Klesstil

Slik kler du deg slankere i sommer

Med disse triksene blir det lettere å finne klærne som viser deg fra din beste side.

COLORBLOCKING: Kjoler med strategisk plasserte fargeblokker forlenger kroppen, smalner midjen og framhever timeglassfiguren. Du ser rett og slett slankere og mer proporsjonal ut. Kjoler fra French Connection (kr 1137/Asos.com), Oasis (kr 620/Asos.com) og Oasis (kr 367/Asos.com). Foto: Produsenten
COLORBLOCKING: Kjoler med strategisk plasserte fargeblokker forlenger kroppen, smalner midjen og framhever timeglassfiguren. Du ser rett og slett slankere og mer proporsjonal ut. Kjoler fra French Connection (kr 1137/Asos.com), Oasis (kr 620/Asos.com) og Oasis (kr 367/Asos.com). Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange sverger til svart fra topp til tå for å se slankere ut, men en kullsvart garderobe passer dårlig om sommeren.

Dessuten er ikke helsvart nøkkelen hvis du ønsker å få figuren din til å komme skikkelig til sin rett i sommersolen.

- Dropp sort om sommeren. Bruk sterke farger, og ikke gjem deg bort i store plagg, er moteredaktør Silje Pedersens klare råd. Tidligere i sommer viste KKs moteredaktør frem på «God morgen, Norge» (ekstern lenke) årets sommerkjoler som passer best for de ulike kroppsfasongene.

På talkshowdronningen Oprahs hjemmesider (ekstern lenke) har den kreative lederen i magasinet O, Adam Glassman, hjulpet fem kvinner til å finne klær, farger og mønstre som har flatterende effekt på figuren.

LES OGSÅ: Slik kler du deg slank

1. Farger


Unngå: Stort blomstermønster og formløst snitt.

Gå for: Colorblocking (sterke farger mot hverandre) med velplasserte fargeområder kan virke både slankende og flatterende. Bruk dem til å framheve en timeglassfigur ved å velge en kjole med innfelte fargeområder i siden.

Sørg også for at kjolen har riktig lengde. En kjole som stopper rett under kneet der leggen er smal, er mye mer flatterende enn en som går litt lenger ned.

Nude pumps med plattformsåle vil gjøre leggene dine enda lengre.

Se kjøpetips med colorblocking her:


2. Passform


Unngå: Klær som er for store vil aldri få deg til å se mindre ut. Du ønsker kanskje å gjemme noen ekstra bulker i dem, men effekten du oppnår er stikk motsatt.

Gå for: For å forlenge en formfull kropp, kan du prøve nøytrale bukser i et stretchmateriale. Velg gjerne et par bukser hvis sømmer ligger litt mer foran på beinet enn vanlig. Dette får beina dine til å se lengre ut. For å få en kraftig overkropp til å se litt mindre ut, kan du prøve vertikale striper på overdelen.

3. Balanse


Unngå: Kjoler med for mye ekstra stoff i skjørtet og for lite stoff i overdelen.

Gå for: Et smalt blyantskjørt som starter rett over din naturlige midje kler de aller fleste, og vil virke slankende når du kombinerer med den riktige toppen. Prøv en ermeløs bluse med rysjing i halsen for å balansere en mindre byste med bredere hofter. Ikke vær redd for farger heller – de bidrar til å balansere både kroppen og antrekket.

LES OGSÅ: Tryll bort valkene

4. Draperinger


Unngå: Altfor store plagg som bare henger over deg som en potetsekk. Det er aldri flatterende, spesielt ikke når det litt massive plagget er ensfarget og tungt.

Gå for: Godt draperte plagg med asymmetrisk snitt. Å velge en kjole som er delt på langs med to forskjellige farger, gjør at øyet fokuserer på den lyseste siden, mens den mørkeste siden blir mer som en bakgrunn. Velg en som har en dusere farge på den ene siden, så reflekterer den lyset og lyser opp ansiktet ditt.

5. Proposjoner


Unngå: Ikke gå for det tryggeste valget. Tights og en altfor romslig og postete overdel, tunika eller skjortekjole framhever bare om du har en kraftigere overkropp.

Gå for: Farger og snitt som former kurvene dine og får deg til å framstå litt smalere. Et strategisk plassert mønster, for eksempel vertikale striper som smalner i livet, kan gjøre mye for figuren. En bred stripe som splittes i to ved puppene og går opp mot skuldrene lager en slags traktform som gjør at midseksjonen smalere ut.

LES OGSÅ: Kle bort magen

Flere triks som virker

Det er selvsagt mange andre ting du også kan gjøre for å gi inntrykk av en lengre, slankere fasong.

(Saken fortsetter under bildet)


Prøv disse plaggene og dette tilbehøret:
 • Jeans med bootcut
 • Dyp v-hals
 • Ting som forlenger kroppen: lange kardiganer, skjerf og kjeder
 • Strukturerte materialer
 • Hold-in-undertøy
 • Belter (definerer midjen)

 • LES OGSÅ: Tryll deg slank med tilbehør

  FORLENGER: Lange smykker, nude sko med kilehæl eller platformsåle, dyp v-hals. Alle disse elementene virker forlengende på kroppen. Foto: All Over Press
  FORLENGER: Lange smykker, nude sko med kilehæl eller platformsåle, dyp v-hals. Alle disse elementene virker forlengende på kroppen. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer