70 år med bikini:

Slik har badetøyet forandret seg gjennom årene

Vi har tatt en titt på ulike bikinier de siste sju tiårene.

BIKINIEN: I løpet av sine 70 år har bikinien forandret seg stort. Likevel bruker vi i dag trender fra alle tiårene! Her er Marilyn Monroe i en variant fra 50-tallet. Foto: Zuma press
BIKINIEN: I løpet av sine 70 år har bikinien forandret seg stort. Likevel bruker vi i dag trender fra alle tiårene! Her er Marilyn Monroe i en variant fra 50-tallet. Foto: Zuma press Vis mer
Publisert

Bikinien er både elsket og hatet blant oss alle. For mange er det et konstant slit å finne en bikini som sitter perfekt. Og når den først gjør det, skal den helst ha den rette fargen, mønsteret, detaljene, eller hva det måtte være.

Men på den andre siden er bikinien et tegn på ferie, sol og bad. Og i 2016 fylte bikinien hele 70 år faktisk!

5. juli 1946 presenterte den franske designeren Louis Réard en ny type badedrakt på Riscine Molitor i Paris, ifølge Stylight.no. Denne badedrakten døpte han bikini. Selv om todelte badedrakter hadde vært på markedet en stund, var nok ikke damene helt klare for å vise så mye hud enda, og gikk derfor for mer dekkende varianter. På 40-tallet så vi derfor bikinier som gjerne hadde et høyt liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer