Bryllup

Slik kler du deg til sommerbryllupene!

Sommer er her, og bryllupene står i kø! Sjefredaktør Celine gir deg tipsene til hvordan du kan kle deg - og ikke kle deg!

Slik kler du deg til sommerbryllupene!
Publisert
Sist oppdatert

Hva betyr de forskjellige kleskodene?

Galla: Menn skal være kledd i kjole og hvitt, og jentene helst ha lang aftenkjole, gjerne med splitt eller slep, med eller uten armer.

Smoking: Menn skal bære smoking og kvinner skal ha enten lang eller kort cocktailkjole, helst i silke eller chiffon.

Mørk dress: Dette er litt mindre formelt. det skal fortsatt være pyntet, men her er det lov med todelte antrekk. Pasteller er fint, og nyanser av lys gul, mint eller lys lilla er hot i sommer, og gjør seg godt i bryllup.

Hagebryllup: Enda mindre formelt enn mørk dress, men fortsatt kledd for fest. Blomsterprint er en sikker vinner på hagebryllup.

Om man er i tvil om kleskoden er det lurt å forhøre seg med brudeparet. Noen brudepar er veldig avslappet i forholdt til kleskoder, men det viktigste er å ikke tråkke noen på tærne, så spør heller en gang for mye enn en gang for lite.

Hva skal man absolutt ikke kle seg i?

For mange er det helt feil med både rød, hvit og sort kjole i bryllup, men jeg har vært i flere bryllup de siste årene hvor sorte kjoler har blitt godtatt.

Det finnes mye å velge i når det kommer til kjoler, og da kan man lett styre unna rød kjole. Rød er en farge som stjeler mye oppmerksomhet, og man vil jo ikke overskygge bruden. Velg rødt til en annen anledning - der DU er midtpunktet.

Hvitt er helt bannlyst med mindre man er invitert til "white-wedding". Det har jeg vært med på en gang, det var et vakkert strandbryllup på Bali.  Det var nydelig da både menn og kvinner brukte hvitt. Det var ingen som så ut som en brud, annet enn bruden selv.

Bunad er den perfekte løsningen for en kleskrise før bryllupet. Men bunaden egner seg best i kirken.

Sesongens heteste bryllups-trender:

Kjoler med blomsterprint er vakkert og passende på sommeren. Fargepaletten er lys og dus, gjerne i lys gul, mint og pudder. Kjoler med åpen rygg er sexy, samtidig som det er sømmelig nok for kirken.

Sminken skal være lett og elegant. Fremfor å bruke tung sminke med sterke farger, kan men gå for fletter eller blomster i håret om man ønsker det lille ekstra.

 

Slik kler du deg til sommerbryllupene!

ROCKA: Kjør en rocka bryllupsstil med en dynamisk printet kjole i kombinasjon med bikerjakken og enkelt og rent tilbehør. Foto: Net-a-porter.com, My-wardrobe.com, Produsentene.

Shop stilen:

Bikerjakke fra Zara, kr 1995. Ring med anheng fra Bik Bok, kr 39. Kjole fra Matthew Williamson hos net-a-porter.com, ca. kr 12.160. Clutch fra Acne ho my-wardrobe.com, ca. kr 2660. Sko fra Alexander Wang hos net-a-porter.com, ca. kr 4705.

 

Slik kler du deg til sommerbryllupene!

 

HAGEBRYLLUP: Den blomstrete kjolen er en sikker vinner på hagebryllupet! Dropp de høye hælene i gresset, og gå for kule sandaler under den fotside kjolen. Lag din egen blomsterkrans for et unikt tilbehør! Foto: Net-a-porter.com, Jankapolliani.com, Produsentene.

Shop stilen:

Kjole fra Zara, kr 599. Veske fra Mulberry hos net-a-porter.com, ca. kr 7000. Blazer fra H&M, kr 399.

Lag din egen blomsterkrans! STYLEmag-blogger Janka viser deg hvordan her.

 

Slik kler du deg til sommerbryllupene!

GJØR DET ENKELT: Er du i tvil om hvordan du kan kle deg til bryllupet, råder vi deg til å holde det så enkelt som mulig. Du kommer langt med en mønstret kjole i lyse toner. Lange ermer gjør at du slipper å tenke på en jakke. Nude sandaletter og en iøynefallende veske er alt du trenger av tilbehør. Foto: Farfetch.com, Produsentene.

Shop stilen:

Sko fra Zara, kr 599. Kjole fra Zara, kr 559. Veske fra Proenza Schouler hos farfetch.com, ca. kr 6220.

AV: Marie Ullevoldsæter & Stella Vaage

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer