Rengjøre klokken:

Slik rengjør du klokken din på best mulig måte

Disse geniale triksene vil gjøre jobben til en lek!

VASK KLOKKA: Det er sjelden vi gjør det, men i disse dager kan det være veldig lurt! Foto: NTB Scanpix
VASK KLOKKA: Det er sjelden vi gjør det, men i disse dager kan det være veldig lurt! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når var det sist du «vasket» klokken din? Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har gjort det. Å rengjøre klokken min er noe som aldri har falt meg inn (selv om det absolutt burde ha gjort det), men sannheten er jo at det havner skitt både her og der!

Snur du på klokken, så kan du kanskje se smuss på baklokket og mellom lenkeleddene? Dette er i så fall et klart tegn på at klokken trenger en liten vask. Ifølge ekspertene KK har snakket med, samler det seg nemlig mye døde hudceller, rester av kremer og parfyme, samt svette på baksiden av klokken din.

Heldigvis har ekspertene vi har snakket med råd, og deler sine aller beste tips til hvordan du kan få en plettfri klokke rundt håndleddet ditt igjen!

Cristina Gjurød Braathen, prosjektkoordinator i Nortime, sier det selvfølgelig kommer an på hva slags klokke du har. En klokke med skinnreim må behandles litt annerledes enn en klokke med lenke (en klokke med skinnreim kan være like vanntett som en med lenke, men remmen blir jo stygg i kontakt med vann). Heldigvis kan hun forklare deg hvordan det hele bør gjennomføres.

- Hvis du har en klokke som er vanntett opptil 100 meter, er det rett og slett bare å bruke en liten tannbørste sammen med zalo-vann, og børste mellom leddene. Her kan det nemlig legge seg mye skitt! Skyll deretter forsiktig av med litt vann, sier klokkeeksperten.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dersom du har en klokke som er helt vanntett, er det noe viktig du må huske på som ikke mange vet. Inne i disse klokkene ligger det nemlig noen såkalte pakninger som gjør at klokken din blir helt vanntett.

- Disse pakningene bør du bytte når du bytter batteri. Det er fordi det vil etter hvert komme slitasje på pakningene, så ved å bytte dem ut vil du på en måte rengjøre klokken din. Har du en mekanisk klokke, som altså ikke går på batteri, må den inn til service cirka annen hvert år for å bytte pakninger, forteller Gjurød Braathen til KK.

Har klokken din skinnreim?

Også Andreas Thorén, salgssjef for Breitling i Sverige, tipser om å kun bruke litt vann og en liten børste for å rengjøre klokken. Men, det er noe helt annet med klokker med skinnreim, derimot. Her er det ikke zalo, børste og vann som skal til. Det beste du kan gjøre for denne typen klokke, er nemlig å ta den av når du ikke skal bruke den og la den få lufte seg.

- I tillegg er det lurt å bytte skinnreimen annen hvert år. Dette varierer også på hvilket klima du befinner deg i. Er det ofte veldig varmt hvor du er, så kan det jo hende at dette er noe du bør gjøre litt oftere, forteller Thorén.

KLOKKE MED SKINNREIM: Det beste du kan gjøre for denne klokken er å la den lufte seg i ny og ne. For eksempel når du skal sove! I tillegg burde den byttes annen hvert år. Foto: Shutterstock / Viktoria Minkova
KLOKKE MED SKINNREIM: Det beste du kan gjøre for denne klokken er å la den lufte seg i ny og ne. For eksempel når du skal sove! I tillegg burde den byttes annen hvert år. Foto: Shutterstock / Viktoria Minkova Vis mer

Til informasjon: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til nytte for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer