Balaklava av skjerf

Slik gjør du skjerfet om til en balaklava

- Praktisk og smart!

Slik gjør du skjerfet ditt om til en balaklava. Video: Mina Knudsen/KK Vis mer
Publisert

Allerede i 2021 meldte KK at hodeplagget balaklava er tilbake i motebildet.

Tidligere i høst skrev vi også om høstens trender, hvor blant annet kåper med integrert skjerf, ponchoer og skjerf med hette blir nevnt.

Balaklava, eller finlandshette er en hjelmliknende, varm hette som dras over hodet, med åpning for ansiktet, ifølge Store norske leksikon.

Flere av balaklavaene som blir solgt eller strikket i dag har ofte en høy hals, og varmer derfor godt. En annen ting som varmer godt når kulden sniker seg innpå, er skjerf.

Balaklava-hack

En ting som trender på TikTok i disse dager er en hack som forvandler skjerfet ditt om til en balaklava.

Vi har spurt KKs mote- og skjønnhetsredaktør, Ida Elise Eide Einarsdottir, om hva hun synes om dette trikset.

«Mean girls» er endelig tilbake, men denne gangen er det en tvist. Nå er suksess-konseptet gjort om til en musikal. Video: Entertaintment Tonight. Vis mer

– Smart, spesielt nå som kulda kommer for fullt. Store skjerf er i vinden om dagen – bokstavelig talt. Det så vi også på catwalken hos noen av de store internasjonale motehusene, sier Einarsdottir.

- Kåper med integrert skjerf var også flere steder under sesongens moteuker. Men dette er jo både praktisk og smart med noe man allerede har, legger hun til.

Slik gjør du det

Surr skjerfet rundt halsen, med to like lange ender.

Hent disse så inn under skjerfet på begge sider. Deretter tar du tak i kanten på skjerfet bak hodet og drar i den slik at du får en slags hette.

Til slutt strammer du og justerer slik du ønsker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer