Loppemarked

Slik gjør du loppiskupp i helgen

Nå er sesongen her igjen. Vi gir deg tipsene som hjelper deg på vei til de små og store skattene.

JA; DET ER MULIG: Undertegnede har funnet alt fra Mulberry-vesker til Marc Jacobs-støvler, 50-tallskåper og Lanvin-kjoler loppemarked. Det kan du også finne! Les våre tips foran loppemarkedssesongen. Foto: Kjersti Staarvik
JA; DET ER MULIG: Undertegnede har funnet alt fra Mulberry-vesker til Marc Jacobs-støvler, 50-tallskåper og Lanvin-kjoler loppemarked. Det kan du også finne! Les våre tips foran loppemarkedssesongen. Foto: Kjersti Staarvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
September og oktober byr ikke bare på temperaturnedgang, gult løv og fårikål.

For oss som elsker vintage er dette nemlig ensbetydende med loppemarkedssesong!

Enten du elsker skinnjakker, 50-tallskjoler eller har en forkjærlighet for hippiebluser, så er du garantert å finne noe, om du bruker noen helger fremover på å tråle byens barneskoler.

Ikke kast!

Det fine med loppemarkeder er at du i tillegg til å finne kule ting som ingen andre har også sparer miljøet.

«One person's trash is another person's treasure», sier et gammelt munnhell. Og det er jo virkelig noe i det. Om du selv har klær til overs, så gi det heller bort til loppemarkeder, Fretex eller UFF-containere enn å kaste det i søpla. Et annet alternativ er Ebay.com og Finn.no, hvor du også kan tjene en slant på det du ikke bruker lenger.

Slik finner du skattene

Når du så har tatt en storopprydning i skapet, og gjort plass for nye skatter, er det tid for å finne frem fjellsekken og vende nesa mot landets gymsaler.

Et stort rom fullstappet med klær, sko og vesker kan imidlertid virke litt uoversiktlig.

Derfor vil vi hjelpe deg på vei til kuppene!

Her er våre råd til hvordan du finner ting du blir fornøyd med på loppemarked:


 • Tenk gjennom hvordan stilen din er. Det er ingen vits i å sikre seg tre 60-tallskjoler hvis 80-tallet er «ditt» tiår. Det har ikke klesskapet ditt godt av...

 • Er pris det viktigste for deg, husk at det gjerne er billigst mot slutten av dagen, og da gjerne på søndagenes posesalg. Er du derimot ute etter de aller beste kuppene er det nok ingen vei utenom å stå opp grytidlig lørdag morgen og stille deg i kø.

 • LES OGSÅ: Slik shopper du vintage

 • Er du ute etter tilbehør som skjerf, vesker og belter, så ta en titt kassene som ofte er plassert under bordene hvor klærne ligger. Her gjemmer det seg ofte fine accessoirer, eller enda bedre; ting som ikke er satt frem ennå (hysj, hysj!).

 • Ta deg litt tid til å se over det du tenker på å kjøpe. En fin bluse som viser seg å ha store svetteflekker er kanskje ikke tidenes kupp likevel? For det er slett ikke sikkert at disse forsvinner, selv ved rensing. Det samme med plagg som er råtne eller har revner og hull; sannsynligheten for at du setter deg ned med symaskinen for å fikse det bør være overhengende hvis du kjøper plagget.

 • Er du så heldig å få kloa i en designerveske, så sjekk at den er ekte. Det er ikke noe moro å komme hjem med det du var en ekte Gucci, når det viser seg at den knapt er verdt stoffet den er laget av. Da var plutselig ikke 100 kroner et kupp lenger... Les mer om hvordan du skiller ekte fra fake.

 • LES OGSÅ: Gi hjemmet en retro-touch

 • Prøv! Jakker, kåper og sko er det ikke noe problem å prøve i andres påsyn! Det er kjipt å komme hjem med en blazer som er to nummer for liten og bare tar opp plass i skapet. Med mindre den har Chanel skrevet i jakkeslaget og du kan tjene penger på å selge den, er det bedre å la den ligge til noen den passer perfekt til.

 • Husk nok kontanter. Foreløpig er det bare få loppemarkeder som har kortterminal.

 • Loppemarkedsturer kan lett bli slitsomme. Det er mange folk, og trengsel og høyt lydnivå er noe du må regne med. Synes du det blir litt for mye, så husk at loppemarkedene på bygda gjerne går litt roligere for seg enn i storbyene, rett og slett fordi det er færre mennesker.

 • Ikke stress og dytt. Det er veldig irriterende for de andre loppisgjengerne. Det er ikke verdens undergang om noen snapper en fin kjole rett foran øynene dine. For plutselig finner du en som er enda finere!

 • Det er lov til å prute! Ikke la forhåndbestemte priser skremme deg. Særlig lørdag ettermiddag og hele søndag er det lettere å få ned prisen. For alternativet til at du kjøper plagget litt billigere er i mange tilfeller at det blir kastet i steden.

 • Helt til slutt: Husk at loppemarkeder ikke er så veldig hygieniske. Vask eller rens det du kjøper før du tar det i bruk, eller legg plaggene et par dager i fryseren. Så unngår du ulumskheter som kan spres med gamle ting. Og vask selvfølgelig hendene godt!


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer