Sølvsjampo

Slik redder du blast og livløst hår

Få tilbake riktig tone og glans i en fei. Det er enklere enn du kanskje tror.

BLAST ELLER GULT? Når den lekre, blonde manken ikke lenger er like lekker i tonen, kan en tonende sjampo redde hårfargen din. Perfekt for å vedlikeholde fargen mellom frisørtimene.  Foto: chika_milan - Fotolia
BLAST ELLER GULT? Når den lekre, blonde manken ikke lenger er like lekker i tonen, kan en tonende sjampo redde hårfargen din. Perfekt for å vedlikeholde fargen mellom frisørtimene. Foto: chika_milan - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du blondine, vet du altfor godt hvor fort håret mister glansen og kan endre fargetone. Kanskje får det grønnskjær eller kanskje blir det veldig varmt i tonen – begge deler kan være like frustrerende. Heldigvis finnes det enkle triks som hjelper. 

Et av disse triksene er en tonende sjampo eller balsam, bedre kjent som lilla sjampo eller sølvsjampo. 

LES OGSÅ: Slik blir du kledelig blond

Lilla eller sølv?

– Når det kommer til lilla sjampo og sølvsjampo, så er det noen forskjeller, har André Auster, frisør og kreativ leder i Auster Academy, tidligere fortalt KK.no.

– Lilla sjampo eller blond sjampo, som det også heter, er supert å bruke dersom du har litt gylne pigmenter i håret og ønsker at fargen skal bli kaldere. 

Siden lilla er motfargen til gult, vil en sjampo med fiolett dempe gule pigmenter og gjøre fargen renere og kaldere, forklarer frisøren. 

– Sølvsjampo er som regel mer blå i fargen. Den er best å bruke dersom du ønsker en kald, sølvfarget nyanse på håret. 

Du vil få størst effekt av en sølvsjampo hvis du har platinablondt hår

KJØL NED TONEN: Kaldt, blondt hår er superlekkert, men kan fort bli varmt av for eksempel kopperrester fra rørene i vannet, fra klorvann eller fra sola. For å holde tonen kjølig, kan du bruke en farget sjampo med pigmenter som motvirker de varme tonene.  Foto: NinaMalyna - Fotolia
KJØL NED TONEN: Kaldt, blondt hår er superlekkert, men kan fort bli varmt av for eksempel kopperrester fra rørene i vannet, fra klorvann eller fra sola. For å holde tonen kjølig, kan du bruke en farget sjampo med pigmenter som motvirker de varme tonene. Foto: NinaMalyna - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Feilen «alle» blondiner gjør

Kan gjøre håret grønt

Hvis du starter med hår med mye gult i seg, kan du ende opp med et litt skittent eller grått eller grønt resultat med sølvsjampoen. 

Det skyldes at de blå pigmentene i sjampoen blandes med de gule pigmentene i håret, og da ender du gjerne opp med grønnskjær, forklarer Auster.  

Adam Schjølberg, frisør hos Wicked House, forklarte også at sølvsjampo egentlig ble skapt for dem som har grått hår. Siden det hvite håret hadde en tendens til å gulne, brukte man av og til en sølvsjampo. 

– Etter kort tid oppdaget det blondere samfunnet den og trykket den til sitt hjerte, sier frisøren. 

IKKE DAGLIG: En skikkelig lilla sjampo eller sølvsjampo bør ikke brukes daglig, men som en behandling av og til forklarer frisøren.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
IKKE DAGLIG: En skikkelig lilla sjampo eller sølvsjampo bør ikke brukes daglig, men som en behandling av og til forklarer frisøren. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør du dekke til håret i sola

Ikke bruk den for ofte

Han advarer mot hyppig bruk av sølvsjampo. Bruker du den for mye, vil fargen fort se skitten ut – eller du kan altså ende opp med et skjær av lilla, blått, sølv eller grønt i håret. 

Han understreker at sølvsjampo ikke skal brukes som en daglig sjampo eller som fargekorrigering. Den er ment å vedlikeholde fargen, ikke korrigere den. 

– Den skal rett og slett brukes som en behandling av og til for å hjelpe med å holde fargetonen kald. Man kan også blande inn litt av sølvsjampoen i en annen sjampo for å ta vekk brodden litt, sier Schjølberg.

Noen lilla sjampoer er faktisk skapt for daglig bruk, men disse har ikke så kraftig pigmentering. Et godt tips kan derfor være å unngå daglig bruk med mindre produktet spesifiserer at det er laget for nettopp det. 

LES OGSÅ: Hårtipsene alle blondiner trenger

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer