Riktig BH-størrelse?

Slik sjekker du om BH-en passer

Det smarte trikset er forbausende enkelt.

RIKTIG BH-STØRRELSE?: Med et enkelt triks kan du finne ut om BH-en din har riktig størrelsen. FOTO: NTB
RIKTIG BH-STØRRELSE?: Med et enkelt triks kan du finne ut om BH-en din har riktig størrelsen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å finne riktig BH-størrelse kan være en utfordring. Mens noen går på H&M og rasker med seg den samme BH-størrelsen de alltid har brukt, går andre i undertøyssalong og får tatt mål gjennom livets alle faser. Men visste du at det finnes et triks du selv kan gjøre, for å sjekke om BH-en virkelig passer?

Klassiske BH-tabber

Da KK for noen år siden skrev saken om BH-tabbene man bør unngå, uttalte en ekspert at det er mange trender knyttet til kvinnens bryster – og at en klassisk «tabbe» faktisk er å droppe BH-en:

– I brystene har vi ingen muskler, så uansett om brystene er veldig små så vil de sige. Å gå uten bh sliter veldig på dem. Det er få bryster som står rett frem, de fleste henger litt. En god BH hjelper på holdningen din, sa Berit Torkildsen ved Netty undertøy til KK den gang.

En annen av kardinalsyndene innen BH-bruk, var ifølge Torkildsen å bruke for liten BH, noe som kan resultere i den lite ettertraktede dobbeltpuppen, altså at puppen blir kløyvd på lang, og henger over kanten.

Videre fortalte Thorkildsen om konsekvensen av en for stor BH-en.

– Da går bh-en opp litt på ryggen, slik at bysten går ned. Da får du absolutt ingen støtte. Hvis bysten får komme opp og frem får du bedre holdning og bedre figur, sa Torkildsen til KK.

Hjemmetest

Men hvordan vet man så at BH-en er riktig størrelse? Livet har jo mange faser, og en BH som passet i fjor er ikke nødvendigvis passelig i år. Kanskje har man gått opp eller ned i vekt, vært syk eller forandret figur av andre årsaker. Dersom BH-en ikke passer, kan det blant annet gi seg utslag i at brystene ser inntrykte ut, og at bøylene klemmer inn i huden eller havner på selve brystet, istedenfor under.

Ifølge KKs søstermagasin allas.se er det imidlertid en enkel hjemmetest man kan ta, for å sjekke om BH-en er riktig størrelse. Trikset skal visstnok fungere uansett og du har store eller små bryster, og hjelpe deg til god passform, slik at du slipper overheng ved armhulene. Vi tillater oss å dele trikset videre.

TRIKS: EN BH som sitter godt er viktig for velværet. FOTO: NTB
TRIKS: EN BH som sitter godt er viktig for velværet. FOTO: NTB Vis mer

Slik finner du riktig BH-størrelse:

1. Ta på deg en BH, enten når du skal prøve en ny i butikken, eller en gammel du har hjemme som du vil sjekke størrelsen på.

2. Nå er tiden kommet for å flytte litt rundt på brystene. Plasser høyrehånd på yttersiden av venstre bryst, og flytt brystet fra siden og armhullområdet og inn mot midten. Gjør det samme med venstre hånd på høyre bryst.

3. Nå kan du sjekke resultatet.

Er BH-en for liten vil brystene henge over kanten av koppene, og midten av bh-en ligger ikke inn mot huden, men står ut i luften.

Er BH-en for stor, vil du merke at det oppstår en glippe mellom brystene og koppene, og at stroppene kanskje faller av skuldrene.

Om BH-en sitter riktig skal koppene i denne posisjonen sitte pent over bysten, uten valker eller glipper, og stroppene holder seg på plass. Også midten av BH-en ligger pent inn mot huden.

Lykke til med BH-prøvingen!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer