Øyebryn

Slik markerer du brynene dine

Det aller viktigste i jakten på de perfekte brynene, er å være fornøyd med det utgangspunktet man har og ta det derfra.

ØYEBRYN: Er huden fin og brynene på plass trenger man nesten ikke annen sminke, mener ekspert. FOTO: NTB Scanpix
ØYEBRYN: Er huden fin og brynene på plass trenger man nesten ikke annen sminke, mener ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Øyebryn er viktig for et ansikt. Mange makeupartister mener til og med at fine, markerte bryn er det aller viktigste i en sminkerutine. Brynene rammer inn og skaper et slags grunnlag for resten av ansiktsformen, og har man i tillegg den berømte «knekken» på brynet kan det til og med løfte opp øynene og få deg til å se mer våken ut.

Men altså.... som en vanlig, dødelig kvinne, som stort sett står (dødtrøtt) foran speilet i 07-draget på morgenen en vanlig tirsdag med brynpenna i hånda - hvordan får man egentlig perfekte, og riktige, bryn?

Vær obs på passformen

Makeupartist hos Oslo Beauty house, Astri Myklebost Raaket, har tidligere sagt til KK at de fleste av oss går for en altfor streng passform på brynene. Mange lar brynene begynne for hardt inn mot nesen.

- Start heller litt mykere innerst, med en lettere markering og mindre farge, og spe på med mer «fyll» utover mot knekken og i enden av brynet. Blir det for markert risikerer man en veldig hard og skarp kant og resultatet kan se unaturlig ut, advarte Myklebost Raaket.

Ok, så passformen bør helst være basert på å starte mykt, for så å tegne litt hardere utover. Men hva med markeringen generelt? Og fargenyansen? Det finnes jo utallige varianter der ute, så det er selvfølgelig ingen fasit på hvordan de skal se ut, men litt veiledning kan være greit.

Fyldige bryn

Én ting vi vet er at trenden definitivt har endret seg de siste 10-20 årene. Fra ihjelnappede bryn tynne som streker, til «sædcelle»-bryn og tykkere og mer maskuline. Nå i 2019 virker det som at de aller fleste av oss velger å gå for den mer naturlige looken. Takket være it-jenter som Cara Delevingnes og Zendaya Coleman er kraftige og mer tilfeldige bryn noe vi higer etter.

FYLDIGE BRYN: Zendaya Coleman er en av dem som bragte fyldige og tilfeldige bryn inn i motebildet. FOTO: NTB Scanpix
FYLDIGE BRYN: Zendaya Coleman er en av dem som bragte fyldige og tilfeldige bryn inn i motebildet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Men hvordan skal vi ramme dem inn? Jeg tok en prat med den øverste makeupartisten i NARS, Vincent Ford, som sa at det aller viktigste i jakten på de perfekte brynene, er å være fornøyd med det utgangspunktet man har og ta det derfra.

- Ikke fan av firkantbryn

- Alle har ikke mulighet til å gro de brynene som er øverst på trendlista akkurat nå, så da må du heller gå for noe som passer akkurat deg. En feil mange gjør er å tegne brynformen helt annerledes enn det man har i utgangspunktet. «Firkantbryn» er jeg ingen fan av, sier Ford.

Med firkantbryn mener han skarpe kanter. Bruk heller den formen du har og fyll inn med farge.

- Og ikke fyll inn med altfor mørk farge - det er det også mange som gjør. Det finnes fargekart opp og fargekart ned på hvilken nyanse av brun man bør gå for, men det er det ikke alltid så lett å sette seg inn i i en travel hverdag. En god tommelfingerregel er derfor å gå 1-2 nyanser ned fra hårfargen din, sier Ford.

Diskret

Har du svart hår, gå for mørkebrune bryn, har du mørkebrunt hår, gå for mellombrun/lysebrune bryn og har du blondt hår, gå for lysebrune bryn.

Han fortsetter:

- Brynene skal ikke være det første du ser i et ansikt, men heller noe som rammer inn ansiktet og gir deg et løft på en diskret måte.

Slik sminker du brynet

Henrik Steen er Skandinavias makeupartist for Lancôme. Han har tidligere forklart enkelt til KK hvordan man skal sminke øyebrynet.

- Bryn er viktig, og jeg mener at brynene alltid skal markeres når man sminker seg. Er huden fin og brynene på plass trenger man nesten ikke annen sminke, sa eksperten, som mener at man ikke skal nappe brynene for mye.

SMINKE BRYN: Start ved den såkalte knekken og fyll inn litt etter litt, og ikke nødvendigvis over alt. Foto: NTB Scanpix
SMINKE BRYN: Start ved den såkalte knekken og fyll inn litt etter litt, og ikke nødvendigvis over alt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Faktisk trenger man ikke tegne opp hele brynet heller, noe som gjør at brynene ser mer naturlige ut. Henrik forteller at han alltid starter med knekken på brynet. Den er viktig å markere fordi den trekker opp øyet og dermed resten av ansiktet.

- Legg penselen loddrett ved den ytterste kanten av irisen, da peker penselen på hvor knekken skal være. Fyll så hullene i brynet, mest i overkant. Faktisk så mener Henrik at du ikke nødvendigvis trenger å fylle ut i det tykkeste håret innen ved neseroten, men at det kan få lov til å være transparent.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer