Leppestift

Slik gjør du leppestiften matt

Gir et røffere og mer avslappet uttrykk.

MATTE LEPPER: Du trenger faktisk ikke å kjøpe helt nye leppestifter for å få den matte looken vi har sett mye av i trendbilde en stund nå. Litt pudder er alt som skal til.
MATTE LEPPER: Du trenger faktisk ikke å kjøpe helt nye leppestifter for å få den matte looken vi har sett mye av i trendbilde en stund nå. Litt pudder er alt som skal til. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trendbildet preges selvsagt av ulike farger fra sesong til sesong. I vår er det for eksempel oransje lepper som gjelder

Det er imidlertid også sånn at finishen er en viktig del av hvordan sminken din ser ut, og dette gjelder ikke minst for leppestift.

LES OGSÅ: Få leppene til å se større ut

Glossy, frostet eller matt?

Vi så lenge at leppene skulle være så blanke og glansfulle at leppene nesten klistret seg sammen med lipgloss. I perioder har vi sett frostede leppestifter med glitterpartikler i seg, og med mer eller mindre jevne mellomrom ser vi også at matte lepper gjør seg gjeldende

LES OGSÅ: Slik skal du sminke deg i vår

MATTE LEPPER: Enten du foretrekker rødt, bærfarget eller lilla får du en helt ny look når du gjør leppestiften matt.
MATTE LEPPER: Enten du foretrekker rødt, bærfarget eller lilla får du en helt ny look når du gjør leppestiften matt. Vis mer

Gjør den matt selv

Det er likevel ikke sånn at du må løpe ut å kjøpe favorittfargen i en ny finish så snart trenden endrer seg. 

Har du funnet drømmefargen, kan du faktisk gjøre den matt med et annet produkt du sannsynligvis har i sminkepungen allerede: løst pudder. 

For å matte ned en leppestift er et godt tips å dytte den på med fingeren slik at resultatet blir mer naturlig. Da har du et godt utgangspunkt for puddertrikset. 

Hold et tynt papir (for eksempel Kleenex eller et ett-lags dopapirtørk) over leppene mens du bruker en pudderkost til å påføre litt fargeløst, løst pudder.

Vips, matte lepper! Visste du forresten at Marilyn Monroe brukte dette puddertrikset for å få leppestiften til å sitte på lenger? 

LES OGSÅ: Si farvel til vintertørre lepper

TØRRE LEPPER: Her vil tørrheten bare synes bedre om du bruker matte leppeprodukter, så gi leppene en god skrubb og masse pleie med en god leppebalm før du kaster deg over matte lepper-trenden. Foto: Astrid Waller
TØRRE LEPPER: Her vil tørrheten bare synes bedre om du bruker matte leppeprodukter, så gi leppene en god skrubb og masse pleie med en god leppebalm før du kaster deg over matte lepper-trenden. Foto: Astrid Waller Vis mer

Ekstra viktig med pleie

Matte leppestifter, eller leppestifter med pudder over er naturligvis mye tørrere og mindre fuktgivende enn sine mer glossy varianter. De har derfor en tendens til å tørke ut leppene om du bruker dem ofte, så vær nøye med å gi leppene godt med pleie etter at du har brukt de matte produktene.

Har du tørre og sprukne lepper vil matte leppestifter dessuten ikke se så bra ut, da de framhever enhver lille, tørre hudflik og gjør den ekstra synlig.

Gi leppene en god leppeskrubb før du prøver deg på denne trenden. Akkurat som med puddertrikset har du sannsynligvis alt du trenger allerede – olje og sukker. 

KK.no har allerede gitt deg oppskriften på en hjemmelaget sukkerskrubb til leppene, så skrubb i vei!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer