<strong>SHOP TILL YOU DROP:</strong> Med en postboks i USA åpner en helt ny verden seg for norske nettshoppere. Foto: Faksimiler fra JetCarrier.com, RalphLauren,com, Macys,com, MACcosmetics.com og VictoriasSecret.com
SHOP TILL YOU DROP: Med en postboks i USA åpner en helt ny verden seg for norske nettshoppere. Foto: Faksimiler fra JetCarrier.com, RalphLauren,com, Macys,com, MACcosmetics.com og VictoriasSecret.com Vis mer

Shopping

Slik «lurer» du nettbutikkene

Så lett er det å handle fra amerikanske nettsteder som ikke sender varer til Norge.

Publisert
Sist oppdatert
En rekke amerikanske nettbutikker sender ikke varer til Norge, men det er ingen grunn til å la det stoppe deg fra å boltre deg på verdens største markedsplass.

En liten omvei

Ved å opprette en postboks i USA, kan du «lure» nettbutikkene og få varene videresendt til din adresse i Norge. Og det er helt lovlig!

Det norske selskapet JetCarrier tilbyr en videresendingstjeneste som over 55.000 kunder benytter seg av.

–De flese er kunder som kommer tilbake etter å ha testet oss og funnet ut at det er enkelt, fungerer bra og at de får billig frakt uten tilleggsavgifter som fortollingsgebyrer og lignende, sier Peter Lirvall, daglig leder i JetCarrier.

Kvinner shopper på nett

Han anslår at 5000 til 10.000 av kundene er kvinner, men er overbevist om at tallene er høyere enn statistikken vil vise:

– Mange kvinner bruker sin manns konto, så det er vanskelig å si nøyaktig hvor mange kvinner som bruker oss, sier han.

Shopper stort og smått

Men enten kvinner bruker sitt eget eller mannens konto, er det populært å bestille en rekke varer fra USA:

– Det er stor variasjon på varene, men kvinner handler mye klær, sminke og hjemmeinnredning, forteller Peter Lirvall.

Butikker som Victoria's Secret, Macy's og Nordstrom er blant de mest populære, men norske kvinner elsker også å shoppe på Ralph Laurens nettbutikk, sier den daglige lederen.

– Merkeklær av høy kvalitet er mye billigere i USA. Man kan generelt si at de koster cirka en tredjedel av norske priser, mener han.

I tillegg kan man finne unike kupp, både nye og brukte, på auksjonsnettsider som eBay.

Peter Lirvall forteller også at det er flere og flere som finner møbler og store artikler. Disse sendes så til Norge via sjø, og med de prisene som gjelder for sjø, blir det fortsatt billigere enn å kjøpe noe tilsvarende her hjemme.

Tepper, sengetøy og møbler er de mest populære hjemmeinnredningsartiklene.

– Et helt sengesett som fort kan koste 2000-3000 kroner her hjemme, kan du få for cirka 60 dollar i USA.

Fortolling og frakt kommer selvsagt i tillegg, og på JetCarriers hjemmesider kan du enkelt beregne hvor mye dette kommer til å koste.

– Prislisten ligger på hjemmesiden, og man må estimere selv hvor mye det kommer til å koste. Det går ofte på volum, men noe går på vekt. Bare skriv inn dimensjonene og finn en cirkapris, råder Lirvall.

Bruk JetCarriers kalkulator til å beregne cirka hvor mye pakken din vil koste å sende.

Slik fungerer det

1. Gå til JetCarrier.com og opprett en konto. Du får da en egen adresse med et personlig postboksnummer.
2. Det kan lønne seg å be banken din om å legge til denne adressen på bankkortet du kommer til å benytte. For å forhindre svindel, sjekker noen amerikanske nettbutikker at adressen på kortet matcher leveringsadressen. Alt du trenger å gjøre, er å ringe banken din og be dem notere den amerikanske postboksadressen som en alternativ adresse på kortet ditt.
3. Bestill varene du ønsker fra hvilken som helst nettbutikk i USA og få dem levert til den amerikanske postboksadressen din.
4. Gå inn igjen påJetCarrier og registrer pakken du har bestilt. Følg instruksene, skriv inn hva pakken består av og legg ved bestillingsbekreftelsen. Her velger du også om varene skal sendes med fly eller båt.
5. Når pakken din har ankommet postboksen, får du en faktura. Pakken din videresendes til Norge når fakturaen er betalt.

Se prislister og få mer informasjon på JetCarrier.com.

Ting å være oppmerksom på

Husk at pakker under 200 kroner kan importeres uten at du trenger å betale moms. Går summen på varene (før fraktomkostninger) over 200 kroner, kommer moms i tillegg. JetCarrier ordner alt dette for ett enkelt gebyr som inkluderer både fraktomkostninger og fortolling. Eventuell moms kommer i tillegg, men du får alt på samme faktura.

Noen amerikanske nettbutikker tillater ikke bruk av utenlandske bankkort, men dette vil du eventuelt få beskjed om når du forsøker å betale.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer