Rengjøring av sneakers

Slik rengjør du sneakersene effektivt og billig

… Og produktet har du garantert hjemme!

RENGJØRING AV SNEAKERS: Våren er i anmarsj og det er på tide å finne frem lettere sko! FOTO: NTB
RENGJØRING AV SNEAKERS: Våren er i anmarsj og det er på tide å finne frem lettere sko! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Våren er i full sving skal vi tro kalenderen, til tross for at gradestokken tviholder på vinteren. Etter en kald og mørk vinter godt innpakket i varme klær, lar vi oss ikke stoppe fra å ta på lettere klær nå som solen endelig skinner.

Så snart asfalten er kostet og fuglene kvitrer lyden av vår, er det bare å finne frem sneakersene. Men de trenger kanskje en liten vask før vårsolen skal skinne på dem?

Fortvil ikke, vi har funnet et genialt, rimelig og enkelt triks for å få de hvite skoene klare for sesongen – og vi er overrasket over hvor effektivt det er!

Produktet har du hjemme

En av de enkleste måtene å rengjøre sneakersene på med best effekt, er å bruke et produkt vi vil tørre å påstå at alle har i hjemmet – nemlig tannkrem.

Finn frem tannkrem, en tannbørste og skrubb i vei!

Og det beste av alt? Glem dyre skopleieprodukter – den rimeligste tannkremen vi fant til salgs i butikk, ligger kun på 10 kroner og gjør jobben.

VASK MED BØRSTE OG VANN: Puss, puss, så får du en suss. FOTO: Privat
VASK MED BØRSTE OG VANN: Puss, puss, så får du en suss. FOTO: Privat Vis mer

Den rimeligste tannbørsten er den du har brukt til børstens opprinnelige formål. Når den er klar for å byttes ut, kan du forlenge levetiden ved å vaske skoene dine med den.

Tannkrem skal nemlig være det perfekte produktet til å rengjøre hvite sko, og det har ingen betydning hvilken type du velger.

Tannkremen inneholder ingen sterke midler som vil skade skoen, og med tannbørste vil du komme til i alle kriker og kroker av skoen.

Resultatet

For de fleste av oss vaskes skoene når det trengs en gang iblant. Det kan være fristende å slenge dem i vaskemaskinen – særlig skoene som består av mye stoff, og ikke av skinn og semsket skinn.

– Jeg ville valgt et kort program, og et program med lite mekanisk bearbeiding (mildt). Ikke velg mer enn 40 grader og velg kort sentrifuge, har Ingun Grimstad Klepp som forsker og arbeider med klesvaner, vaskevaner og miljø tidligere fortalt til KK.

Hvis du derimot ikke vil risikere at skoene blir skadet, tipser Grimstad Klepp om at du kan vaske skoene for hånd.

FØR: Sålene på skoene til høyre har fått en gulaktig farge etter flere års bruk, den var jeg derfor spent på om ville la seg freshe opp. FOTO: Privat
FØR: Sålene på skoene til høyre har fått en gulaktig farge etter flere års bruk, den var jeg derfor spent på om ville la seg freshe opp. FOTO: Privat Vis mer

Sålene på de svarte, semskede sneakersene ble skinnende hvite, og undertegnede ble giret på å vaske enda et par! Det helhvite paret fra Nike er av skinn og har gjort mye av jobben sin allerede, men jeg ble fristet til å prøve å freshe dem opp for en ny vår likevel.

Og resultatet? Det ble hvitere enn forventet!

ETTER: Skinnet på de hvite skoene, og sålene på de sorte, er hvitere enn jeg hadde forestilt meg at de kunne bli. FOTO: Privat
ETTER: Skinnet på de hvite skoene, og sålene på de sorte, er hvitere enn jeg hadde forestilt meg at de kunne bli. FOTO: Privat Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer