Bli ny:

Slik ser ikke Åse Marie ut lenger!

28-åringen ønsker inspirasjon til den nye hverdagen som lærer.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

I skapet mitt er det veldig mye likt og mye ­kjedelig, som bukser og T-skjorter. Jeg føler at jeg ikke har noen stil.

Mitt siste kleskjøp var i dag. Jeg kjøpte på nett, men sendte alt i retur bortsett fra en pyjamas.

Nå er jeg student, men jeg ønsker meg inspirasjon til en hverdagsstil som funker når jeg skal ut i læreryrket og jobbe i ungdomsskolen.

Når det gjelder hår, har jeg min naturlige farge, men jeg er åpen for både ny klipp og farge. Jeg har lyst til å lære hvordan jeg kan style håret enkelt, men stilig. Nå bruker jeg ca. 10 minutter på å ordne meg om morgenen og 20 minutter når jeg skal på fest. Til hverdags bruker jeg litt maskara, pudder og kanskje leppestift.

Det jeg liker best ved utseendet mitt, er at jeg har timeglassfigur. Jeg synes selv jeg har et ganske pent ansikt. Personligheten min vil jeg beskrive som rolig og morsom. Hverdagen består ofte av at jeg sover lenge, drikker kaffe, går tur med hunden, driver med hagearbeid og studerer.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Åse Marie som er helt nydelig. Hun trengte bare en dytt i riktig retning, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • Strikkegenser og skjørt er en hverdagsvinner. Når du skal velge skjørt, kan du gjerne ha samme kriterier som når du kjøper ny bukse. Et høyt liv gjør silhuetten mer flatterende, og stretch er komfortabelt å ha på.
  • Et par boots gjør antrekket langt mer rocka og avslappet, særlig sammen med skjørt eller kjoler. Invester i et par i skinn. Med god pleie vil de holde i årevis.
  • Husk at det er lov å pynte seg litt ekstra i hverdagen. Det er jo tross alt flest av dem. En dongerikjole kan brukes hele året og er en enkel måte å kle seg opp på. Velg en med innsving og belte, så framheves timeglassfiguren.
ETTER: Genser (kr 1300, Jean Paul), skjørt (kr 600, La Vite), veske (kr 2200, Ganni) og sko (kr 1900, Lille Vinkel Sko). TIps! Å mikse ulike materialer i samme fargeskala er en enkel måte å få helhet i antrekke på. Her er det brukt grov strikk, kordfløyel og blankt skinn. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Genser (kr 1300, Jean Paul), skjørt (kr 600, La Vite), veske (kr 2200, Ganni) og sko (kr 1900, Lille Vinkel Sko). TIps! Å mikse ulike materialer i samme fargeskala er en enkel måte å få helhet i antrekke på. Her er det brukt grov strikk, kordfløyel og blankt skinn. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Åse Marie har det samme som de fleste nordmenn, det vi kaller nordisk hår, sier Cecilie, som er hårstylist og eier av Vest.

Åse Marie har tynne, fine hårstrå – men mange av dem. Utfordringen er at det er vanskelig å få volum. Jeg vil gi henne en frisyre som både er praktisk og lett å style, samtidig som den framhever ansiktet.

For å gi frisyren ny glød fikk hun en minicolor i en dypere og varmere tone. Den spiller på lag med sjatteringene som var der fra før, og håret oppleves friskt og naturlig.

Tør å fjerne slitte tupper. Den kortere klippen gjør ikke bare håret fyldigere, men hun virker også generelt høyere. Når luggen slutter ved kinnbeinet, får ansiktet en naturlig konturering.

En rettetang er perfekt til å forme håret. Her vippet vi tuppene innover og la inn forsiktige bølger i fronten. Bruk alltid varmebeskyttende spray.

Kjole (kr 1300, Jean Paul) og hårspenner (kr 250, H&M). Tips! En knelang denimkjole med knepping foran funker til det meste. Da kan både utrigning og splitt justeres etter humør og anledning. FOTO: Astrid Waller
Kjole (kr 1300, Jean Paul) og hårspenner (kr 250, H&M). Tips! En knelang denimkjole med knepping foran funker til det meste. Da kan både utrigning og splitt justeres etter humør og anledning. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Sminketips

- Jeg ville få Åse Maries blå øyne til å skinne, sier Cecilie.

  • Ved å bruke produkter med skimmer bevarer vi en ungdommelig glød i hele ansiktet, og det oser friskhet og sensualitet.
  • Åse Maries hud er jevn og trenger ikke mye sminke. Bruk en lett foundation som gir rikelig med fukt for å kamuflere rødheter. Om du ønsker litt mer dekk under øynene, kan en lys concealer trylle vekk mørkheter.
  • Du trenger for all del ikke å lage sotede øyne med svart øyenskygge. Jeg har valgt en metallisk, varm kobbertone. Ved å bruke en øyeskygge i komplementærkontrast til øyefargen vil øynene komme enda sterkere fram.
  • På leppene la jeg en frisk lipgloss som får fram smilet hennes.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik legger du sminken

1. Bruk en flat, tett kost til å påføre øyenskygge på øyelokket. Det er faktisk sant som de sier, godt verktøy er halve jobben. Legg også den samme fargen under øyet, helt inntil vippene.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Finn fram en fluffy, rund kost som er helt ren. Bruk den til å duse ut overgangen opp mot øyebrynet. Jobb i små sirkelbevegelser for å få resultatet så jevnt som mulig.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Ved å bruke både kajal og maskara vil blikket få en fin innramming. Legg først et lag med maskara, la den tørke litt, og gå over vippene en gang til. Da blir det godt med volum, uten at maskaraen klumper seg.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer