Hårpleie:

Slik redder du vinterhåret

Løsningen er enklere enn du tror!

TØRT HÅR: Sliter du med statisk hår på vinteren kan det bety at håret ditt er for tørt, mener frisøren. FOTO: Andrey Iilnykh / Shutterstock / NTB
TØRT HÅR: Sliter du med statisk hår på vinteren kan det bety at håret ditt er for tørt, mener frisøren. FOTO: Andrey Iilnykh / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Har du opplevd en økning i floker og elektrisk hår den siste uken? Det er ikke uten grunn. Med tørr luft og hyppige skiftninger i værforholdene blir håret tørt, sprøtt og spesielt utsatt for å knekke.

De verste vintermånedene er kanskje lagt bak oss, men minusgradene har ikke takket for seg riktig ennå. Håret kan derfor trenge litt ekstra kjærlighet.

Elektrisk ladet

Vi har pratet med frisør og makeup-artist Anniken Lauritzen for hennes beste hårpleietips nå som vinterkulden har gjort sin tilbakekomst.

- Kaldt vær kan virkelig være hårets største fiende. Håret får ikke nok fuktighet, sier Lauritzen til KK.

- Det blir statisk og ikke noe greit å ha med å gjøre.

ANBEFALER: Mange tror at olje er en siste "finish" på tørt hår, men visste du at frisørene anbefaler det i vått hår også? FOTO: Maryna Pleshkun / Shutterstock / NTB
ANBEFALER: Mange tror at olje er en siste "finish" på tørt hår, men visste du at frisørene anbefaler det i vått hår også? FOTO: Maryna Pleshkun / Shutterstock / NTB Vis mer

Statisk hår oppstår av én enkelt årsak. Hårstråene er elektrisk ladet, skriver Nikita.

Dette kan være konsekvensen av tørr vinterluft, bruk av lue og skjerf - eller bare tørt hår. Uansett er løsningen lettere enn man skulle tro.

Gode fuktprodukter, mener frisøren.

- Mange glemmer at man kan ta produkter i vått hår. Både leave-in krem, serum og olje kan brukes som en ekstra beskyttelse mot kulden, forteller frisøren.

I tillegg oppfordrer Lauritzen til en fast rutine med hårkur.

- Jeg anbefaler å bruke fuktighetsgivende nattmasker og kurer som kan ligge og virke over tid. Dette vil gi en ekstra fuktboost til håret.

Friør og makeup-artist Anniken Lauritzen. Her med influencer Martine Halvorsen. FOTO: Privat.
Friør og makeup-artist Anniken Lauritzen. Her med influencer Martine Halvorsen. FOTO: Privat. Vis mer

Er håret spesielt vanskelig kan du gå direkte til en frisørsalong. Der kan det tilbys mer intensive behandlinger.

- Alle salonger har ulike tilbud og kursystemer. Fordi de inneholder sterke konsentrater, er dette noe helt annet enn det man får kjøpt på butikken, sier Lauritzen.

- De er mer dyptvirkende og består av avansert teknologi som kun kan utføres av fagfolk.

Utsett hårvasken en dag

Med store temperaturforskjeller vil noen oppleve at håret blir raskere fett - og da kan det være fristende å hoppe i dusjen.

I stedet for å vaske håret hver dag, vil frisøren at du utsetter det så lenge du klarer.

- Kan man sløyfe en dag på hårvasken er det til å anbefale. Det passer perfekt nå som "sleek pony" frisyren stiller så sterkt i trendbildet.

KRØLLE HÅRET: Det finnes mange måter å krølle håret på, men har du prøvd å krølle det i en hestehale? Vi testet TikTok-hacket, som skal gjøre at du kan krølle håret mye raskere. Video: Mina Knudsen Vis mer

"Sleek" looken dominerte mote- og skjønnhetsbildet i 2023, og det var ingen overraskelse da det ble med oss over i det nye året.

Med en markert skill, stram hestehale og gjerne noe hårgelé, er frisyren perfekt på en dag hvor hårvasken er på overtid.

Siste løsning

Er håret knekt og ødelagt, finnes det dessverre ingen mirakelkur, og sparer du til langt hår er nok dette det siste du ønsker å høre.

- Dersom håret allerede har tatt skade er det nødvendig med en hårklipp for å få av det verste. Hvis ikke vil håret "spise" seg oppover hver gang man grer det, forteller Lauritzen.

Med andre ord - desto lenger du drøyer med å klippe håret, desto mer må du klippe.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet