Hud:

Slik pleier du tørr og sløv vinterhud

Ja, huden forandrer seg med årstidene!

TØRR VINTERHUD: Mange av oss opplever det og heldigvis er det noe vi kan gjøre noe med! Foto: Scanpix
TØRR VINTERHUD: Mange av oss opplever det og heldigvis er det noe vi kan gjøre noe med! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idet vinteren meldte sin ankomst, var det akkurat som om huden min reagerte umiddelbart. Enten det var i form av tørr hud, tap av glød eller et par ekstra kviser. Det var ganske irriterende og jeg har ennå ikke fått bukt med det. Hvorfor?

Ifølge Bjørn E. Bondevik, dermatolog ved Estetisk Hudklinikk på Nordstrand, kommer det an på hva slags hudtype du har i utgangspunktet.

- Har du tørr hud fra før, kanskje til og med eksem, vil du merke klimaforandringene mer enn noen med normal hudtype. Det beste klimaet for en med tørr hud er i solen, men med en gang man da opplever at det er tørt og iskaldt, vil disse variasjonene merkes på huden, har han tidligere fortalt til KK.no.

Men han kan også bekrefte at det er en måte å løse dette problemet på.

- Du som har eksem har et «oppgira» immunsystem. Derfor virker sola dempende på utslett og tørr hud, og derfor gir vi lysbehandling til pasientene våre – noe de står i kø for å få når høsten kommer.

LES OGSÅ: - Det er tre typiske feil folk gjør når håret er vått

Huden endres med årstiden

Isabella Bukurie Krasniqi, klinisk hudpleier og gründer av klinikken Elite Helse, forteller at huden vår endres ved årstidenes overganger på grunn av luftfuktighet, eksponering for lys og temperatur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer