Kle deg smart i varmen:

Slik kler du deg smart i varmen

5 gode tips du kan ta med deg inn mot sommeren.

KLE DEG SMART I VARMEN: Sommeren er en deilig tid, men ikke like deilig når klærne ikke stemmer overens med den stekende varmen. FOTO: NTB Scanpix
KLE DEG SMART I VARMEN: Sommeren er en deilig tid, men ikke like deilig når klærne ikke stemmer overens med den stekende varmen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nå har vi tryglet og bedt om varmere vær siden både vinter og vår, og nå har vi virkelig fått det. Slik varme har vi ikke hatt på LENGE.

Overgangen fra vinter til vår og vår til sommer ble ganske så brå. Så brå at vi noen ganger bommer skikkelig på antrekkene vi velger til dager med 28 varmegrader.

Kanskje kjenner du deg igjen? Det er nemlig flere faktorer som spiller inn som kan gjøre at ditt antrekk blir ganske så ukomfortabelt i steikende hete. Her er noen ting du kan tenke på når du skal kle deg til varmt vær:

1. Styr unna disse materialene

Polyster og akryl kan få deg til å svette. Det er fordi syntetiske stoffer ikke puster så godt som for eksempel bomull eller lin. Disse stoffene forhindrer svetten fra å fordampe. Det betyr at kroppen må jobbe hardere for å avkjøle seg. Derfor er naturlige stoff et bedre valg.

2. Velg lin eller bomull

Du leste det som står over her, sant? Bomull eller lin er gode materialer i varmt vær.

LES OGSÅ: Her er sommerens kuleste t-skjorter!

3. Unngå lag på lag-trenden

Når høsten og vinteren kommer, tipser vi alltid om å gå for lag på lag-trenden. Nettopp fordi det er en super måte på å kle seg kult, men samtidig holde varmen i kulda. Akkurat å holde oss varme er ikke det vi ønsker nå.

Derfor kan det være en idé å droppe alle disse lagene. Selv om det kun er snakk om noe så enkelt som en kjole over en t-skjorte, toppet med en jakke!

4. Gå for lette klær

Så, hva bør man egentlig se etter i butikkene til sommeren? Vi er på utkikk etter luftige og lette plagg som gjør seg godt i varmen. Akkurat nå finner du så mange fine mini-, midi- og maxikjoler i butikkene som er deilige å ha på seg.

ET GODT KJØP: Se etter løse og ledige kjoler denne sommeren. Her er Candela Novembre i kjole fra Antonio Marras. Foto: Scanpix
ET GODT KJØP: Se etter løse og ledige kjoler denne sommeren. Her er Candela Novembre i kjole fra Antonio Marras. Foto: Scanpix Vis mer

5. Tenk på tilbehøret

Midt oppi det hele må du selvfølgelig huske å beskytte deg mot sola. Solkrem er absolutt det viktigste her, men det er også noen andre tiltak du kan gjøre. Stråhatten er blant det hotteste tilbehøret denne sesongen! Noe som er helt topp fordi den kan beskytte både ansikt og hår.

Et par solbriller er også et must i disse dager, og hvis du tar en titt på denne saken, kan du se noen av sesongens fineste varianter.

Og helt til slutt: Sandaler beskytter deg kanskje ikke så mye, men det er en god idé å ta de i bruk så mye som mulig i løpet av sommeren. Ifølge fotterapeut Tordis Ruud trenger føttene all den solen og luften den kan få i løpet av sommermånedene. Les hvorfor her!

LES OGSÅ: Dette skjer når du sover med sminke

STRÅHATT: Fra venstre: Hatt fra Gina Tricot, kr 149. Hatt fra Sensi Studio via Net-a-porter.com, kr 1950. Hatt fra Kappahl, kr 199.
STRÅHATT: Fra venstre: Hatt fra Gina Tricot, kr 149. Hatt fra Sensi Studio via Net-a-porter.com, kr 1950. Hatt fra Kappahl, kr 199. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer