Miniskjørt

Slik ser du best ut i lårkort

Miniskjørtet fyller 50 år i år – men vær obs, det kan fort bli harry. Se lekre kjøpetips her!

50 ÅR: Det klassiske miniskjørtet fyller 50 år i år. Gode kjøpe- og stylingtips får du lenger nede i saken! Priser på disse skjørtene finner du i bildespesialen. Foto: All Over Press/produsentene
50 ÅR: Det klassiske miniskjørtet fyller 50 år i år. Gode kjøpe- og stylingtips får du lenger nede i saken! Priser på disse skjørtene finner du i bildespesialen. Foto: All Over Press/produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er sommer, det er (snart) sol, og dersom du ikke har gjort det enda – ja, da er det virkelig tide å hente frem miniskjørtet.

I likhet med somrene de siste årene, er det nemlig det lårkorte og hotte som er populært denne sesongen – noe vi blant annet så på kjendiskvinnene under årets MTV Movie Awards, samt under vår/sommer 2012-visningene til designere som D&G, Chanel, Isabel Marant og Stella McCartney.

Sjekk ut våre kjøpetips lenger ned i saken!


LES OGSÅ: Skjørtet som gir deg flott figur

PÅ CATWALKEN: Miniskjørtet har lenge vært en favoritt blant designere. Her er bilder fra Dolce & Gabbana og Chanels vår/sommer-visninger for 2012. Foto: All Over Press
PÅ CATWALKEN: Miniskjørtet har lenge vært en favoritt blant designere. Her er bilder fra Dolce & Gabbana og Chanels vår/sommer-visninger for 2012. Foto: All Over Press Vis mer

Fyller 50 år

Miniskjørtet har imidlertid ikke bare vært en trend de siste to-tre somrene.

Plagget, som faktisk er det nest mest solgte skjørtet i verden – kun slått av det mer konservative A-formede skjørtet, fyller hele 50 år i år, skriver Harpers Bazaar på sin nettside (ekstern lenke).

Skjørt-eventyret startet med den britiske, London-baserte designeren Mary Quant, som debuterte med sitt oppsiktsvekkende og revolusjonerende design for et halvt århundre siden.

Miniskjørtet, som både har blitt sterkt kritisert og hyllet opp gjennom årene, ble et av hennes varemerker. Og selv i dag er akkurat denne modellen på skjørt svært populær blant kvinner verden over.

I sommermetropoler som LA, Las Vegas og Miami er det å vise mye bein en regjerende trend, og det må jo sies at det er få plagg som er så flatterende for sommerbrune bein som et lårkort (bare ikke for kort) miniskjørt i riktig fasong og farge.


LES OGSÅ: Genser + skjørt = sant

Riktig styling er viktig

Én ting som er litt viktig å tenke på når det gjelder akkurat denne skjørt-modellen, er nemlig tekkelighet.

For ja – det er sexy å vise mye bein, men for mye bein – på grensen til at stussen synes, er ikke hot, uansett hvor lekker kropp du måtte ha.

Kjøper du imidlertid riktig størrelse og fasong til din figur, og styler det riktig, så kan det skjørtet bli riktig så elegant - både til hverdags og fest.

KK.no har tidligere gitt deg tips i forhold til hvordan du gjør miniskjørtet superlekkert.

Her får du noen av dem:
 • Aller først: Velg et pent skjørt. Gjerne med prikker eller striper i maritim stil, sesongens trendy blomstermønster, aztec-mønster, eller hvite tennisskjørt med lett vipp.
 • For å få en fin balanse mellom kort og langt, bruker du gjerne en langermet overdel eller bluse med t-skjorteermer og styrer unna de dypeste utringningene.
 • Bruk en mørk strømpebukse i høy denier (masketetthet), som dessuten har en slankende og forlengende effekt på beina, hvis du vil gjøre antrekket litt mer tekkelig.
 • Styr unna tangatruser eller undertøy som synes gjennom skjørtet, spesielt hvis skjørtet er i en lys farge. Tangatruser er også meget uheldig dersom skjørtet - mot all formodning, skulle blåse opp
 • Bruker du et trangt miniskjørt, sørg for å ha undertøy som ikke bulker
 • Velg et par sandaler eller pumps av god kvalitet til.
 • Gullsmykker funker bestandig - gir en posh og elegant stil.
 • Dongeriskjørtet og skinnskjørtet er dessuten slagere - perfekte på festival og til sommerens 70-tallsstil.
 • Velg lengden på skjørtet etter høyden din - jo lavere du er, jo mer bein kan du vise - men pass på at skjørtet rekker godt over rumpa. Husk høye hæler!

  KJØPETIPS: Sommerens fineste miniskjørt


  Slik styler du skjørtet

  Som nevnt lenger oppe, er det ikke heldig om miniskjørtet ditt er for kort. I tillegg bør du være obs på valg av undertøy dersom det er tettsittende (gå for noe nett og lite synlig), eller dersom det har lett for å blåse opp (en søt bokser redder enhver kleskrise).

  Husk også at høyt liv fremhever timeglassfigur, og at store mønstre (som store blomstertrykk/print) kan ha en forstørrende effekt, mens mindre har en forminskende effekt.

  I tillegg er det greit å vite at lyse farger (som sommerens pasteller) forstørrer, mens mørke farger forminsker.


  Når det gjelder styling, bør du ta hensyn til skjørtet du har valgt. Er skjørtet et kunststykke i seg selv, med mye mønster og farger, er det fint å la skjørtet stå i fokus og holde resten av antrekket litt nedtonet (bruk for eksempel en ensfarget topp eller bluse og lekre sko).

  Er skjørtet relativt enkelt, for eksempel ensfarget, kan du gjerne «kjøre på» når det gjelder resten av antrekket, og store statementsmykker er perfekt for denne stilen.

  Husk også at skovalg er litt viktig når du skal bruke miniskjørt. Er du lav, vil høye hæler ha en forlengende effekt - særlig hvis det er nudefargede pumps.

  For en mer rocka og casual look, er Converse, flate ballerinasko eller tøysko et godt alternativ. Det samme gjelder for sommerens søteste sandaler.

  LES OGSÅ: Slik kler du deg slankere i sommer

  Alternativer til det kort-korte

  Ok, så miniskjørt er kult, men det er likevel ikke alle som er så glade i denne trenden. Eller kanskje du rett og slett er litt engstelig for at vinden skal blåse opp skjørtet slik at undertøyet synes?

  I så fall kan en bukseshorts, shorts eller playsuit være midt i blinken.

  Sommerens kuleste shorts – olashortsen, finner du for eksempel mer info om i denne artikkelen!

  LES OGSÅ: Slik bruker du maxiskjørt til hverdags

  MØNSTERTREND: I år skal miniskjørtet ditt gjerne være mønstret og i sterke farger. Blomster og aztec-print er spesielt hot. Fra venstre - skjørt med aztec inspirert trykk fra River Island (310 kr, Asos.com), miniskjørt med lenkeprint (155 kr, Asos.com), pudderrosa skjørt med blomster (299 kr, Hm.com), multifarget skjørt med trykk (299 kr, Bik Bok), metallisk stripete skjørt fra Reverse (449 kr, Nelly.com), skjørt med blomstermotiv (79 kr, Ginatricot.no). Foto: Produsentene
  MØNSTERTREND: I år skal miniskjørtet ditt gjerne være mønstret og i sterke farger. Blomster og aztec-print er spesielt hot. Fra venstre - skjørt med aztec inspirert trykk fra River Island (310 kr, Asos.com), miniskjørt med lenkeprint (155 kr, Asos.com), pudderrosa skjørt med blomster (299 kr, Hm.com), multifarget skjørt med trykk (299 kr, Bik Bok), metallisk stripete skjørt fra Reverse (449 kr, Nelly.com), skjørt med blomstermotiv (79 kr, Ginatricot.no). Foto: Produsentene Vis mer
  KORT TREND: Stjernene viste at lårkort fortsatt er hot til sommeren under årets MTV Movie Awards i begynnelsen av juni. Fra venstre - Kristen Stewart, Paris Hilton, Emma Watson og Jessica Biel. Foto: All Over Press
  KORT TREND: Stjernene viste at lårkort fortsatt er hot til sommeren under årets MTV Movie Awards i begynnelsen av juni. Fra venstre - Kristen Stewart, Paris Hilton, Emma Watson og Jessica Biel. Foto: All Over Press Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer