Ettervekst

Slik kan du flytte fokuset bort fra etterveksten din

Er frisørbesøket sterkt etterlengtet? Da kan kanskje disse enkle tipsene hjelpe deg!

SMÅ TRIKS: Det er ikke mye som skal til for å freshe opp håret litt! FOTO: NTB Scanpix
SMÅ TRIKS: Det er ikke mye som skal til for å freshe opp håret litt! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Enten om det er nå i disse merkelige koronatider, eller om det bare begynner å bli en stund siden forrige frisørbesøk, er det fort gjort å irritere seg over de små grå hårene eller den uønskede naturlige fargen som kommer snikende frem ved hodebunnen.

Du vet... når klærne sitter bra, sminken er fin og du egentlig er klar for å gå ut døra og gripe dagen - men så ødelegger den blasse fargen i hodebunnen hele looken.

Heldigvis finnes det noen løsninger - som verken koster skjorta eller tar spesielt mye tid!

Som KK tidligere har skrevet, kan blant annet volum- eller hårpudder redde etterveksten ved røttene dine. Jo mer av håret du kan løfte fra hodebunnen, jo bedre er det. Volum i røttene gjør det altså vanskeligere å se den mørke eller lyse etterveksten din.

Her er noen enkle triks du kan gjøre for å flytte fokuset bort fra den uønskede etterveksten! Vis mer

Hårbånd og hårbøyler

Frisør og eier av NaluNalu frisør på Grünerløkka sverger uansett til et hår med fine og sunne lengder - spesielt etter at etterveksten har meldt sin ankomst. Er du flink til å bruke gode hårkurer og leave in-kurer, vil det få håret til å se shiny og sterkt ut, og vil dessuten gjøre etterveksten din mindre fremtredende.

- Om man ikke har mulighet til å gjøre noe med selve håret, er bruk av hårbånd og hårbøyler i ulike farger og med fine mønster også helt supert for å skjule ettervekst. Store spenner vil være med og flytte fokus over et annet sted, sier Myhre.

Fletter

Hun anbefaler videre en fin flette eller andre oppsett som tar oppmerksomhet.

- Fletter er alltid en sikker vinner, enten om det er for å skjule ettervekst, få håret bort fra ansiktet eller om du har den dagen hvor du egentlig skulle ha vasket håret, men ikke fikk tid.

LES OGSÅ: Dette produktet skjuler etterveksten din

Root touch-up

Vi i KK har tidligere også skrevet sak om en slags hårfargespray, også kjent som en «root concealer«, som kan fås kjøpt i ulike merker på butikken. Dette produktet ble anbefalt sterkt fra flere i redaksjonen, og ifølge hårstylist Cecilie Krogh anbefaler hun å bruke dette produktet for å redde seg inn når frisørbesøket er litt på overtid.

- Jeg er sikker på at alle har vært i den situasjonen. I kveld er den store sommerfesten, men tidsklemma har sørget for at etterveksten er minimum et par uker på overtid. En såkalt «root concealer» er som en øyenskygge for nettopp dette håret. Den påføres i etterveksten - og vaskes så ut når du gir håret en runde med sjampo og balsam, sier Krogh til KK.

Også for gutta

Videre forteller eksperten at en slik spray fint kan brukes av gutta også.

- Den er ikke bare god for å dekke ettervekst. Den kan deles med menn for å for eksempel kamuflere en litt tynnere måne eller dekke noen små grå.

- Hvor lenge holder den i håret?

- Fargesprayen vil sitte i håret til du vasker det, men forsvinner også gradvis om det er noen dager mellom hver vask. Den skader ikke håret, men det kan bli litt tett i hodebunnen om man bruker veldig mye over en lengre periode - og det er fint å la hodebunnen få puste litt mellom slagene, sier Krogh.

Effekten av disse sprayene er størst hvis man har fått en lys/grå ettervekst i et mørkt blondt/mørkt hår. Det kan være mer utfordrende å få et perfekt resultat med en lys hårfarge og en mørk ettervekst.

LES OGSÅ: Slik får du din naturlige hårfarge tilbake

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer