Plus Size

Slik kler du formene dine for partysesongen

– Ikke vær redd for å bruke tettsittende plagg, selv om du er «plus size».

PARTYSESONGEN: Denne sesongen skal alle kvinner synes. Fra venstre - (på modell) blondekjole fra Asos curve (464 kr), topp i skinnimitasjon fra Lindex generous collection (249 kr), mønstret bukse fra Kappahl XLNT (399 kr), lilla blondekjole fra H&M + (399 kr), svart kjole fra Kappahl XLNT (399 kr), gulljakke fra Lindex generous collection (299 kr) og topp fra H&M + (299 kr).  Foto: Produsentene
PARTYSESONGEN: Denne sesongen skal alle kvinner synes. Fra venstre - (på modell) blondekjole fra Asos curve (464 kr), topp i skinnimitasjon fra Lindex generous collection (249 kr), mønstret bukse fra Kappahl XLNT (399 kr), lilla blondekjole fra H&M + (399 kr), svart kjole fra Kappahl XLNT (399 kr), gulljakke fra Lindex generous collection (299 kr) og topp fra H&M + (299 kr). Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Julebordsesongen er rett rundt hjørnet, og i den anledning er det nok mange av oss som kanskje ønsker å fornye hele, eller deler, av partygarderoben.

Som KK.no tidligere har skrevet, er det en rekke trender som dominerer motebildet for denne høsten- og vinterens festligheter - deriblant metalliske farger (som gull og sølv), rosa, blått, mønster og ikke minst - skinn!

«Hemmeligheten» bak lekker partybekledning er imidlertid å velge riktige plagg for din figur og kroppsfasong, og dette er ekstra viktig dersom du har en frodig og formfull «plus size», eller XL-figur.


LES OGSÅ: Trendy treningstøy for XL-kvinner

HOS LINDEX: Metallisk, paljetter, mønster og lekre detaljer er noe av det vi ser i Lindex' Generous Collection for partysesongen 2012. Fra venstre - gulljakke (299 kr), kjole med hundetannsmønster (299 kr), svart topp med steiner (299 kr), svart paljettskjørt (299 kr), svarte bukse/tights med coating (199 kr), rød metallisk genser (399 kr) og lang, mønstret topp (399 kr).  Foto: Produsentene
HOS LINDEX: Metallisk, paljetter, mønster og lekre detaljer er noe av det vi ser i Lindex' Generous Collection for partysesongen 2012. Fra venstre - gulljakke (299 kr), kjole med hundetannsmønster (299 kr), svart topp med steiner (299 kr), svart paljettskjørt (299 kr), svarte bukse/tights med coating (199 kr), rød metallisk genser (399 kr) og lang, mønstret topp (399 kr). Foto: Produsentene Vis mer

Trendene du bør prøve

Ifølge Jenny Andsberg, designer for Lindex' Generous Collection (har størrelser L til XXXL i overdeler, og størrelser 44 til 56 på underdeler) er det ingen grunn til å legge begrensninger på valg av antrekk, selv om man er en frodig kvinne.

Og smale bukser, metalliske farger, A-formede topper, leopardmønster, burgunder og tettsittende kjoler i jerseystoff, er noe av det hun anbefaler deg å prøve.

– I høst har vi satset på en enkel, men smigrende silhuett for mer formfulle kvinner. En stilig look er smale bukser med en lekker, løs topp, eller volumiøs bluse over, sier hun til KK.no:

– Klær og topper med asymmetrisk snitt er også fint om man vil fremheve beina sine. Og det er stilig med farger og mønster på beina, om det så er bukser eller strømpebukser. I tillegg drar dette oppmerksomheten bort fra overkroppen, hvis dét er noe man ønsker.


Er du høy og frodig, anbefaler Andsberg å gå for en kul lag-på-lag stil, hvor du kombinerer flere av trendene.

– Lag på lag er superstilig med smale bukser og litt lengre chiffonbluser - gjerne ermeløse. Over blusen kan du for eksempel ha en litt kortere strikkegenser, som er litt løsere i bredden, eller en blazer, sier hun:

– En annen trend er såkalte «curvehugging»-plagg. En litt ettersittende kjole i kraftig jerseymateriale er kjempefint om du har en figur der kurvene dine er ganske jevnt fordelt.

LES OGSÅ: Slik finner du riktig utringning til deg

IKKE REDD FOR Å VISE KROPPEN: Hanna Enger vant nylig konkurransen om å bli Kappahls nye XLNT-modell. Her viser hun at mote ikke behøver å være kjedelig og svart, selv om du er plus size.  Foto: Sara Johannesen/KK
IKKE REDD FOR Å VISE KROPPEN: Hanna Enger vant nylig konkurransen om å bli Kappahls nye XLNT-modell. Her viser hun at mote ikke behøver å være kjedelig og svart, selv om du er plus size. Foto: Sara Johannesen/KK Vis mer

– Fremhev det du er stolt av

Dersom du synes det er ukomfortabelt å gå med ettersittende kjoler eller bukser, ikke fortvil.

Det aboslutt viktigste budskapet, er å fremheve det du faktisk er fornøyd med.

– Mitt tips er å fremheve det du er stolt av - om det så er beina, bysten, eller kurvene dine. De aller fleste formfulle kvinner har en kjempefin utringning å vise frem, så bruk det for det det er hvert. En diskré rund eller v-utringning er veldig fint. Har du en spesielt stor byste kan det også være lurt å unngå høyhalsere, sier Andsberg til KK.no:

– Høye hæler kan være med på å balansere ut en fyldig figur, og bruk gjerne et belte i midjen om du har former. Ellers bør du ikke være redd for å bruke litt tettsittende plagg, men velg gjerne de i bra jerseykvalitet. Det holder formene på plass. Velg også farger og mønster som vil fremhever figuren din. Gjerne litt mørkere vask på jeans, eller jeans i brunt, svart og grått, om du ikke vil fremheve beina.

LES OGSÅ: Her er Kappahls nye XLNT-modell

Dette trenger du

Det er ikke bare Lindex som lager klær for frodige kvinner. Også H&M har kolleksjonen H&M + og Kappahl har XLNT, mens nettbutikker som Asos.com (Asos Curve), Laredoute.no og Cellebes.no har flust av stilige plagg i flere størrelser.

Har du flere spørsmål i forhold til hva du bør ikle deg i julebordsesongen?

KK.no har tidligere kommet med følgende tips til deg:

1. Hold-in-undertøy

Kanskje du trenger litt ekstra hjelp til å holde valker, bulker og mage på plass når du skal inn i den lille sorte? Da er slankende undertøy midt i blinken. Du får bedre holdning, og kjolen sitter mye penere på.

Bodyer, korsetter, livtrimmere, spandextruser og underkjoler. Valgene er mange. Det finnes også ulike typer strømpebukser som strammer inn på de rette stedene.

Når det er sagt. Det må ikke føles som om du er surret inn i gaffateip eller har på deg kyskhetsbelte. Husk at undertøyet skal føles behagelig, ikke vondt og hemmende.

Se kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Nå skal hold-in tøyet vises frem

2. Kjolen over alle kjoler

Vinterens fineste kjoler finnes i alle fasonger og varianter, så uansett om du vil skjule magen eller vise fram lange bein er det en kjole som yter kroppen din rettferdighet der ute.

Aller mest slankende er likevel en enkel svart kjole. Den mørke fargen virker forminskende, og du kan trekke oppmerksomheten til tilbehøret mer enn kjolen.

Har du store pupper du gjerne vil roe ned litt, er en kjole med empireliv tingen. Gjerne med en omslagsoverdel og v-utrigning. A-linjeformede kjoler, som skrår utover fra under bysten, er også flatterende.

Hvis du vil unngå å se større ut, er du ellers forsiktig med kjoler med høy hals og halterneck. Hektiske mønstre, vertikale striper og stramt ettersittende stoff likeså.

Se kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Finn riktig strømpebukse til kjolen din

3. Lange gensere

Liker du ikke stramme klær, og vil helst skjule armene, er en lang, men lekker genser tingen. Gjerne med v-hals, hvis du har store pupper. Da blir de litt mindre, og du får en flatterende kløft.

Vil du sette fokus på midjen, bruk et smalt belte i livet. Da får du fin fasong.

Se kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Kle deg til lengre bein

4. Riktige jeans

Noen bruker et helt liv på å finne den perfekte buksen. Det er ikke lett, men enkelte ting kan du huske på når du leter. Buksen du prøver må passe kroppsformen din, du bør velge riktig størrelse og ikke minst ta deg god tid i prøverommet.

Hvis du vil skjule hofter og lår, er først og fremst en bukse med boot cut tingen. Den er litt løs nederst, ettersittende over knærne og litt romsligere rundt lårene. Velg gjerne en modell i stretchstoff.

Gulrotbuksen er også verdt å sjekke ut. Den er vid øverst, og smal nederst. Perfekt for kamuflasje av yppige hofter og lår.

Hva slags lommer buksen har er heller ikke uvesentlig. Jo større lommer, desto mindre ser rumpa ut.

Se kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Her er høstens mest trendy jeans

5. Detaljer som teller

Tilbehør som gir blikkfang er alltid bra. Det trenger ikke å koste allverden, og spriter opp ethvert antrekk. Gå gjerne for armbånd, kjeder og øreringer i skikkelig statementstil - det er hot nå.

Å markere livet er flott, selv om du ikke har en midje som en sylfide. Hemmeligheten er bare å feste beltet litt høyt opp. Styr imidlertid unna stramme strikkbelter, brede belter er bedre.

Velg gjerne store vesker som står i proposisjon til kroppen din. Små vesker kan nemlig få deg til å se litt større ut.

Se kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Kate Middleton har kastet seg på beltetrenden

6. Skjørt

Selv om du har litt rumpe er det ingen grunn til å være redd for å gå i skjørt. Snarere tvert imot.

Sigarettsmale varianter, er perfekte for velproporsjonerte kropper. Sørg bare for at du velger undertøy som ikke lager bulker, som truser med høyt liv eller hipstere. Sømløse string-truser i tynt materiale er et godt valg.

Velg også lengden på skjørtet etter høyden din (jo lavere du er, jo mer bein kan du med fordel vise), og ikke glem høye hæler.

Se kjøpetips nedenfor:


Flere supre tips til hvordan XL-kvinner bør kle seg,finner du i denne artikkelen!

LES OGSÅ: Store damer er hot, hot, hot!

VIS FORMENE DINE: Ifølge Jenny Andsberg, designer for Lindex' Generous Collection, skal du ikke være redd for å vise formene dine denne sesongen. Bruk gjerne en tettsittende kjole eller bukse i litt tykkere stoff. Da fremhever du figuren, samtidig som du holder "inne" det du vil holde litt skjult. Fra venstre - svart kjole fra Asos.com (206 kr), blå ankellang jeans fra Tallissime (449 kr, Laredoute.no) og svarte ankellange bukser fra Asos.com (227 kr).  Foto: Produsentene
VIS FORMENE DINE: Ifølge Jenny Andsberg, designer for Lindex' Generous Collection, skal du ikke være redd for å vise formene dine denne sesongen. Bruk gjerne en tettsittende kjole eller bukse i litt tykkere stoff. Da fremhever du figuren, samtidig som du holder "inne" det du vil holde litt skjult. Fra venstre - svart kjole fra Asos.com (206 kr), blå ankellang jeans fra Tallissime (449 kr, Laredoute.no) og svarte ankellange bukser fra Asos.com (227 kr). Foto: Produsentene Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer