Impregnering:

Slik impregnerer du skoene dine riktig

Det er viktig å ikke glemme at ulike materialer krever ulik behandling.

IMPREGNERING: Skomaker Stian Henrik Larsen mener at nordmenn generelt er altfor dårlig til å ta vare på skoene sine. FOTO: NTB Scanpix
IMPREGNERING: Skomaker Stian Henrik Larsen mener at nordmenn generelt er altfor dårlig til å ta vare på skoene sine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren er i gang for fullt, og vintersko i alle slags former og fasonger blir dratt ned fra boden. Men for at de varme skoene våre skal holde seg fine og varme hele vinteren gjennom, er det spesielt en ting det er viktig å huske - nemlig å ta godt vare på dem.

Snø, slaps og regn går hardt utover de stakkars skinnskoene våre, og i likhet med mye annet så trenger også fottøyet både omsorg og pleie.

Det har i alle fall skomaker Stian Henrik Larsen ved Garderobe service i Oslo erfart. Han jobber med å reparere sko og vesker hver eneste dag - og har vært vitne til mange «latskapsskader» på nesten helt splitter nye sko.

Lite flink

- Nordmenn er på generell basis veldig lite flink til å ta vare på skoene sine. Vi impregnerer ikke godt nok, så skoene tørker enten ut, eller de blir skadet med salt og fukt, sier Larsen.

- Hvor ofte bør man impregnere?

- Det varierer etter hvor mye skoene brukes, men man bør i alle fall gjøre det minst en gang i måneden.

Larsen anbefaler forøvrig å vaske skoene godt etter at man har vært ute, og sørge for at alt av «salt og møkk» er borte før det rekker å tørke inn i stoffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.