Vintage

Slik handler du på loppis

Guiden til de store kuppene.

UOVERSIKTELIG: Loppemarkeder kan lett gi deg følelsen av å lete etter nåla i høystakken. Få med deg tipsene våre til hvordan du går frem for å bli en fornøyd loppiskunde. Foto: Kjersti Staarvik
UOVERSIKTELIG: Loppemarkeder kan lett gi deg følelsen av å lete etter nåla i høystakken. Få med deg tipsene våre til hvordan du går frem for å bli en fornøyd loppiskunde. Foto: Kjersti Staarvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Loppemarkedssesongen er i full gang.

Lørdager og søndager i april og mai har du store muligheter til å gjøre kupp rundt om på de mange barneskolenes markeder - til inntekt for klasseturer og nye instrumenter til korpset.

Nåla i høystakken?

Enten du er fan av glamourøse 80-tallsgensere eller romantiske 50-tallskjoler, så har du gode muligheter til å finne noe som passer nettopp deg.

LES OGSÅ:Slik gjør du vintage-kupp

Men store og uoversiktelige gymsaler kan lett gi deg følelsen av å lete etter nåla i høystakken. Og hva bør du se etter? Hva bør du gå forbi?

Her er våre tips til hvordan du bør handle på loppemarked:


 • Tenk gjennom hvordan stilen din er. Det er ingen vits i å sikre seg tre 50-tallskjoler hvis 80-tallet er «ditt» tiår.

 • Er pris det viktigste for deg, husk at det gjerne er billigst mot slutten av dagen, og da gjerne på søndagenes posesalg.

 • Ta deg litt tid til å se over det du tenker på å kjøpe. En fin kjole som viser seg å ha store svetteflekker er kanskje ikke tidenes kupp likevel? For det er slett ikke sikkert at flekkene forsvinner. Det samme med plagg som er råtne eller har revner og hull; sannsynligheten for at du setter deg ned med heklenål og symaskin for å fikse det bør være overhengende hvis du kjøper plagget.

 • LES OGSÅ: Her er klærne du vil elske

 • Prøv det du kan prøve. Jakker, kåper og sko er det ikke noe problem å prøve i andres påsyn! Det er kjipt å komme hjem med en blazer som er to nummer for liten og bare tar opp plass i skapet.

 • Husk nok kontanter. Foreløpig er det bare få loppemarkeder som har kortterminal.

 • Loppemarkedsturer kan lett bli slitsomme. Det er mange folk, og dytting og høyt lydnivå er noe du må regne med. Synes du det blir litt for mye, så husk at loppemarkedene på bygdene gjerne går litt roligere for seg enn i storbyene, rett og slett fordi det er færre folk.

 • Er du ute etter tilbehør som skjerf, hatter og belter, så ta en titt i eskene som ofte er plassert under bordene hvor klærne ligger. Her gjemmer det seg ofte fine accessoirer, eller enda bedre; ting som ikke er satt frem ennå.

 • LES OGSÅ: Vårsko du vil elske

 • Ikke stress. Det er ikke verdens undergang om noen snapper en fin kjole rett foran øynene dine. For plutselig finner du en enda finere en.

 • Det er lov å prute! Ikke la forhåndbestemte priser skremme deg. Særlig litt utpå dagen lørdag og hele søndag er det lettere å få ned prisen. For alternativet til at du kjøper plagget litt billigere er i mange tilfeller at det blir kastet i steden.

 • Sparer miljøet

  Det fine med loppemarkeder er at du i tillegg til å finne kule ting som ingen andre har også sparer miljøet.

  «One person's trash is another person's treasure», sier et ordtak. Og det er jo virkelig noe i det. Om du selv har noe til overs, så gi det heller bort til loppemarkeder eller UFF-containere enn å kaste det i søpla. Et annet alternativ er Ebay og Finn.no, hvor du også kan tjene en slant på det du ikke bruker lenger.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer