Sminke:

Slik legger du perfekte røde lepper

Gjennom tidsepoker og på tvers av kulturer er det én sminketrend som aldri går av moten: røde lepper!

RØDE LEPPER: Det fanger oppmerksomheten og gir et sexy uttrykk, men oser likevel av klasse.
RØDE LEPPER: Det fanger oppmerksomheten og gir et sexy uttrykk, men oser likevel av klasse. Vis mer
Publisert

Men, rødt er slett ikke bare rødt. Det finnes et hav av ulike toner og nyanser, og det kan være vanskelig å finne «the one». Knallrød, korallrød, burgunder – la oss se hvordan du velger riktig farge til munnen!

Det er ingen konkrete regler innenfor valg av leppestifter, det viktigste er at du elsker den. Heldigvis finnes det likevel noen tips du kan følge på veien til akkurat din perfekte farge.

Start med å velge de fargene som fanger oppmerksomheten din, og som du mener skiller seg ut. Skal vi først gå for knallrøde lepper, så synes jeg vi skal tørre gjøre det ordentlig.

Hudtonen er en flott rettesnor når du er usikker på hvilken farge du kler. Har du en typisk norsk og kald hudfarge som heller mer mot rosa, får du et nydelig resultat ved å velge en rødfarge som har en rosa base. Er huden din varm og heller mot oliven, er leppestifter med gyllen farge en vinner.

Men, jeg mente det jeg sa om at det ikke finnes faste regler. Etter hvert som du blir mer selv­sikker, kan du skape en flott look nettopp ved å bryte den naturlige tonen og spille på kontrastene.

Mitt beste tips er å prøve leppestiften på leppene, ikke på hånden. Fargen oppleves veldig annerledes når du ser den i ansiktet. Om det er en tester, kan du ta litt leppestift på fingeren, for så å påføre leppene. Gå gjerne en runde før du ser deg i speilet igjen.

Fargen på leppestiften tiltrekker oss først, men konsistens og finish er også veldig viktig for hvordan leppestiften oppfattes. De kommer i matte varianter, veldig blanke og alt imellom. Matte leppestifter holder som regel lenger, mens blanke varianter ofte gir mer fukt og et mer glossy look.

Er du ikke vant til eller kanskje er litt engstelig for røde lepper, kan du starte med en rød lipgloss. Resultatet blir mer naturlig og oppleves mykere.

Du trenger:

  • Rød lipliner
  • Rød leppestift
1. For å gjøre leppene delikate og friske er basen rundt viktig. Jeg legger ofte litt concealer rundt munnen for å få en polert look.
1. For å gjøre leppene delikate og friske er basen rundt viktig. Jeg legger ofte litt concealer rundt munnen for å få en polert look. Vis mer
2. Pass på at leppene er helt tørre og fri for produkter. Bruk en lipliner i en sterk rød farge, og tegn ytterkanten av leppene. For å skape illusjonen av en litt fyldigere munn kan du legge streken i overgangen fra leppene til huden.
2. Pass på at leppene er helt tørre og fri for produkter. Bruk en lipliner i en sterk rød farge, og tegn ytterkanten av leppene. For å skape illusjonen av en litt fyldigere munn kan du legge streken i overgangen fra leppene til huden. Vis mer
3. Et godt tips er å fargelegge hele leppen med lineren du brukte til å markere ytterkanten. Da blir fargen mer mettet, og den sitter langt bedre. Du unngår også å sitte igjen med en rød ring rundt munnen om leppestiften blir borte.
3. Et godt tips er å fargelegge hele leppen med lineren du brukte til å markere ytterkanten. Da blir fargen mer mettet, og den sitter langt bedre. Du unngår også å sitte igjen med en rød ring rundt munnen om leppestiften blir borte. Vis mer
4. Til slutt påfører du den røde leppestiften på hele munnen. For å unngå at leppestiften smitter av på tenner bør du begrense mengden produkt helt innerst på leppene.
4. Til slutt påfører du den røde leppestiften på hele munnen. For å unngå at leppestiften smitter av på tenner bør du begrense mengden produkt helt innerst på leppene. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer