Dronning Letizia av Spania

Slik reagerte dronningen da prisvinneren dukket opp i lik kjole

Dronning Letizia av Spania brøt tabu da hun og mottakeren av prisen hun delte ut, dukket opp i samme kjole.

LIK KJOLE: Dronningen fikk seg en overraskelse under utdelingen av prisen til Immaculada Vivas Tesón. FOTO: Carlos Alvarez H. // GETTY
LIK KJOLE: Dronningen fikk seg en overraskelse under utdelingen av prisen til Immaculada Vivas Tesón. FOTO: Carlos Alvarez H. // GETTY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva man velger å kle seg i kan være en måte å uttrykke hvem man er og er tett knyttet til identitet. Når klær og mote blir personlig, kan det være et mareritt dersom noen andre dukker opp i det samme antrekket som deg.

Slike overraskelser skjer som regel ikke bemerkelsesverdig ofte for de fleste av oss, men da prisutdelingen Premio Reina Letizia 2021 nylig ble avholdt, fikk vertinnen selv - nemlig dronning Letizia (49) - en overraskelse.

I utgangspunktet er prisutdelingen et initiativ fra hennes side og hun har også æren av å dele ut prisen. Bakgrunnen for utdelingen er å hylle mennesker som arbeider for personer med nedsatt funksjonsevne og deres rettigheter.

Hysterisk likhet

Immaculada Vivas Tesóns vant pris for forskningen og det akademiske arbeidet hun gjør på feltet. Tesón har blant annet fått til endringer som gjør at forskriftene fastsatt i den internasjonale konvensjonen om rettigheter til personer med nedsatt funksjonsevne etterleves.

Da dronningen skulle dele ut prisen, viste det seg at mottakeren av prisen hadde kledd seg i akkurat samme kjole.

Den spanske dronningen tok det med et bredt smil, og bildene viser at de to kvinnene bryter ut i latter da de begge blir bevisst på likheten.

Letizia skal ha klappet og ledd, mens Tesón fremdeles var pinlig berørt av kjolevalget. Det blir om ikke annet en god historie.

MORSOMT: Dronning Letizia tok det hele med godt humør, det samme gjorde prisvinneren. FOTO: Carlos Alvarez H. // Getty
MORSOMT: Dronning Letizia tok det hele med godt humør, det samme gjorde prisvinneren. FOTO: Carlos Alvarez H. // Getty Vis mer

Gjenbruksengasjement

Begge to hadde i tillegg valgt å style kjolen - som for øvrig er en Mango-kjole til under tusenlappen - med sorte hæler.

Den spanske dronningen har blitt et moteikon og det finnes flere spanske blogger som holder folket oppdatert på stilen og klesvalgene hennes.

Samtidig har hun et viktig engasjement for gjenbruk, og viser seg ofte i kjoler hun har brukt ved tidligere anledninger. Hun er også glad i å finne skatter som er tatt vare på i kongefamilien, og har vist seg i klær som er flere tiår gamle. Blant slektninger har hun også funnet og arvet klær som hun har sydd om til å bli mer tidsriktig.

Dronning Letizia er gift med kong Filipe. Ekteparet giftet seg i 2004 og har de to døtrene Sofia og Leonor sammen.

FNISETE AV SAMMENTREFFET: Dronningen og prisvinneren lo seg gjennom utdelingen. FOTO: Carlos Alvarez H // Getty
FNISETE AV SAMMENTREFFET: Dronningen og prisvinneren lo seg gjennom utdelingen. FOTO: Carlos Alvarez H // Getty Vis mer

Det er heller ikke første gang våre kjære kongelige har dukket opp i samme antrekk. KK har tidligere skrevet om da vår egen kronprinsesse Mette-Marit dukket opp i samme genser som den danske kronprinsessen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer