Nettshopping

Slik gjør du vintage-kupp på nettet

Moteblogger og Ebay-ekspert Janka Polliani guider deg til de lekreste moteskattene.

MANGE MOTESKATTER: Moteblogger Janka Polliani er en ivrig nettshopper og har funnet mange av sine moteskatter gjenom nettsider som Ebay og Etsy. Foto: Per Ervland/Collage: Adéle C. Blystad
MANGE MOTESKATTER: Moteblogger Janka Polliani er en ivrig nettshopper og har funnet mange av sine moteskatter gjenom nettsider som Ebay og Etsy. Foto: Per Ervland/Collage: Adéle C. Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
TV-produsent, redaktør og motepersonlighet Janka Polliani (34) er kvinnen bak en av landets mest populære moteblogger – Polliani.com (ekstern lenke), og har en garderobe de fleste ville dødd for å få hendene i.

I motebransjen er 34-åringen kjent for sin unike rocka/romantiske bohem-look og det faktum at hun aldri er redd for å skille seg ut.

Ultrakule hatter, rocka skinnjakker, bohemske oversized kjoler og lag-på-lag med store statement accessoirer er noe av det Janka elsker, og hun innrømmer at hun er en ivrig shopper, stadig på jakt etter nye skatter.

LES OGSÅ: I klesskapet til Janka Polliani

NETTSHOPPING-EKSPERTEN: Moteblogger Janka Polliani er en ivrig nettshopper. I denne saken gir hun deg sine beste nettshoppingtips - særlig når det gjelder handel via Ebay.com. Foto: Per Ervland
NETTSHOPPING-EKSPERTEN: Moteblogger Janka Polliani er en ivrig nettshopper. I denne saken gir hun deg sine beste nettshoppingtips - særlig når det gjelder handel via Ebay.com. Foto: Per Ervland Vis mer

Finner moteskatter på nettet

Det er imidlertid ikke timeslang tråling i Bogstadveiens mange rådyre motebutikker som er hemmeligheten bak hennes fantastiske garderobe.

Jankas moteskatter (se bildet i toppen av saken) er nemlig resultat av intens og lidenskapelig nettshopping. Og nettsteder som Ebay og Etsy er mye brukt.


– Jeg handler aller mest på nettet, og det er rett og slett fordi jeg hater å være lik alle andre. Og så synes jeg faktisk at det er på nettet du finner de kuleste statementtingene – altså de som skiller seg ut, sier hun til KK.no:

– Jeg er rett og slett en «Ebay-hore». Jeg er en av dem som har stått opp midt på natta for å få med meg budrunder og sånt.

LES OGSÅ: Få svettelukten ut av vintageplaggene

- Elsker å gjøre gode kupp

Ifølge 34-åringen er det også nettshoppingen som har vært med på å skape stilen hennes.

– Jeg føler at det er det som har gjort stilen min. At jeg finner unike plagg på nettet. Jeg elsker å gjøre gode kupp, og så synes jeg det er fantastisk moro å sitte og følge med på hvem som vinner budrunden.

– I tillegg finner jeg jo veldig mye fint, og så er det morsomt at det som regel er en historie bak plaggene.

Jankas favorittbutikker på nett er:
 • Ebay (ekstern lenke) – Mine soleklare favoritt på nettet. Her kan du finne utrolig mye unikt, og det er kjempeenkelt å gjøre gode kupp.
 • Etsy (ekstern lenke) – Her har de også mye bra, men det lønner seg å være ganske klar på hva du vil ha/søke etter, ellers kan du rote deg bort.
 • Pixiemarket (ekstern lenke) – Drømmestedet for deg som har en bohem i deg.
 • Spanish Moss (ekstern lenke) – Også supert for bohemen.

  LES OGSÅ: Disse bloggene bør du lese

  Dropp hatter og belter

  I og med at hun tilbringer mange mange timer på Ebay, Etsy og de andre favorittnettsidene, har Janka også enormt med erfaring når det gjelder nettshopping.

  Og hun har også gode tips til hva du bør og ikke bør se etter når du surfer etter skatter på «the World Wide Web».

  – Jeg har gått på mange bomkjøp på nettet. Hatter har jeg for eksempel bommet mye på – enten så er de for store eller så er de for små. Så hatter er ikke sånn spesielt lurt å kjøpe på nett – så fremt du ikke vet hattemålet ditt, forklarer hun:

  – Det samme gjelder for belter. Det kan for eksempel stå at det er en størrelse 30, men når du får det, så viser det seg at det er hele lengden på beltet. Så det kan være vanskelig.

  LES OGSÅ: Har åpnet skattekammer på nett

  GÅ FOR TOP-RATED: Når du handler på Ebay anbefaler Janka at du ALLTID kjøper fra selgere som er "Top-rated". Det ser du i høyre hjørne. Dobbeltsjekk dette før du kjøper noe. Foto: Faksimile Ebay.com
  GÅ FOR TOP-RATED: Når du handler på Ebay anbefaler Janka at du ALLTID kjøper fra selgere som er "Top-rated". Det ser du i høyre hjørne. Dobbeltsjekk dette før du kjøper noe. Foto: Faksimile Ebay.com Vis mer

  – Kjøper heller for stort

  Ifølge 34-åringen kan det også være lurt å være litt obs på størrelser – da disse kan være misvisende.

  Og hun synes det er bedre å kjøpe for stort og være på den sikre siden, fremfor å kjøpe noe du tror passer sånn akkurat.

  – Jeg kjøper heller et plagg som er for stort på nettet – og det gjelder bukser, kjoler, jakker – ja alt. Du kan faktisk bare putte et belte på, eller få sydd det inn. Det er hvertfall mye lettere å få fikset på, sier hun.


  LES OGSÅ: Derfor bør du sjekke sømmene på veska

  Vær obs på selgerne

  Mange nordmenn er skeptiske til Ebay på grunn av betaling og frykt for nettsvindel.

  Janka anbefaler derfor at du alltid kjøper plagg fra selgerne som er «Toprated».

  – På Ebay er det flust av ulike selgere, og det er de som er «Toprated» som er sikrest å kjøpe av. Disse selger ikke fake eller dårlige ting, da hadde de fått negativ omtale. Så jeg ville forholdt meg til de, forklarer hun:

  – Pass også på at shippingen ikke blir for høy. Kjøper du fra nettbutikker i USA for eksempel, kan du bli stoppet i tollen, så pass på at du ikke handler for dyre ting. Særlig for dyre ting som kanskje ikke passer.

  LES OGSÅ: Her kan du spare tusenvis av kroner

  SPESIFISER SØKET: Vær mer nøye med valg av søkeord. Leter du etter en hippieinspirert 70-tallskjole, så skriv det inn i søkemotoren. Foto: Faksimile Ebay.com
  SPESIFISER SØKET: Vær mer nøye med valg av søkeord. Leter du etter en hippieinspirert 70-tallskjole, så skriv det inn i søkemotoren. Foto: Faksimile Ebay.com Vis mer

  Viktig med riktig søkeord

  Et annet godt tips når det gjelder nettmarkeder – som Ebay og Etsy, er å finne søkeord som passer for det du leter etter.

  Det nytter for eksempel ikke å søke etter «kjole». Da vil du nemlig gigantiske lister med resultater du må gå gjennom.


  – Det beste er å finne søkeord som passer deg og det du leter etter. Ikke skriv bare «Chanel», hvis du er på utkikk etter en bestemt Chanel-veske, forklarer Janka:

  - Er du for eksempel på utkikk etter en spesiell stil, kanskje en bohemsk kjole, så skriv inn noe ala «bohemian dress 70’s». Da får du opp mye mer enn bare kjoler. Ellers risikerer du faktisk å lete deg i hjel.

  – Vær også obs på alle småbutikkene du plutselig kan komme over på Ebay og Etsy. Finner du en du liker veldig godt, så legg den alltid til å «favoritter» på pc-en. Da er det mye lettere å finne tilbake til den.

  LES OGSÅ: Nå sender designeren til Norge

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer