Lommer på buksa:

Slik kan lommene på buksa di gi deg finere rumpe

Vi ante ikke at det hadde SÅ mye å si!

EVIG TREND: Jeans er alltid en sikker vinner, men visste du at lommene på buksa har mye å si på hvordan den vil se ut på deg? Foto: Scanpix
EVIG TREND: Jeans er alltid en sikker vinner, men visste du at lommene på buksa har mye å si på hvordan den vil se ut på deg? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Jeansen er hjørnesteinen i enhver garderobe, men hvordan finne drømmebuksa er ikke alltid så enkelt. Det første du alltid bør sjekke når du er ute og handler, er hvordan buksen sitter over rumpa. Og vi vet at plasseringen av lommene er viktig her.

Vi har alle forskjellige former og fasonger, så det er jo dessverre slik at ikke alle jeans vil se like bra ut på alle. Noen ganger stopper den midt på leggen, mens andre ganger henger den langt ned på rumpa. Men er du egentlig klar over hvor mye forskjell både sømmer og lommer kan gi - da spesielt på rumpa di? Under ser du fire forskjellig jeans prøvd av en og samme person:

LES OGSÅ: 8 typer tilbehør du bør ha i din basegarderobe

Foto: Solveig Selj
Foto: Solveig Selj Vis mer

Øverst til venstre ser du et par jeans med mindre og mer tettsittende lommer. Er lommene tettsittende, vil rumpa se smalere og nettere ut. Understrek effekten ved å velge en mørk vask på jeansen. Bildet nederst til venstre viser lommer som er enda mindre.

- Små lommer vil gi en illusjon om en større rumpe dersom du ønsker det. Det er fordi en liten rumpe vil rett og slett slukes av store lommer. Velg en jeans med en buet yoke som gir rundere fasong. Sitter yoke-en og lommene høyt opp, gir det deg en avlang rumpe. Lommer som sitter langt fra hverandre gir en bredere rumpe, har Nadine Monroe, stylist og blogger bak TheStyleResponder.com, tidligere sagt til KK.no.

Yoke? En gang til? Hva er nå det? Den såkalte yoke-en er faktisk noe du bør være veldig opptatt av. Det er altså den v-formede sømmen bak på buksa over lommene. Ifølge Monroe kan denne ha mye å si for hvordan buksen vil sitte på deg. For eksempel bør den være plassert nær lommene, altså nokså lavt, dersom du har en større rumpe.

LES OGSÅ: Se alle antrekkene fra årets Emmy Awards

Plasseringen av lommene er viktig

HVOR SITTER LOMMENE? Rumpa di vil se bredere ut dersom lommene sitter langt unna hverandre. Foto: Scanpix
HVOR SITTER LOMMENE? Rumpa di vil se bredere ut dersom lommene sitter langt unna hverandre. Foto: Scanpix Vis mer

Når du har funnet et par jeans med lommer som har den størrelsen du ønsker, er det lurt å se på hvordan de er plassert.

- En veldig viktig ting, hvis du ønsker at jeansen skal gi deg en fin og spretten rumpe, er å se etter bukser hvor lommene ikke sitter for langt fra hverandre. Da vil rumpa se bredere ut, har Martin Gustavsson, Product Manager for Never Denim, tidligere uttalt til KK.no.

- Sitter lommene for høyt oppe, vil rumpa også se lengre ut. Så de to tingene bør man være spesielt nøye med. Du bør også se etter bukser med store lommer hvis du ønsker å gi inntrykk av at rumpa er mindre, og små lommer hvis du vil forstørre den. Store lommer som sitter tett og litt lavere, gir også et lite «løft» til stussen - slik at den ser mer spretten ut.

LES OGSÅ: 6 plagg du kan stjele fra kjærestens klesskap

Kort oppsummert:

Lommer for større stuss: Velg små lommer om du vil at rumpa skal se fyldigere ut. Er lommene plassert midt på eller høyere, får rumpa et løft.
Lommer for mindre rumpe: Store lommer gir en illusjon om mindre rumpe. Jo større lommene er, jo mindre virker baken i forhold.
Lommer som gir former: Sitter lommene langt fra hverandre, trekkes blikket utover, noe som gir inntrykk av mer formfulle hofter.
Lommer som gjør deg litt smalere: Er lommene tettsittende, vil rumpa se smalere og nettere ut. Understrek effekten ved å velge en mørk vask på jeansen.

MOTESERIE: Gå høsten i møte både trendy og budsjettvennlig!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer