Løsvipper:

Slik setter du på løsvipper

Du er slett ikke den eneste som sliter med å sette på løsvipper, så her kommer noen råd som gjør oppgaven litt enklere.

Tips! Bruker du en svart eyeliner langs vippekanten, er det lettere å skjule limrester. FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Bruker du en svart eyeliner langs vippekanten, er det lettere å skjule limrester. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer
Publisert

Løsvipper er det ultimate trikset for å gjøre hverdags­sminken festklar på null komma niks! Vippene kommer enten som hele remser eller som punktvipper. Punkt­vipper er som regel lettest å legge naturlig, og derfor anbefaler jeg dem til nybegynnere, men jeg skal vise deg framgangsmåten for begge varianter.

Et godt utgangspunkt er å sminke øynene helt ferdig og legge et tynt lag med maskara før du begynner. Det gjør at løs­-vippene flyter penere inn i dine egne øyevipper. Da slipper du også å få maskara på løs­vippene, og kan fint brukes flere ganger.

Du trenger: Løsvipper, vippelim og en pinsett.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Punktvipper

1. I noen pakker er det ulike lengder på vippene, noe som gir deg muligheten til å skreddersy uttrykket. Ønsker du store dådyrøyne, er det lurt å starte innerst med de korteste, og avslutte ytterst med de lengste. Ønsker du et mer naturlig resultat, kan du kun sette på vipper i ytterkanten av øyet. Da åpner du blikket, og øye - vippene ser lengre og fyldigere ut.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

2. Tilt hodet litt bakover, og vend blikket nedover. Selv liker jeg å legge litt lim på hånden før jeg dypper punktvippen forsiktig i det. La limet tørke 15–30 sekunder før du setter løsvippen på. Da er limet blitt seigt, og det er lettere å få vippen til å sette seg.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

3. Med en pinsett blir jobben langt enklere. Sett på så mange punktvipper du ønsker, og avslutt med litt maskara om du ønsker en ekstra wow-faktor!

Remser

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

1. Remsene kommer i ferdige lengder, og jeg anbefaler å måle vippene mot øyet og klippe til riktig lengde. Et godt tips er å klippe remsen i to. Da får du litt mindre biter å forholde deg til, og jeg synes ofte det er enklere å lime dem pent kant i kant med vipperoten på denne måten.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

2. Finn fram vippelimet, og legg en tynn stripe med lim langs remsen. Det viktigste er at det er lim på ytterkantene av vipperemsen. Blås gjerne på løsvippen slik at limet tørker litt før remsen legges på øyet.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

3. Plasser remsvippen ved vippekanten, og bruk en pinsett for å justere.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer