Skappelgenseren

Slik har Skappel- og Langmo-genserne blitt en kjempesuksess

Marthe Skappel (24): - Vi strikker på vorsspiel.

SKAPPELGENSEREN: I Skappel-familien har alle strikkedilla, og nå har hobbyen blitt til familiebedrift. Dorthe Skappel i front med døtrene Marthe (t.v.) og Maria. Foto: Astrid Waller
SKAPPELGENSEREN: I Skappel-familien har alle strikkedilla, og nå har hobbyen blitt til familiebedrift. Dorthe Skappel i front med døtrene Marthe (t.v.) og Maria. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er tre år siden Dorthe Skappel (52) strikket megasuksessen «Skappelgenseren».

Både hun og døtrene Maria (29) og Marthe (24) har alltid vært ullfrelste, men etter Skappelgenser-suksessen er strikkebedriften blitt en stor del av hverdagen.  

Dorthe strikker alle genserne og lager oppskriftene, i den rekke­følgen. De blir til rundt pinnene, hun strikker som en musiker med gehør spiller uten noter. Hun bare kan det, uten noe mønster eller fagspråk. 

LES OGSÅ: Strikking er bra for helsen

Strikking er terapi

– Det er veldig gøy. Strikkingen gjør at jeg ser jentene mer enn jeg ellers ville gjort, sier Dorthe, som likhet med døtrene stortrives i bare legger, stor genser og støvler. 

– Strikking er som yoga for meg. Ren terapi. Jeg kommer hjem og strikker til jeg legger meg! 

Maria begynte å strikke i fjerdeklasse, og har alltid likt strikkeplagg. Første skoledag troppet hun opp i en strikkekjole og så ut som et fargekart. 

– Nå strikker jeg en restegarnsgenser med 20 ulike garn, og den er skikkelig stygg. Den oransje tråden midt på tok motet fra meg, sukker hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer