Glød

Slik kan du få glød uten sminke

Er man flink til å bevare en god hudpleierutine gjennom hele året, vil det gi positive resultater.

SUNN HUD: En hud med glød blir ofte forbundet med sunn hud - og det stemmer ganske bra, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
SUNN HUD: En hud med glød blir ofte forbundet med sunn hud - og det stemmer ganske bra, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den evige gløden i huden er noe jeg tipper står øverst på ønskelista til de fleste av oss. Kanskje føles det spesielt nødvendig nå som vi snart går inn i en mørkere tid, og vi kjenner mer på behovet for å føle oss litt ekstra freshe.

På make up-markedet finnes det naturligvis hundrevis av produkter som skal hjelpe oss med å gløde - og bare innenfor highlightersegmentet finner man alt fra pudder, sticker, kremer og glød i flytende form. Men er du som meg, og kanskje ikke liker så godt å legge altfor mange lag med sminke i hverdagen - finnes det andre måter å få glød på?

Jeg møtte den øverste makeupartisten i NARS, Vincent Ford, og utnyttet tiden til å stille en hel haug med spørsmål hva gleder sminke og skjønnhet. Noen av tingene vi snakket om var naturligvis glød, noe han også er stor fan av.

Flytende highlighter

- Vincent, hva er ditt beste tips for glød?

- Når det kommer til sminke er jeg mye mer fan av flytende highlighter fremfor highlighter i pudderform, og da som legges under din daglige foundation. Noen flytende highlightere er så lette og fine i konsistensen at du kun trenger et par dråper der du vil ha glød, så blender det fint inn i huden, sier Ford.

Dette er selvfølgelig en smakssak, men grunnen til at Vincent foretrekker å legge det under foundation i stedet for over er fordi det ofte gir et mer naturlig resultat - det ser ut som at det kommer innenfra, i motsetning til et kakete lag øverst på kinnbeina og nedover neseryggen.

LES OGSÅ: Superingrediensene som redder tørr hud

Fukt er nøkkelen

- Apropos innenfra. Hvordan kan man få glød uten å bruke sminke?

- En hud med mye glød blir ofte sett på som en sunn hud, og det stemmer ganske bra. For at huden skal gløde naturlig må den ha mye næring og fuktighet. Fukt, fukt, fukt er nøkkelen, sier Ford.

En tørr og gusten hud gir lite glød. Er man derimot flink til å bevare en god hudpleierutine gjennom hele året, med fuktighetskremer og gjerne serum som tilfører huden det den trenger - da har du stor sjanse for å få mer glød.

- Et godt tips fra meg er å massere dagkremen i sirkelbevegelser inn i huden hver dag før du legger foundation, det hjelper med å gi glød.

HIGHLIGHTER: Man kan også få mer glød i huden uten å bruke highlighter. FOTO: NTB Scanpix
HIGHLIGHTER: Man kan også få mer glød i huden uten å bruke highlighter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Sex gir glød

Hudterapeut Anne Kathrine Hansen har over 20 års erfaring i skjønnhetsbransjen, og har tidligere gitt sine beste budsjettips for en god glød. Sex øker blant annet blodsirkulasjonen, og dette i seg selv gir en fantastisk glød til enhver hud! I tillegg fører økt sirkulasjon til at oksygen fraktes raskere rundt i kroppen, og til hudcellene, dette gir en klar og strålende glans til huden.

- Tørr hud vil faktisk også ha glede av regelmessig sex, fordi et mulig økt østrogen nivå som følge av sexen, fører til en smurt/fuktet hud. En økt blodsirkulasjon vil jo også ta med seg næring og fuktighet mer effektivt rundt i huden og kan også hjelpe en tørr hud. Men for guds skyld, ikke kutt ut fuktighetskremen, sa Hansen den gang.

Her er Hansens tips til gode hudrutiner:

  • Dusj aldri i varmt vann, det tørker ut huden og den vil se gusten ut.
  • Skjønnhetssøvn!! Vi vet alle hva lite søvn over tid gjør med huden. Det gir i alle fall ingen glød!
  • Et sunt kosthold er nødvendig; Omega 3 fra fisk og valnøtter gir huden næring. Vitamin C fra frukt og grønnsaker vil hele huden raskere, du vil oppleve færre utbrudd. Friske grønnsaker, nøtter og alt annet enn ferdigmat vil gi et balansert kosthold og en fin glød i huden.
  • Reduser inntak av sukker og salt! Spis mindre enn 45g sukker daglig, sjekk innhold på alt du spiser. Sukker dukker opp der du minst aner det. For mye salt og sukker vil gi deg et litt hovent og gustent utseende.
  • Tren jevnlig! Dette vil gi en sunn sirkulasjon i kroppen og du vil rense ut avfallsstoffer raskere enn om du er stillesittende.

LES OGSÅ: Det er spesielt én ting som er viktig for deg med fet hud

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer