Cecilie Krogh:

Slik legger du perfekt nyttårssminke

Ingenting er vel mer fest og nyttår enn glitter, røde lepper og eyeliner?

Slik legger du perfekt nyttårssminke
Publisert

Nå som det snart er nyttårsaften, synes jeg vi skal benytte anledningen til å pynte oss litt ekstra. Min fineste festkjole henger klar, og jeg gleder meg ordentlig til å feire et helt nytt år sammen med gode venner og familie.

Det er på tide å skinne litt ekstra for nyttårsaftenen vi mistet i fjor. Ingenting er vel mer fest og nyttår enn glitter, røde lepper og eyeliner? Men selv en festsminke der du drar på litt ekstra, har godt av ett fokuspunkt, ellers blir det fort for mye av det gode.

Her har jeg laget en liten guide til to ulike sminkelooks til nyttårsaften, der det er fokus på enten øyne eller lepper. Velg den du liker best, og sett i gang!

Uansett hvilken stil du går for, er et godt grunnlag essensielt. I desemberkulda er gjerne hud og hår ganske tørt. Finn fram fuktighetskrem til både ansikt og kropp. Er huden fuktig og velpleid, vil også sminken sitte bedre og lenger.

Jeg er tilhenger av få – men riktige –produkter. Her er tips til noen produkter som muligens ikke finnes i enhver sminke-pung, men som virkelig utgjør en forskjell. Et av disse er highlighteren, som gjør at huden ser frisk og glødende ut. En highlighter reflekterer lyset, og du skal selvfølgelig bruke den rått for å framheve dine aller beste trekk.

Følg huskeregelen om at mørkt forminsker og lyst forstørrer. Ved å legge solpudder under kinnbeinet og highlighter over, vil kinnbeina bli langt tydeligere, og det er alltid flatterende. Highlighter kommer i både flytende form og i pudderform. Kremprodukter blir som regel penere over andre kremprodukter, men om du bruker foundation i pudderform, er en highlighter i nettopp pudderform å anbefale.

Et annet produkt jeg anbefaler til fest, er settingpudderet. Det oppleves ikke som pudder på huden, men mer som et slør. Om du bruker flytende foundation og concealer, vil produktene mest sannsynlig flytte på seg eller skli av. Et settingpudder «låser» sminken på plass og lar den være der du først plasserte den. Den gjør det samme for sminken som en hårspray gjør for frisyren.

Jenter – godt nytt år!

Stil 1: Blått blikk

1. Bruk en blyantkajal i en farge du liker. Jeg valgte en metallisk blå. Lag en bred linje helt nede ved vipperoten. Dekk mesteparten av øyelokket med kajalen. Etterpå gnir du ut fargen med fingeren, så overgangen blir dus.
1. Bruk en blyantkajal i en farge du liker. Jeg valgte en metallisk blå. Lag en bred linje helt nede ved vipperoten. Dekk mesteparten av øyelokket med kajalen. Etterpå gnir du ut fargen med fingeren, så overgangen blir dus. Vis mer
2. Legg den samme kajalen på våtkanten under øyet.
2. Legg den samme kajalen på våtkanten under øyet. Vis mer
3. Avslutt sminken ved å legge et godt lag svart maskara. Prøv å få maskaraen helt inn til vipperoten.
3. Avslutt sminken ved å legge et godt lag svart maskara. Prøv å få maskaraen helt inn til vipperoten. Vis mer

Stil 2: Kysseklar

Tips til vinterhuden! Rouge i en kaldere rosa farge gir en frisk vinterlook. Ikke overdriv med solpudderet, da kan huden fort se litt kunstig ut i mørketida.
Tips til vinterhuden! Rouge i en kaldere rosa farge gir en frisk vinterlook. Ikke overdriv med solpudderet, da kan huden fort se litt kunstig ut i mørketida. Vis mer
1. Bruk en flytende eyeliner for å skape «cat eyes» som virkelig rammer inn øynene.
1. Bruk en flytende eyeliner for å skape «cat eyes» som virkelig rammer inn øynene. Vis mer
2. Finn fram en svart maskara. Jeg pleier å gjøre en sikksakkbevegelse med kosten for å få mye farge på vippene uten at det klumper.
2. Finn fram en svart maskara. Jeg pleier å gjøre en sikksakkbevegelse med kosten for å få mye farge på vippene uten at det klumper. Vis mer
3. Så til finalen: knallfarget leppestift. Og vipps er du klar for nyttårskysset når klokka slår tolv!
3. Så til finalen: knallfarget leppestift. Og vipps er du klar for nyttårskysset når klokka slår tolv! Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer