Oslo Fushion Festival:

Slik skal de sette norsk mote på verdenskartet

– Det har vært vanskelige år.

NORSK MOTE: Oslo Fushion Festival skal skape interesse rundt norsk mote. FOTO: OSLO FUSHION FESTIVAL, FREDRIK FERNANDO
NORSK MOTE: Oslo Fushion Festival skal skape interesse rundt norsk mote. FOTO: OSLO FUSHION FESTIVAL, FREDRIK FERNANDO Vis mer
Publisert

–Motebransjen har de siste tiårene kommet inn et hamsterhjul som går alt for fort, og som til tider er til skade for mennesker, samfunn, klima og miljø, sier Elin Carlsen, daglig leder for mote- og kunstfestivalen Oslo Fushion Festival og visningsplattformen Oslo Runway, og grunnlegger og partner i bærekraftbyrået Reform Projects til KK.

Hun mener hele motebransjen må ned i tempo og bort fra jaget om «ukentlige nyheter og sesongens nye it-farge».

Og det er nettopp dét som er utgangspunktet for møtet mellom mote og kunst når Oslo Fushion Festival arrangeres 24.-26. august med visningsplattformen for norsk mote, Oslo Runway, som en del av programmet.

Nærmere 30 norske designere og motemerker vil ta del i festivalens hybrid-format som skal vise noen av Norges mest spennende designtalenter både for hjemmepublikummet, men også for det internasjonale markedet.

To verdener

Oslo Runway slo seg sammen med Collective Oslo for første gang i 2019, og lanserte en helt ny mote- og kunstfestival, Fushion. Bak stod initiativtakerne Ditte Kristensen og Hilde Pettersen Reljin. De så at mote- og kunstverdenen var i endring, og at det var en etterspørsel etter mer åpne visningsplattformer. Sammen ønsket de å gå nye veier ved å redefinere de tradisjonelle mote- og kunstmessene. Det åpnet for å legge visningsplattformen for norsk mote, Oslo Runway, sitt program under Oslo Fushion Festival, og med det åpne den digitale delen av visningsprogrammet opp for publikum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer