Solpudder

Slik legger du solpudder riktig

Det er spesielt to ting mange gjør feil.

SOLPUDDER: Solpudder kan gjøre underverker når man trenger litt glød i ansiktet. Men pass på! Legger du det feil kan det i verste fall gjøre at du ser eldre ut.  Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
SOLPUDDER: Solpudder kan gjøre underverker når man trenger litt glød i ansiktet. Men pass på! Legger du det feil kan det i verste fall gjøre at du ser eldre ut. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Solpudder er det ultimate skjønnhetsproduktet nå på sommertid - ikke bare fremhever det benstrukturen vår, men det gir også nydelig solkysset hud!

Det er imidlertid fort gjort å legge solpudderet på feil sted og ende opp med et flekkete og litt «skittent» resultat.

LES OGSÅ: Gi huden riktig pleie i sommer!

Velg riktig farge

Ifølge Ingrid Presttun Eide, som er makeupartist og daglig leder ved makeupskolen Art Complexion, er det mange kvinner som gjør den feilen og de bruker et altfor mørkt solpudder.

- Et for mørkt solpudder over hele ansiktet vil ikke gjøre deg noen tjenester. Istedenfor solbrun glød og fin benstruktur kan det virke tyngende og aldrende, og gi et flatt uttrykk til ansiktet.

Hun foreslår at du velger et solpudder som er to nyanser mørkere enn din egen hudtone, men ikke mer enn det.

– Jo lysere hud du har i utgangspunktet, jo lettere er det at resultatet blir møkkete med et for mørkt pudder. Har du en ordentlig gyllen farge på huden, vil du også tåle et mer pigmentert eller fargesterkt produkt enn en med en lysere hudtone.

Makeupartisten anbefaler derfor at du styrer unna de mer terrakottafargede produktene dersom du har veldig lys hud.

- De kan fort gi deg et oransje og skittent resultat, har hun tidligere fortalt.

VELG RIKTIG FARGE: Bruker du et solpudder som er for mørkt til din hun kan det virke tyngende og aldrende, og gi et flatt uttrykk til ansiktet.
 Foto: All Over Press Norway
VELG RIKTIG FARGE: Bruker du et solpudder som er for mørkt til din hun kan det virke tyngende og aldrende, og gi et flatt uttrykk til ansiktet. Foto: All Over Press Norway Vis mer

LES OGSÅ: Slik får du sommerglød med kremsminke

Ikke bruk solpudder i hele ansiktet

Tone vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, HENNE og STYLEmag, har tidligere fortalt at det er et par solpuddertabber hun ser litt for ofte.

- Det er altfor mange som tenker at solpudder er et pudder, og det er absolutt ikke tilfelle. Den største feilen er å sveipe kosten over hele ansiktet - gjerne i store runde bevegelser. Resultatet blir at ansiktet ditt ser livløst og skittent ut - det motsatte av det du faktisk vil oppnå.

Du klarer nemlig ikke å legge pudderet helt jevnt, noe som resulterer i at du blir brun noen steder, gjerne på feil sted, og lys på andre steder.

- Hvis du i tillegg legger solpudderet ned til kjeven får du 80-tallets brunkremeffekt!

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

- De fleste solpudder-typer inneholder litt eller mye skimmer, og når pudderet kommer på feil sted lager du helt feil optisk effekt som kan gi deg flate kinn, bredere panne, større nese og dratt ansikt.

LES OGSÅ: Triksene som holder deg fresh hele sommeren

Slik får du et perfekt resultat

Så hvordan legger man egentlig solpudderet riktig? Vi har spurt Tone Cascampas, som er makeupartist, samt produktansvarlig og daglig leder hos Zanzuel, om hun har noen gode tips.
             
- Det første du må gjøre er å velge et pudder som passer fargenyansen til din hudtone, og være nøye med at du er lett på hånden når du legger det. Bruk en god pudderbørste og legg et tynt lett lag.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

- Det er også viktig at du passer på at huden din ikke er fuktig når du påfører pudder. En fuktig hud gir et skjoldet resultat, sier hun.

Det er to måter å legge solpudder på. Den ene måten er å forme ansiktet med matt solpudder ved å legge solpudderet i et tretall fra tinningen, ned under kinnbeinet, tilbake til øret og under kjeven.

Den andre måten er å legge solpudderet der solen treffer ansiktet ditt. Bruk gjerne et med skimmer på toppen av kinnbeina, neseryggen, øyebeinet, toppen av pannen og litt på haken.

- En annen og vel så fin metode er å legge solpudder som glød/rouge i kinnene. Det gir en fresh og flott look. Det er også fint å børste solpudderet på øyenlokkene, nesten som en øyenskygge, sier Cascampas.

Er du fortsatt litt usikker på hvordan det skal gjøres? Da kan du ta en titt på sminkeskolen-videoen under:

 


 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer