Legger

- Slik pakker vi strandbagen

Bli med ned i ferieveska til motejournalistene.

DEN PERFEKTE STRANDVESKEN: kk.nos Cecilie Leganger er opptatt av å verken kjede eller skade seg på stranden - da gjelder det å pakke bagen på finurlig vis. Se info om alt hun har med seg på stranden lenger ned i saken. Foto: Cecilie Leganger
DEN PERFEKTE STRANDVESKEN: kk.nos Cecilie Leganger er opptatt av å verken kjede eller skade seg på stranden - da gjelder det å pakke bagen på finurlig vis. Se info om alt hun har med seg på stranden lenger ned i saken. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Henne.nos Kjersti Skar Staarvik og kk.nos Cecilie Leganger har dandert seg ved bassengkanten i Maspalomas på Gran Canaria for å finne ut hva den perfekte strandvesken skal inneholde.

Se bilder av hva vi mener er helt nødvendig lenger ned i saken.

 • Les også: Pakk smart i ferien

 • Må være romslig og god

  - Vesken er ikke for tung, men samtidig så skal man ikke kjede seg eller bli solbrent. Den må være av en viss størrelse, sier Kjersti.

  - Strandbagen skal vare hele dagen, så da må den ha plass til flere bøker, blader, aviser, iPhone, solkrem, bikini, sarong og badesko. Vannfast maskara, litt mineralpudder og en rosefarget gloss er også fint hvis man skal ut og svinge seg litt etterpå, sier Cecilie.

  Spruddel er viktig

  - Slurver du med enten for lav faktor eller drikker for lite, blir du straffet for det etterpå. Vesken må ha rikelig med gode solprodukter som beskytter og nok væske, legger Kjersti til.

  - Når det er sagt så er ikke et glass cava midt på dagen å forakte!

  Sjekk ut hva Cecilie har i veska her:
  Solkrem et must

  Det er lurt å ta med seg solkrem med faktor 15 til 50. Første påføring bør dessuten skje i god tid før du drar på stranda.

  For deg som ikke er glad i rynker er det ellers alltid bra å kjøre høy faktor i ansiktet, og det gjelder både på og utenfor stranda.

  - Ellers så bør vi smøre oss hver andre eller tredje time. Når solen er som sterkest, mellom 11 og 13, kan man spise en bedre lunsj i skyggen et sted.

  - Men husk for all del å ikke bare gå i bikinien - ta på deg en sarong, det er no no å sitte på en restaurant i bare speedos, uansett hvor mye strandcafe du er på, sier Kjersti.

  Sjekk ut hva Kjersti har i veska her:
  God underholdning

  Etter noen timer på solsengen kan man lett begynne å kjede seg. Da er det viktig å ha godt lesestoff tilgjengelig.

  - Jeg er det siste mennesket som ikke har lest Stieg Larsson enda. Så min hovedoppgave for sommeren 2009 er å lese milleniumstrilogien, sier Kjersti.

  - I sommer skal jeg sjekke ut bøkene til Haruki Murakami og Kazuo Ishiguro, så de må oppi bagen. En god krim er heller ikke å forakte - etter Stieg Larsson-bølgen går det mye i svenske forfattere som Camilla Läckberg og Johan Theorin, sier Cecilie.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer