Stiltips:

Slik kler du deg i sett

Matchende over- og underdel? Ja, takk!

GÅ FOR SETT: Se så fint det er når streetstyle-stjerne Candela Novembre matcher jakke, topp og skjørt! Foto: Scanpix
GÅ FOR SETT: Se så fint det er når streetstyle-stjerne Candela Novembre matcher jakke, topp og skjørt! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Få ting ser kulere og mer sofistikert ut enn matchende topp og bukse. Likevel synes mange, inkludert oss selv, at antrekket kan være litt skummelt. Vi har derfor spurt ekspertene om hvordan man kler seg i sett, uten å føle at det blir for mye av det gode.

Aller først er det jo gøy å vite; fortsetter sett-trenden utover høsten? Ifølge stylist og medeier i Lazydays.no, Tone Kroken, er svaret (heldigvis!) ja. Og ikke bare det; antrekket er superhot om dagen! Kroken kan fortelle at trenden gjerne ses i høstens heteste mønster: Striper, prikker og blomster, og at det kan kles av alle!

- Mitt beste tips for å finne den perfekte match er å velge settet du føler deg best i og som fremhever det du ønsker å fremheve, sier hun.

Psst: Har du fått med deg alpelue trenden?

Slik finner du din favoritt fasong

Men hvordan kan man bruke sett til å fremheve ulike trekk? Stylisten forklarer det på følgende vis:

- Ønsker du for eksempel å gi en illusjon av å være høyere, er lange bukser med sleng og en kort topp perfekt for deg. Dette vil nemlig «forlenge» silhuetten din, forklarer hun.

Har du derimot dagen da du vil fremstå som litt lavere, forklarer Kroken at et trangt og kroppsnært sett, gjerne med en lang overdel kan gjøre susen.

Så har man dagene man vil smalne noe. Her kan Kroken fortelle at ensfargede plagg er supre for dette. En v-hals, gjerne med den populære «fartsstripen» i siden, kan også bidra til et smalere uttrykk.

Vil du derimot jukse deg til litt mer fylde, kan du velge ett sett i mønster eller et med brede bukser. Dette vil nemlig gi en illusjon om at noe er bredere, forklarer Kroken.

LES OGSÅ: Her får du oppskriften på Annabel-genseren

STYLISTEN TIPSER: Et ensfarget sett gir et mer elegant uttrykk. Foto. Scanpix
STYLISTEN TIPSER: Et ensfarget sett gir et mer elegant uttrykk. Foto. Scanpix Vis mer

Slik får du et roligere uttrykk

Ok, så har vi funnet dagens, om ikke timens favorittfasong. Hvordan styler man så sine nye trendplagg? Her trenger vi selvfølgelig tipsene som redder oss både på dager man føler seg klar for litt ekstra krydder og dagene man ønsker å holde det mer nedtonet.

Vi begynner med sistenevnte: Ønsker du deg et roligere antrekk anbefaler stylisten å investere i et ensfarget sett. På kjøpet får du da et elegant preg, forklarer hun.

- Er du derimot opp for et mer kult og lekent uttrykk kan du slenge deg på de populære høst-printene som blomster og prikker, tipser Kroken.

- Mange kan kanskje være redd for at sett med mønster kan være litt mye, har du noen triks man kan «gjemme seg» litt bak?

- Er det masse mønster kan det være kult å style antrekket med en jakke over, men venner man seg til print er det veldig flott, sier hun.

Stylisten legger også til at sett enkelt kan dresses opp og ned. Ønsker du for eksempel et røft, mer hverdagslig antrekk, kan du kombinere drømme-settet med en kul t-skjorte. Drar du derimot på med en skjorte, er du plutselig klar for fest!

- Det er også viktig å huske på at settet er en leken trend, der det er fult lov å mikse og matche tilbehør, sier Kroken.

LES OGSÅ: 6 typer tilbehør med det lille ekstra

GÅ FOR MØNSTER: Bare se så lekkert det kan bli! Foto: Scanpix
GÅ FOR MØNSTER: Bare se så lekkert det kan bli! Foto: Scanpix Vis mer

- Det skal ikke se traust ut!

Moteprofil Gine Margrethe Larsen mener at frykt for sett er noe vi pent kan legge på hyllen.

- Jeg elsker sett og det skal på ingen måte se traust ut!

Hvis det er jakke og bukse eller jakke og skjørt, spiller ingen rolle, mener hun. Som styling har Larsen følgende tips:

- På høsten kan det være fint å kombinere settet med en ullgenser, store, kule øredobber og noen boots eller sneakers, sier hun.

Er det derimot fest anbefaler hun å finne frem en morsom topp og pumps.

- Hva er ditt favorittsett?

- Det må være sett i mønster, for da får man et enda sterkere uttrykk, sier hun.

Pssst! Fått med deg disse tre trendene vi ikke vil se igjen?

EKSPERTEN: Moteprofil Gine Margrethe Larsen. Foto: Privat
EKSPERTEN: Moteprofil Gine Margrethe Larsen. Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer