Fyldige Lepper

Slik jukser du deg til fyldige lepper

Sminketriksene du bør kunne.

FYLDIGE LEPPER: Drømmer du om store, fyldige lepper? Du trenger ikke ty til kosmetiske inngrep for å få det. Alt du trenger ligger mest sannsynlig allerede i sminkepungen din.  Foto: Elena Kharichkina - Fotolia
FYLDIGE LEPPER: Drømmer du om store, fyldige lepper? Du trenger ikke ty til kosmetiske inngrep for å få det. Alt du trenger ligger mest sannsynlig allerede i sminkepungen din. Foto: Elena Kharichkina - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange kvinner skulle ønske at de hadde store og fyldige lepper, og flere har derfor de siste årene tydd til ulike kosmetiske inngrep for å oppnå nettopp dette.

Hvorfor er det egentlig så ettertraktet å ha fyldige, kysselepper?

- Årsaken til dette er at det er mye fokus på skjønnhet og utseende i media – hver eneste dag ser vi vakre modellene og kjente personligheter med perfekte, fyldige lepper.

- Men husk for all del at det ikke er alle fyldige lepper som er like attraktive. Det å ty til kosmetiske inngrep anbefaler jeg ikke, da det sjelden ser bra ut, forteller Linda Wickmann, som er ansvarlig makeup artist for Max Factor Norge, til KK.no.

Nei, du trenger ikke ty til kunstige stoffer som restylane for å oppfylle drømmen. Sett heller av litt tid foran speilet og juks deg til fyldige lepper – det er nemlig mye du kan gjøre med de rette sminkeproduktene.

LES OGSÅ: Slik jukser du deg våken med sminke

Viktig å skrubbe leppene godt

Før du setter i gang er det lurt å skrubbe leppene godt med en leppeskrubb slik at døde hudceller og tørre partier fjernes fra overflaten.

Det finnes en rekke gode leppeskrubber på markedet, men du kan også lage din egen med ting du allerede har på kjøkkenet.

- Bland for eksempel en teskje sukker med noen dråper matolje eller en leppepomade.

EN GOD LIPLINER: Når du skal jukse deg til fyldige lepper er det viktig å bruke en god lipliner.  Foto: starush - Fotolia
EN GOD LIPLINER: Når du skal jukse deg til fyldige lepper er det viktig å bruke en god lipliner. Foto: starush - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Si farvel til vintertørre lepper

En god lipliner er din beste venn

Når leppene dine er skrubbet rene er du klar for å gi deg selv en mini-makeover. For best effekt trenger du ifølge Wickmann en god lipliner, en leppestift i samme farge som liplineren, en lipgloss og en highlighter for ekstra effekt.  

Slik gjør du:

1. Tegn opp konturen av leppene dine med en god lipliner

- Når du skal jukse deg til fyldige lepper er det viktig å bruke en god lipliner. Marker leppene så vidt på yttersiden - ikke går på utsiden, men akkurat der huden og leppen møtes. Jeg pleier å legge liplineren over hele leppen for at det skal se ut som en tone, og ikke bare en strek rundt leppen.

2. Legg på en leppestift i samme farge

- Når dette er gjort legger du en leppestift i samme farge som liplineren godt over og avslutter med en lipgloss i samme farge. Dersom du ikke liker å bruke leppestift kan du sløyfe dette og bruke en lipgloss, men da må du bruke en som ikke er for glossy. Gjør du dette vil den forsvinne fort og da er det kun liplineren som synes.

Er det noen farger som egner seg bedre enn andre?

- Ja, det er viktig å ikke velger farger som er for lyse eller for mørke. Blir det for lyst ser det bare rart ut, og blir det for mørk forminsker du leppene. Jeg synes det alltid er pent å velge en fin naturlig leppefarge, gjerne i en mild rosatone, sier hun.

3. Bruk en higlighter for ekstra effekt

- Hvis du vil ha ekstra fyldige lepper kan du legge litt higlighter på amorbuen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer