Ullundertøy:

Slik kler du deg varmest mulig

Vet du hva forskjellen på super- og ullundertøy er?

ULLUNDERTØY: Å fryse er ikke gøy, men hvordan kler man seg egentlig varmest mulig på vinteren? Vi har svaret! FOTO: NTB Scanpix
ULLUNDERTØY: Å fryse er ikke gøy, men hvordan kler man seg egentlig varmest mulig på vinteren? Vi har svaret! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Påsken nærmer seg med stormskritt, men det er nok flere som lader opp til ferien med en tur på fjellet eller ut i marka. Det skal faktisk ikke så mye mer til enn å bare gå ut døra før man virkelig får kjent på kulda.

Årets vinter har for mange vært både lang og kald, og det merker man spesielt på dager hvor bekledningen ikke har vært på sitt sterkeste. Så, hvordan kler man seg egentlig varmest mulig?

Ifølge Ingun Grimstad Klepp, forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved Høyskolen i Oslo og Akershus og forfatter av «Ren Ull», er det én feil de fleste av oss gjør.

Vi har ikke ull innerst. Da snakker vi til og med om undertøyet vårt og! Det har seg nemlig slik at dersom undertøyet ditt for eksempel er av bomull, kan det være årsaken til at du fryser. Selv om du har en ullstillongs over!

- Dette gjelder både truse og bh. Ull skal være innerst - det er det viktigste. Du blir varmere av at undertøyet ditt også er av ull, forteller Klepp.

LES OGSÅ: Så høy temperatur bør du egentlig vaske trusene dine på

Hva er egentlig superundertøy?

Det er nok mange som tenker at superundertøy fungerer like godt som ullundertøy. Men det er nok også flere som ikke helt egentlig vet hva forskjellen er, og hva de to skal brukes til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer