN: Gjør som stilikonene Hanneli Mustaparta, Alexa Chung og Ella Catliff, og løft antrekket til nye høyder med en kjekk liten jumper. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
STRAM SVART POLO GIR LANG HALS: Supermodell Natalia Vodianova gir seg selv enda mer lengde i denne genseren. Foto: All Over Press
STRAM SVART POLO GIR LANG HALS: Supermodell Natalia Vodianova gir seg selv enda mer lengde i denne genseren. Foto: All Over Press Vis mer

En genser har mange fordeler. Den gir deg en flott hals, går du for en fresh farge får ansiktet ditt straks litt mer glød og bruker du den til et smalt blyantskjørt er du klar for fest.

Og kan du bruke den i stedet for en kjole eller en pen dressjakke? Klart du kan! Styler du den riktig blir du nemlig mer enn pyntet nok for både middagsselskapet og en dag på kontoret.

Og du kan godt bruke noen ekstra kroner på kvalitet - se etter plagg i ull, mohair eller kasjmir.

Velg en genser du vil elske

Nå som det straks er vår, kan du unne deg en genser i en av sesongens trendy pasteller, som lyserosa og fersken. Og en monokron stil med samme fargenyanse på bukse og genser blir superlekkert.

Ekstra moderne er gensere i collegestil, eller med ruter, som vi ser på stilikon Hanneli Mustaparta. Hun styler den med både skjørt og flanellskjorte i samme mønster.

Og ifølge Alexa Chung er en lyseblå og pusete høyhalser det hotteste du kan ha på deg på fest.

Vil du kle deg litt feminint, knyter du et svalt silkeskjerf rundt halsen, à la Ella Catliffs vri på kabelstrikken.

STILTIPS: Bruk en skjorte som du knepper helt opp, under, hvis du vil la deg inspirere av designere som Michael Kors og Dries van Noten.

VELG EN DUS OG DEILIG FARGE: Miu Miu er en av flere designere som kjører på gensere denne våren. I midten øverst til luksuspris (cirka kr 5000, Miu Miu/Netaporter.com), i lyselilla (kr 450, Vila), sukkersøt (kr 400, Zara) og stripete (kr 500, H&M). Foto: All Over Press/Produsenter
VELG EN DUS OG DEILIG FARGE: Miu Miu er en av flere designere som kjører på gensere denne våren. I midten øverst til luksuspris (cirka kr 5000, Miu Miu/Netaporter.com), i lyselilla (kr 450, Vila), sukkersøt (kr 400, Zara) og stripete (kr 500, H&M). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Høyhalseren holder stand

Pologenseren har vært i vinden lenge. Under visningen til Alexander Wang i New York nylig, var den også ett av nøkkelplaggene.

Det som er så gøy med denne genseren, er at halsen blir så lang og fin. Og vi ser den hos designere som Celine, Marc Jacobs og Paul Smith, og den er både stram og løs, og hvor langt opp til haken den går varierer.

Den blir også superlekker til et smalt blyantskjørt. Er skjørtet vidt og baggy, er en ettersittende jumper perfekt.

PERFEKT TIL SKJØRT OG JEANS: Gjør som Kylie Minogue og Reese Witherspoon, og gå for en vintageinspirert genser til slitte blå jeans, eller kombiner burgunder og hvitt, som Victoria Beckham. Foto: All Over Press
PERFEKT TIL SKJØRT OG JEANS: Gjør som Kylie Minogue og Reese Witherspoon, og gå for en vintageinspirert genser til slitte blå jeans, eller kombiner burgunder og hvitt, som Victoria Beckham. Foto: All Over Press Vis mer

En genser ikke alle har

Ta en tur i bruktbutikken, og se etter gensere med broderier, gjennomsiktige detaljer eller snertne snitt for en kul og annerledes stil.

La deg inspiere av popstjerne Kylie Minogue, og hopp inn i en kort vintageinspirert variant med blomstermotiv på brystet. Perfekt til lyse ankelkorte jeans.

Sjekk sømmen

Men er det riktig søm på genseren? Når du skal kjøpe deg en fin genser, er det viktig at du sjekker om den har en synlig søm eller ikke. Dette vil nemlig ha en effekt på hvordan du vil bli seende ut, spesielt hvis du vil se litt nettere ut.

- Sømmen som går rundt skulderen kan gi en illusjon om smalere eller brede skuldre, avhengig av hvor den er plassert, sier KKs stylist og moteekspert Nadine Monroe.

- Regelen er at dersom sømmen går rett ned kant i kant med der armen begynner, vil skuldrene virke smalere, legger hun til.

Dette gjelder også om sømmen går fra halsen og skrått ned til skulderen. Men går sømmen nedenfor skulderen, vil du straks se litt bredere ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer