Motetrender:

Slik rocker du mønstermiksing i høst

Mønstermiksing trenger ikke være så vågalt som du kanskje tror.

MIX IT UP: Streetstylen på sesongens moteuker har vært full av mønstermiksing. Slik rocker du trenden. FOTO: NTB
MIX IT UP: Streetstylen på sesongens moteuker har vært full av mønstermiksing. Slik rocker du trenden. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Etter-korona-moten er livlig, leken, modig og fargerik. Og det gir vel mening, etter en god del måneder i chilleklær! Nå er vi klare for å bruke hele garderoben igjen, og det er skikkelig deilig å gjøre en større innsats for utseendet igjen.

En av post-korona-trendene som preger motebildet akkurat nå, er mønster. Det er både lett og lekent, men samtidig et vågalt statement. Det er heller ikke bare mønster i seg selv som trender, men mønstermiksing. Våg å være litt vågal!

Mønstermiksing er spennende og gøy, men ikke nødvendigvis det letteste. Hvordan unngå at det blir for mye av det gode? Heng på videre for inspirasjon til hvordan du kan mestre mønstermiksing denne høsten!

1. Tenk balanse

Mønstermiksing handler ikke om å få til et så bråkete antrekk som mulig. Selv om det kanskje ikke akkurat er ordet balanse som slår deg ved første øyekast, er det gjerne nettopp det som er nøkkelen.

Tenk på å matche store mønster med små mønster, for eksempel. Går du for et mønster som gjør mye utav seg, style det med et annet som er mer nedtonet.

GYLDEN REGEL: Store mønster passer fint til små mønster. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB.
GYLDEN REGEL: Store mønster passer fint til små mønster. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB. Vis mer
BALANSE: Å gå for ett mindre mønster og ett større mønster gir antrekket balanse. Sett under en tidligere London Fashion Week. Foto: REX/NTB.
BALANSE: Å gå for ett mindre mønster og ett større mønster gir antrekket balanse. Sett under en tidligere London Fashion Week. Foto: REX/NTB. Vis mer

2. Tenk fargekoordinering

Selv om du mikser mønster, får antrekket ditt gjerne et helhetlig uttrykk om du koordinerer farger eller fargetoner.

Har du for eksempel sorte og hvite striper, hvorfor ikke leke deg med sort-hvitt sjakkmønster eller polkadot-mønster i sort og hvitt? Denne gyldne regelen funker naturligvis uansett hvilke farger det er snakk om!

KOORDINERT: Antrekk med grått, sort og hvitt som går igjen på tvers av mønster og print. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB.
KOORDINERT: Antrekk med grått, sort og hvitt som går igjen på tvers av mønster og print. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB. Vis mer
GÅR IGJEN: I dette antrekket går fargene blått, gult og sort igjen i begge mønstrene. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB.
GÅR IGJEN: I dette antrekket går fargene blått, gult og sort igjen i begge mønstrene. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB. Vis mer

3. Tenk på «the new neutrals»

Det er faktisk slik at noen mønster er så vanlige at de sees på som «nøytrale». Et godt eksempel på dette er dyreprint, små striper eller små ruter - disse kan styles med så godt som alt.

Et par slangeskinnboots eller en stripete turtleneck som stikker ut under skjorta eller strikkagenseren blir derfor en lettvint og svært subtil måte å få inn mønster på!

SUBTILT: Mønsteret på skjørtet er så nøyttralt at man nesten ikke ser på det som et mønster. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB.
SUBTILT: Mønsteret på skjørtet er så nøyttralt at man nesten ikke ser på det som et mønster. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB. Vis mer
DYRISKE HINT: Enkelte mønster er vi så vante til å se at de er å regne som nøytrale. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB.
DYRISKE HINT: Enkelte mønster er vi så vante til å se at de er å regne som nøytrale. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB. Vis mer

4. Ta med yttertøyet

Når yttertøyet er en del av mønstermiksen, får du variert uttrykket gjennom dagen. Da har du mulighet til å fjerne eller legge til et lag, som en blazer, jakke, vest eller skjerf, og dermed ta pauser fra mønstermiksingen.

LAG PÅ LAG: Med eller uten jakke er dette antrekket fremdeles en mønstermiks av blomster og leo! Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB.
LAG PÅ LAG: Med eller uten jakke er dette antrekket fremdeles en mønstermiks av blomster og leo! Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB. Vis mer
ULIKE DELER: Mønstrete antrekk i ulike deler gir muligheten til å fjerne eller legge til lag. Sett på tidligere moteuke i København. Foto: REX/NTB.
ULIKE DELER: Mønstrete antrekk i ulike deler gir muligheten til å fjerne eller legge til lag. Sett på tidligere moteuke i København. Foto: REX/NTB. Vis mer

5. Legg vekt på tilbehøret

Mønstermiksingen trenger ikke foregå utelukkende blant klærne. Ikke glem at mønstrete tilbehør er en gøy og lettvint måte å gi antrekket det lille ekstra!

BRYT: Å ty til tilbehøret for å bryte opp antrekket og tilføre mer mønster er en god idé. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB.
BRYT: Å ty til tilbehøret for å bryte opp antrekket og tilføre mer mønster er en god idé. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Silvia Olsen/Shutterstock/NTB. Vis mer
MØNSTRETE TILBEHØR: Å gå for mønstrete tilbehør er en super måte å sprite opp antrekket på - som her på både på hatt og veske. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB.
MØNSTRETE TILBEHØR: Å gå for mønstrete tilbehør er en super måte å sprite opp antrekket på - som her på både på hatt og veske. Sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB. Vis mer

6. Kombiner samme mønster i ulike farger eller størrelser

Å kjøre det samme mønsteret men i ulike farger, er også noe som bidrar til en helhetlig look. Det gir et lekent og spenstig uttrykk, samtidig som det er litt ryddig.

SAMME MØNSTER: Hold deg til samme mønsteret, men i ulike varianter. Full leopard-look sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB.
SAMME MØNSTER: Hold deg til samme mønsteret, men i ulike varianter. Full leopard-look sett under London Fashion Week tidligere i september. Foto: Saira MacLeod/Shutterstock/NTB. Vis mer
MATCHING: Kombiner gjerne det samme mønsteret i ulike farger. Det gir en sprek men ryddig look! Sett på tidligere moteuke i New York. Foto: Christopher Peterson/Splash News and Pictures/NTB.
MATCHING: Kombiner gjerne det samme mønsteret i ulike farger. Det gir en sprek men ryddig look! Sett på tidligere moteuke i New York. Foto: Christopher Peterson/Splash News and Pictures/NTB. Vis mer
SAMKJØRT: Ulike stripemønster sammen. Sett på modell Elsa Hosk under et event i New York tidligere. Foto: Felipe Ramales/Splash News And Pictures/NTB.
SAMKJØRT: Ulike stripemønster sammen. Sett på modell Elsa Hosk under et event i New York tidligere. Foto: Felipe Ramales/Splash News And Pictures/NTB. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer