Leppestift

Slik gjør du leppestiften matt

Gir et røffere og mer avslappet uttrykk.

MATTE LEPPER: Du trenger faktisk ikke å kjøpe helt nye leppestifter for å få den matte looken vi har sett mye av i trendbilde en stund nå. Litt pudder er alt som skal til.
MATTE LEPPER: Du trenger faktisk ikke å kjøpe helt nye leppestifter for å få den matte looken vi har sett mye av i trendbilde en stund nå. Litt pudder er alt som skal til. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trendbildet preges selvsagt av ulike farger fra sesong til sesong. I vår er det for eksempel oransje lepper som gjelder. 

Det er imidlertid også sånn at finishen er en viktig del av hvordan sminken din ser ut, og dette gjelder ikke minst for leppestift.

LES OGSÅ: Få leppene til å se større ut

Glossy, frostet eller matt?

Vi så lenge at leppene skulle være så blanke og glansfulle at leppene nesten klistret seg sammen med lipgloss. I perioder har vi sett frostede leppestifter med glitterpartikler i seg, og med mer eller mindre jevne mellomrom ser vi også at matte lepper gjør seg gjeldende. 

LES OGSÅ: Slik skal du sminke deg i vår

Gjør den matt selv

Det er likevel ikke sånn at du må løpe ut å kjøpe favorittfargen i en ny finish så snart trenden endrer seg. 

Har du funnet drømmefargen, kan du faktisk gjøre den matt med et annet produkt du sannsynligvis har i sminkepungen allerede: løst pudder. 

For å matte ned en leppestift er et godt tips å dytte den på med fingeren slik at resultatet blir mer naturlig. Da har du et godt utgangspunkt for puddertrikset. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer