Spare penger på frisør:

Slik kan du spare penger på frisørtimen

Nei, striper, farge og klipp trenger faktisk ikke å koste deg flesk.

SPARE PENGER PÅ FRISØR: Du trenger ikke å blakke deg hos frisøren, se tipsene i saken! FOTO: NTB scanpix
SPARE PENGER PÅ FRISØR: Du trenger ikke å blakke deg hos frisøren, se tipsene i saken! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lite som slår følelsen rett etter en vellykket time hos frisøren.

Det eneste som kanskje kan legge en demper på den ellers så gode stemningen, er kvitteringen du nettopp har puttet i lommeboka.

For det er ofte svindyrt å bli skikkelig fin på håret, særlig hvis du både skal klippe og farge eller stripe manken. Og frisører i storbyene er gjerne ekstra kostbare.

Men, det å gå til frisøren regelmessig trenger faktisk ikke blakke deg totalt. Hvert fall ikke hver gang.

LES OGSÅ: Slik bør du møte opp til frisørtimen din

Sjekk om frisøren har treningskvelder

Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam, anbefaler for eksempel at du sjekker etter treningskvelder hos frisøren hvis du føler deg modig og klar for noe nytt.

– Noen salonger søker etter modeller når de har treningskvelder, da er det også ferdig utlærte frisører som trener på nye eller forskjellige teknikker.

- Dette er gratis, og du trenger ikke ha et fotomodellansikt for å bli vurdert.

LES OGSÅ: Slik blir du fornøyd hos frisøren

Vær modell, velg lærling eller dropp etterstyling

Det å være modell kan være risikabelt, da du gir bort det fulle og hele ansvaret til frisøren.

SPAR PENGER: Sjekk om noen frisører trenger modeller! FOTO: NTB scanpix
SPAR PENGER: Sjekk om noen frisører trenger modeller! FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Noen frisører jobber på akademi og holder kurs. De trenger også modeller, men her er det ofte slik at frisøren bestemmer hvordan du skal klippes og farges. Dette er med andre ord for deg som liker forandringer, sier Holm-Glad.

Dersom modellalternativet ikke høres ut som noe for deg, finnes det andre gode løsninger. Du har kanskje hørt at lærlinger klipper deg for en billigere penge? Velg dette dersom du har god tid!

- Lærlinger klipper rimeligere, men vær klar over at de som regel bruker lenger tid. Prøv å unngå å bli stresset hvis klokka tikker og går litt, da dette kan gjøre dem nervøse. Dessuten er det litt rolige tempoet et tegn på at de gjør jobben nøye, sier Holm-Glad.

Så var arbeidet gjort og håret børstet vekk fra gulvet. Trenger du virkelig å la frisøren føne og style deg etter at klippen er ferdig?

- Visse salonger synes det er greit at du ikke ønsker å bli fønet, da er du raskere ut av stolen og prisen kan bli litt lavere. Spør!

LES OGSÅ: Tegn på at du bør klippe håret

FØNING OG STYLING: Trenger du det lille ekstra hver gang? FOTO: NTB scanpix
FØNING OG STYLING: Trenger du det lille ekstra hver gang? FOTO: NTB scanpix Vis mer

Tenk nøye over fargevalg og stripetype

- Ønsker du lyse striper for å friske opp hårfargen? Spør hvilke alternative behandlinger salongen tilbyr. Det kan være stor prisforskjell her, sier Holm-Glad.

Måten frisøren striper deg på kan faktisk ha mye å si for sluttsummen på kvitteringen.

- Når frisøren plukker ut hår med kam (veve på fagspråket) og pakker inn i folie, tar det mye lenger tid og koster mer, enn om frisøren grer farge med stripekam, eller bruker hette og heklenål.

Holm-Glad vil gjerne minne oss på at det ikke er flaut å være ærlig og oppriktig med frisøren sin, og at vi gjerne må forklare dem at budsjettet vårt er litt stramt.

- Generelt synes jeg at ikke at du skal være redd for å spørre om pris og alternativer. Det er ikke flaut eller tegn på at du er gjerrig. Frisøren skjønner at du ikke har råd eller lyst til å bruke alle pengene dine på håret ditt.

LES OGSÅ: Dette er FØR hun ble brunette!

FARGE HÅRET: Velg hvordan du vil farge håret - hør med frisøren om de ulike teknikkene og prisene. FOTO: NTB scanpix
FARGE HÅRET: Velg hvordan du vil farge håret - hør med frisøren om de ulike teknikkene og prisene. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Sjeldnere frisørbesøk

Caroline Denise Svendsen, assisterende daglig leder hos Gevir frisørsalong i Oslo, sier at det fint går an å gå lenger mellom hvert frisørbesøk også.

- Er du i en situasjon hvor du ikke har mulighet til å gå til frisøren hver sjette uke, kan du fortsatt være fin på håret. Du må bare legge litt mer penger og tid i det én gang først.

- Ha en ordentlig konsultasjon med frisøren, så vedkommende forstår situasjonen og behovet. Så kan dere legge en langsiktig plan. Dette kan koste litt mer første gang, men vil sikre at du er fin på håret i måneder av gangen.

Gjør dette med etterveksten

Ettervekst er noe de færreste av oss liker, men for de med lysere lokker er problemet litt enklere å håndtere. (Psst: Dette betyr tallene på hjemmefargen!)

- Har du for eksempel vanlig kommuneblondt hår og farger det mørkebrunt, vil etterveksten komme etter tre uker. Har du derimot kommuneblondt hår med type balayage, som er veldig populært nå, vil ikke etterveksten bli like synlig, sier Svendsen.

- Dette er på grunn av at man fortsatt ser din egen farge mellom de lyse stripene, så da blir det ikke så stor kontrast når etterveksten vokser ut. Det er mer naturlig å være lys i spissene og mørk i bunnen enn motsatt.

LES OGSÅ: Har du lyst til å klippe deg kort? Slik vet du om du kler det!

Frisyren din har alt å si

Også lengden på håret ditt har stor betydning når det gjelder hyppighet av frisørtimer.

- Har man en kort frisyre må denne klippes hver sjette-åttende uke. Har man en litt mer avslappet frisyre kan man gå lenger mellom frisørbesøkene. Man kan eventuelt dra innom og klippe fronten/luggen, så ser frisyren mer stelt ut med en gang – og man har betalt kun en fjerdedel av prisen.

Det er ikke alle produkter du trenger å ta deg råd til å kjøpe i frisørsalong, men noen gode hverdagshjelpemidler kan det være lurt å investere i.

- Ved innkjøp av de rette produktene tilpasset ditt behov vil dette hjelpe deg å holde frisyren i sjakk. Både kur mot tørre spisser, tørrshampoo med farge mot ettervekst og fargeshampoo bevarer fargen. Dette er å investere i både frisyre og farge, sier Svendsen.

LES OGSÅ: Dette har du krav på dersom ting går skeis hos frisøren

LES OGSÅ: Da jeg fikk kommentaren «Hun har klippet seg kort ja. Nå er hun klar for å slå seg til ro», ble jeg forbanna

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem til nye lesere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer