Hår:

Slik lager du en råflott blomsterkrans

Sommeren bringer med seg en av mine favorittrender: friske blomster i håret.

Slik lager du en råflott blomsterkrans
Publisert

Ved hjelp av blomster kan du gjøre hverdagsfrisyren klar for de store anledninger på 1, 2, 3.

Du kan bruke små, søte blomster til å få et diskré, romantisk uttrykk eller gjøre frisyren til et ordentlig blikkfang med store, fylte blomster.

Til sommerfesten kan du binde en nydelig blomsterkrans. Jeg garanterer at du vil få komplimenter! Bare husk å bruke blomster som er holdbare og tåler noen timer uten vann.

Du trenger faktisk ikke noen spesielle ferdigheter innenfor verken hår- eller floristyrket for å følge sommerens trend. Men jeg har noen gode råd du kan ta med deg på veien.

Bind din egen blomsterkrans

Du kan gjerne bestille en ferdig blomsterkrans hos en proff, men det er morsommere å lage den selv. Her har jeg bundet sammen eukalyptusblader, nellik, krysantemum, brudeslør, marikåpe og busknellik.

Du trenger:

  • Blomster
  • Ståltråd
  • Tynn ståltråd
  • Blomsterteip
  • Saks
  • Silkebånd
1. Finn fram utstyret du trenger, inkludert blomster du har kjøpt eller plukket. Klipp av alle stilkene, så de er 3–4 cm lange.
1. Finn fram utstyret du trenger, inkludert blomster du har kjøpt eller plukket. Klipp av alle stilkene, så de er 3–4 cm lange. Vis mer
2. Mål rundt hodet ditt, og klipp av ståltråd i riktig lengde. Tvinn sammen flere tråder, eller bruk grønn blomsterteip for å holde dem sammen.
2. Mål rundt hodet ditt, og klipp av ståltråd i riktig lengde. Tvinn sammen flere tråder, eller bruk grønn blomsterteip for å holde dem sammen. Vis mer
3. Bøy ståltråden til en løkke i hver ende. Her skal silkebåndet festes, slik at du kan knyte kransen rundt hodet.
3. Bøy ståltråden til en løkke i hver ende. Her skal silkebåndet festes, slik at du kan knyte kransen rundt hodet. Vis mer
4. Legg én og én blomst eller liten bukett på yttersiden av kransen, og bind fast med den tynne ståltråden. Jobb deg bortover hele ringen.
4. Legg én og én blomst eller liten bukett på yttersiden av kransen, og bind fast med den tynne ståltråden. Jobb deg bortover hele ringen. Vis mer
5. Knyt et silkebånd i løkkene, og du er klar for sommerfest! Tips! Du kan lage blomsterkransen dagen før du skal bruke den. Dusj den godt med vann, pakk den inn i plast, og oppbevar den i kjøleskapet.
5. Knyt et silkebånd i løkkene, og du er klar for sommerfest! Tips! Du kan lage blomsterkransen dagen før du skal bruke den. Dusj den godt med vann, pakk den inn i plast, og oppbevar den i kjøleskapet. Vis mer

Flere måter å bruke blomster i håret på:

Store roser

Dekorer hårknuten eller hestehalen med store roser. Håret kan gjerne være litt halvgjort, men med en gang du setter blomstene i håret, får du likevel den magiske følelsen. Når du bruker tyngre blomster, er det desto viktigere å feste dem godt. Snurr litt ståltråd rundt stilken, så de har ekstra feste når du stikker dem inn i håret.

Tips! Spray blomstene med en solid dose hårspray. Da holder de seg pene hele dagen.
Tips! Spray blomstene med en solid dose hårspray. Da holder de seg pene hele dagen. Vis mer

Søtt og smått

Tenk på hvilket uttrykk du ønsker. For å få en mer romantisk frisyre er det fint å bruke masse småblomster. Blomster i ulike farger gjør håret lekent og sommerlig, mens uttrykket blir mer stilrent og elegant om du velger blomster i helhvitt eller bare grønne blader.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Fletteflora

En hvilken som helst flette gjør seg med blomster. Bonusen er at blomstene også sitter godt fast. Bruk en hårnål eller to, og stikk blomstene strategisk på plass i fletten. Her kan du selvsagt velge om du vil ha noen få, eller dekorere hele fletten fra begynnelse til slutt.

Utslått hår

Velg om du vil ha bølger, krøller eller rett hår – her spiller lengden på håret ingen rolle. Fest blomster med hårnåler, og plasser dem gjerne litt tilfeldig i håret – du kan egentlig ikke trå feil.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Dekorert hatt

Om du er glad i å bruke sommerhatt, er det et godt tips å dekorere hatten med friske blomster! Snurr litt ståltråd rundt stilken, og stikk dem gjennom hatten. Bruk gjerne falske blomster om du finner noen som er pene – da holder de seg hele sommeren.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer