ENKELT: Start med den lyseste skyggen. Bygg så opp dybden i den ytre øyekroken og langs vippekanten for en enkel, men vakker og definert look, råder makeupartisten. Foto: gpointstudio - Fotolia
ENKELT: Start med den lyseste skyggen. Bygg så opp dybden i den ytre øyekroken og langs vippekanten for en enkel, men vakker og definert look, råder makeupartisten. Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer

øyeskygge

Slik legger du øyeskygge riktig

Sjekk hvilke koster du bør bruke og hvilken farge som skal påføres først.

Å mestre den perfekte øyeskyggeteknikken kan absolutt være både tidkrevende og frustrerende. Du har kanskje opplevd at skyggen drøsser, at resultatet ser skittent ut eller bare ikke er flatterende

Det kan være bitte små ting som skiller et vellykket resultat fra et som ser mer ut som du har tryna ned i sminkepungen, og heldigvis er det ganske enkelt å få det til når du først kan triksene. 

KK.no har snakket med Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved sminkeskolen Art Complexion, om hvordan du enkelt kan legge en lekker øyeskygge som funker både til hverdag og til fest. 

LES OGSÅ: Trikset som får øyeskyggen til å sitte

Dette trenger du:

  • Sminkekoster: Ideelt sett trenger du en flat skyggekost, en større, mykere dusekost og en liten, litt spiss defineringskost (såkalt pencil brush)
  • Øyeskygger: Gjerne tre ulike, en lys, en mellomfarget og en mørk, for eksempel champagne, mellombrun og mørkere brun.
  • Vippetang
  • Maskara

LES OGSÅ: Så mange sminkekoster trenger du

Slik gjør du det – steg for steg

 Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

 Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

1. – Start med en liten, flat skyggekost og en champagnefarget skygge. Klapp skyggen på øyelokket og opp til global. Legg gjerne mest på innerkant av lokket og litt mindre skygge mot ytterkanten, siden det skal legges flere farger her. Du kan også legge litt av den samme fargen, men i et tynnere lag på brynsbenet opp mot øyebrynet for å skape en fin, diskré highlight, sier Presttun Eide.

2. – Bruk samme kost (tørk litt av den om den har mye produkt igjen fra første steg) og legg en mellombrun skygge på ytre tredjedel av lokket. Du kan også dra litt av den mellombrune skyggen ned under øyet om du ønsker mer definisjon. Legg gjerne fargen litt bredere i ytterkant. 

 Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

3. – Ta så en litt større og mykere kost og dus fargen litt opp og inn i globalen. Dette gir et fint løft til øyet og et åpent blikk. 

 Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

4. – Velg en mørkere brun skygge og bruk gjerne en «pencil brush» (en liten skyggekost for å definere) og legg den brune skyggen langs vippekanten. Legg den tynt i innerkant og noe tykkere i ytterkant. Legg den også under øye i samme form som den forrige skyggen, men la den mellombrune gå litt lenger ned enn den mørkere brune. Da blir det en fin overgang mellom mørkebrun, lysere brun og ut til huden. Om du er vant til å bruke kajal er det selvsagt ingenting i veien for å bruke det istedenfor skygge. 

 Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

5. – Bruk vippetang og lag en fin bue på vippene før du påfører maskara. 

ENKELT: Det skal ikke så mye til før du mestrer en helt enkel øyeskyggelook som definerer øynene og kan gjøres mer eller mindre intens avhengig av humør og anledning. Foto: Aina Kristiansen
ENKELT: Det skal ikke så mye til før du mestrer en helt enkel øyeskyggelook som definerer øynene og kan gjøres mer eller mindre intens avhengig av humør og anledning. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Slik legger du øyeskygge

Definér brynene

Presttun Eide sier at det kan være fint å definere øyebrynene litt for å gi deg et mer helhetlig resultat. Bruk en brynblyant eller en brynskygge (en matt øyeskygge funker også helt fint) for å gi brynene et litt mer definert preg. 

– Men husk å gre godt igjenom med en ren maskarabørste for å fordele produktet jevnt og unngå at bryna blir for harde. 

Om du har litt stive eller bustete bryn, kan en brynsgelé hjelpe til med å holde formen. 

LES OGSÅ: Slik får du vakre øyebryn

Husk å duse godt

– Om du vil oppgradere looken, kan du gjerne legge mer av den mørkebrune skyggen på ytre tredjedel av lokket for å skape mer dybde til blikket, foreslår Presttun Eide. 

– Husk å passe på at alle skyggene du legger også møtes i ytterkant av øyet, slik at det blir en fin, jevn form og ikke et hakk der det mangler skygge ytterst. 

Det er viktig å duse alle skyggene godt, så du får fine og myke overganger mellom alle skyggene.

– Om du synes det er vanskelig å duse øyenskyggen fint opp mot brynet, kan du også kjøpe deg en farge som er ett hakk mørkere enn din egen hudtone. 

– Bruk litt av den som en hjelpefarge mellom øyenskyggen og huden på en dusekost når du duser. Bruk en myk skyggekost med litt fluffy tupp til dusing for å gjøre jobben enklere. 

 

Sjekk KKs store årshoroskop!