Selvbruning

Slik jukser du deg påskefresh

Slik blir du lekkert gyllen i ansiktet – helt uten solarium eller soling.

BEDRE Å JUKSE: Om du ønsker påskebrunt fjes, er det best å påføre selvbruning om kvelden og heller bruke høy solfaktor på dagtid. Sunnere på alle vis.  Foto: Darren Baker - Fotolia
BEDRE Å JUKSE: Om du ønsker påskebrunt fjes, er det best å påføre selvbruning om kvelden og heller bruke høy solfaktor på dagtid. Sunnere på alle vis. Foto: Darren Baker - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss føler seg litt freshere når vi får litt farge i ansiktet. Ja, og på resten av kroppen da selvsagt.

Selv om det både føles bra og ser pent ut med litt brunfarge, kommer solingen med stor risiko, og bør helst unngås i for stor grad. Så hvordan skal du få til denne friske gløden uten å utsette deg for farene forbundet med soling?

LES OGSÅ: Nå er det pastell-tan som gjelder

Juks er sunnere

Selvbruning er et mye bedre alternativ enn både solarium og soling i hytteveggen. Gjør du det riktig, kan det til og med se både lekkert og naturlig ut.

Soling kan som kjent føre til hudkreft, men det er ikke bare farlig å utsette seg for de varmende, etterlengtede solstrålene.

Forskning viser også at sola er noe av det som påvirker aldringen til huden mest, så om du ønsker å unngå rynker så lenge som mulig, bør du alltid smøre deg med solfaktor. Og det gjelder også på vinteren og på gråværsdager.

JA, DET ER MULIG: Du kan bli like fin og gyllen i ansiktet uten sol eller solarium.  Foto: Thinkstock
JA, DET ER MULIG: Du kan bli like fin og gyllen i ansiktet uten sol eller solarium. Foto: Thinkstock Vis mer

Ifølge overlege Joar Ausdal på Hudavdelingen på Rikhospitalet er selvbruning den sikreste måte å bli brun på. Han mener også at selvbruning ikke er farlig siden selvbruningen bare oksiderer med de døde hudcellene, og ikke trekker inn i huden.

LES OGSÅ: Den tryggeste måten å bli brun på

Slik får du den fineste brunfargen

1. Forbered huden ved å skrubbe og mette huden med fuktighet.

2. All hårfjerning (også eventuell hårfjerning i ansiktet) må gjøres minst to timer før selvbruningen.

3. Bruk en applikasjonshanske eller -svamp, og masser selvbruneren forsiktig inn i huden (i ansiktet bør du droppe ru hansker, bruk en skånsom svamp eler fingrene).

4.Kroppen: Start ved anklene og jobb deg oppover beina og rundt kroppen ved at følge de naturlige kurvene. På samme måte starter du fra håndleddene oppover armene og skuldrene.

5. Avslutt med hals, ansikt, hender og føtter. Masser og utjevn selvbruneren forsiktig inn i disse områdene. La kremen tørke godt på huden før du tar på løstsittende tøy.

6. Unngå vann i minst fire timer. Aller helst bør du faktisk påføre selvbruningsproduktet om kvelden, for da får den mest mulig tid til å trekke inn før du skyller av det overflødige produktet i dusjen om morgenen.

7. Smør huden med fuktighetskrem hver dag for at bevare gløden.

8. Skrubb huden med få dagers mellomrom for å holde huden frisk og glatt. Da forsvinner fargen også naturlig og gradvis.

LES OGSÅ: Hertuginnen har brunfargen alle vil ha

Juks med sminke

SUNT OG SOLKYSSET: Både Farrah Fawcett og Kate Hudson gå for den sunne, solbrune looken, med markerte øyne, glossy lepper og krøller i håret. For oppskriften på denne sminkelooken, klikker du bare på lenken under bildet. Foto: All Over Press
SUNT OG SOLKYSSET: Både Farrah Fawcett og Kate Hudson gå for den sunne, solbrune looken, med markerte øyne, glossy lepper og krøller i håret. For oppskriften på denne sminkelooken, klikker du bare på lenken under bildet. Foto: All Over Press Vis mer

Dersom selvbruningskremene blir for mye jobb, lukter for vondt, eller rett og slett gir et falmete eller for gyllent resultat, kan du dessuten jukse med sminke.

LES OGSÅ: Sunn og solkysset som Farrah og Kate

«Solfangere» i sminkeform

Ja, vi kan like godt kalle det for det, fordi sminken skal se ut som om solen har satt sine vakre spor i ansiket ditt!

Solpudder har vi jo alle en variant av i sminkepungen vår. Men det finnes så mye annet morsomt som gir enda mer naturlig resultat. Bronzere i kremform gir automatisk huden en fantastisk glød, og du kan blande den inn i fuktighetskremen din eller foundationen din, alt etter hvilket resultat du vil ha.

Kremrouge er både vakkert og enkelt. Fargen blender seg perfekt inn i huden og gir fin glød. Det beste er at du kun bruker fingrene til å påføre rougen, siden varmen fra fingrene får produktet til å smelte inn i huden og se helt naturlig ut.

SE FORSKJELLEN: Med noen enkle sminketriks kan du jukse deg påskebrun i en fei. Litt solpudder, en frisk farge i kinnene og en litt oransje leppefarge gjør underverker. Se bare her på skuespiller Emmy Rossum. Foto: All Over Press
SE FORSKJELLEN: Med noen enkle sminketriks kan du jukse deg påskebrun i en fei. Litt solpudder, en frisk farge i kinnene og en litt oransje leppefarge gjør underverker. Se bare her på skuespiller Emmy Rossum. Foto: All Over Press Vis mer

Usikker på hvor rougen faktisk skal legges? Makeupartist Ingrid Presttun Eide gir deg en grundig gjennomgang av både produktvalg og plassering av rouge i denne saken.

Leppestift kan også bidra til å gi ansiktet mer glød. Det gjelder bare å velge riktig farge, så gjør leppestifen underverker. Prøv gjerne en litt dyp oransjefarge, slik Emmy Rossum har gjort på bildet til høyre over her.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer