Løsvipper:

Slik setter du på løsvipper

Du er slett ikke den eneste som sliter med å sette på løsvipper, så her kommer noen råd som gjør oppgaven litt enklere.

Tips! Bruker du en svart eyeliner langs vippekanten, er det lettere å skjule limrester. FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Bruker du en svart eyeliner langs vippekanten, er det lettere å skjule limrester. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
Publisert

Løsvipper er det ultimate trikset for å gjøre hverdags­sminken festklar på null komma niks! Vippene kommer enten som hele remser eller som punktvipper. Punkt­vipper er som regel lettest å legge naturlig, og derfor anbefaler jeg dem til nybegynnere, men jeg skal vise deg framgangsmåten for begge varianter.

Et godt utgangspunkt er å sminke øynene helt ferdig og legge et tynt lag med maskara før du begynner. Det gjør at løs­-vippene flyter penere inn i dine egne øyevipper. Da slipper du også å få maskara på løs­vippene, og kan fint brukes flere ganger.

Du trenger: Løsvipper, vippelim og en pinsett.

Punktvipper

1. I noen pakker er det ulike lengder på vippene, noe som gir deg muligheten til å skreddersy uttrykket. Ønsker du store dådyrøyne, er det lurt å starte innerst med de korteste, og avslutte ytterst med de lengste. Ønsker du et mer naturlig resultat, kan du kun sette på vipper i ytterkanten av øyet. Da åpner du blikket, og øye - vippene ser lengre og fyldigere ut.

2. Tilt hodet litt bakover, og vend blikket nedover. Selv liker jeg å legge litt lim på hånden før jeg dypper punktvippen forsiktig i det. La limet tørke 15–30 sekunder før du setter løsvippen på. Da er limet blitt seigt, og det er lettere å få vippen til å sette seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer