Rouge:

Slik legger du rouge riktig

- Riktig farge er et must!

ROUGE: Få ting er så lekkert som rouge, men hvordan legger man den pent? FOTO: NTB Scanpix
ROUGE: Få ting er så lekkert som rouge, men hvordan legger man den pent? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Få ting ser finere ut enn litt lekker rouge i kinnene. Likevel bruker jeg det aldri. Hvorfor? Fordi avstanden fra friske eplekinn til overopphetet nissemor er skremmende liten. Men jeg vil jo så gjerne få det til! I håp om å møte julen med lekre roser i kinnene har vi spurt ekspertene om hvordan magien utføres.

Vi begynner med fargen- hvordan velger man riktig? Makeupartist hos Head Frisør i Hegdehaugsveien, Maria Dimitrov, forteller at dette er et mysterium for mange. Men hun mener gravingen er langt i fra bortkastet da det har mye å si for resultatet.

- Ønsker du deg naturlig friskhet og litt ekstra piff til ansiktet, er det helt avgjørende å ha riktig farge, sier hun.

Hennes beste tips er å starte med å finne ut om du kler kalde eller varme farger. Har fargelæren gått i glemmeboken kan vi minne om at varme farger ofte har en undertone som går mot det gule eller gylne, mens kalde farger ofte har en undertone som går mot det blålige eller rosa. Makeupartisten understreker at det er viktig å vurdere både hår, øyne og hud, da alt spiller en rolle for rougen.

- Mitt beste tips for å finne ut av dette er å holde rougen opp til ansiktet og se hvilke farge som gjør at trekkene dine kommer best frem, sier hun og legger til et et triks for de som har farget håret er å tenke rouge ut fra originalfargen din.

Krem eller pudder?

EKSPERT: Makeupartist hos Head Frisør i Hegdehaugsveien Maria Dimitrov. FOTO: Ivens Luiz Rosa da Silva.
EKSPERT: Makeupartist hos Head Frisør i Hegdehaugsveien Maria Dimitrov. FOTO: Ivens Luiz Rosa da Silva. Vis mer

Så til det evige spørsmålet: Hva skal man velge-pudder eller krem rouge? Ifølge Dimitrov finnes det ingen fasit her. I motsetning til foundation, der mange ofte har klare formeninger om hva man burde velge. Skal hun anbefale noe, blir det likevel å velge rouge-konsistens etter hvilken foundation type du bruker. Pssst! Slik velger du riktig foundation

- Er grunnlaget ditt pudderbasert kan det være lurt å velge pudder, er det krembasert kan du gjerne gå for en krem rouge, tipser hun.

Årsaken til dette, forklarer makeupartisten er at det ofte blir lettere å påføre produktet slik.

- Men, som sagt er det ingen fasit og man kan også velge å mixe de to typene, sier hun

Dimitrov forklarer videre at den største forskjellen mellom krem og pudder rouge er at de oppfører seg som pudder og kremprodukter ofte gjør:der krem rouge generelt gir mer fuktighet og glød i forhold til pudder. Makeupartisten anbefaler uansett å teste ut begge før man bestemmer seg. Hun kan dessuten fortelle at hennes erfaring er at et flertall velger pudder varianten:

- Mange opplever nemlig at de har mer kontroll på pudder enn krem rouge, forklarer hun.

LES OGSÅ: - Produktet som frisker opp på 1-2-3

Skuespillerinnen Keira Knightley er en av de som ofte ses med friske roser i kinnene. FOTO: NTB Scanpix
Skuespillerinnen Keira Knightley er en av de som ofte ses med friske roser i kinnene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Slik legger du den

Ok, etter at vi har landet på farge og konsistens. Hvordan legger vi rougen? Dimitrov tipser om følgende metode:

- Kjenn med fingeren din langs kinnbenet. Der det ender skal du legge produktet.

Et annet triks for å finne området er å smile. Dette vil nemlig vil få frem «epletkinnet» - altså området du bør legge rougen på. Når det kommer til mengde produkt mener hun du gjør lurt i å ta litt og litt og dessuten være nøye med å unngå et par steder.

- Pass på å ikke legg for mye bakover og for nære nesen. Da blir effekten fort overdrevet og du mister den naturlige looken, advarer hun og legger til:

- Generelt kan man si at rougen aldri burde gå lavere enn linjen som går fra nederst på øreflippen din og rett frem.

Bruker du krem rouge, mener Dimitrov at fingrene er utmerkede applikatorer. Har du derimot landet på en pudder variant, anbefaler hun å investere i en god rouge børste- som ikke bør være for stor.

- Dette er noe av det lureste du gjør for å oppnå et pent resultat, sier hun og legger til at det også er viktig å holde børsten riktig.

- Legg børsten med busten oppover og jobb produktet nedenifra og opp. På denne måten har du mer kontroll på produktet, og det er lettere å unngå at det ender for langt ned, tipser hun.

LES OGSÅ: Hollywoodtrikset du bør kunne

Bruker rouge til hverdags og fest

Precilia Isaksen er en av dem som har omfavnet rougen. Skjønnhetsbloggeren som står bak siden precilia.no og Instagramkontoen /precilia.no, mener produktet er en av de mest effektive måtene å lure inn glød på!

Rouge finner derfor veien til ansiktet hennes både til fest og hverdags.

- Faktisk er rouge det eneste produktet jeg bruker hvis jeg skal legge en «sminkefri» look. Pssst! Har du hørt om leppemasker?

EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen bruker gjerne rouge med litt skimmer. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen bruker gjerne rouge med litt skimmer. FOTO: Privat Vis mer

Foretrekker skimmer

Isaksen forteller at hennes favoritt er rouge med skimmer, da dette gir et ekstra gnist til huden. Når det kommer til konsistens bytter hun mellom pudder og krem varianter.

Hennes erfaring er at rouge i pudderform er perfekt dersom man har en kombinert til fet hudtype. Da dette kan gi et mer matt og finpolert resultat. Tilhører man derimot den tørre delen av hudskalaen anbefaler hun en krem versjon. Pssst! Slik varer rougen hele dagen

- Den kremete konsistensen er fuktighetsgivende og kan derfor være super til de med tørr og moden hud, sier hun.

I likhet med Dimitrov synes hun at kremblushen fint kan legges med fingrene. Dessuten tipser hun om at det kan være ekstra lurt for noen av oss.

- Bruker du fingrene er det lett å justere fargen. Dette kan være spesielt fordelaktig dersom du er litt lysere i hudtonen, sier hun.

Skjønnhetsbloggeren har også noen tips når det kommer til fargevalg - og som Dimitrov understreker hun at undertonene i huden din er avgjørende.

- Jo mørkere hudfarge du har, jo dypere farge. Det er også lekkert med litt skimmer, sier hun.

Har du derimot en kald undertone bør du gå for en kald rosa farge, og jo lysere hudfargen din er, desto dusere rosa.

- Har du en mørk, kald hudfarge, kan en mørk burgunderrosa være helt nydelig, sier hun.

LES OGSÅ: Dette må du tenke på før du kaster deg på vinterens hotteste hårtrend

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer