Glitter:

Slik sminker du deg med glitter

Makeupartistene deler sine beste tips!

GLITTER: Å dekke leppene med glitter er kanskje litt for mye for noen, men det finnes andre måter man kan brukes glitter i sminken sin på. FOTO: NTB Scanpix
GLITTER: Å dekke leppene med glitter er kanskje litt for mye for noen, men det finnes andre måter man kan brukes glitter i sminken sin på. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Festsesongen er her, og hvis det er en ting som hører til det så er det glitter og glam! Paljetter, tyll, fløyel og glitter er noe som går hånd i hånd med denne høytiden. Det er nå vi dresser oss opp litt ekstra - både når det gjelder klær og sminke.

For det er ikke sånn at mange tyr til glitter i sminken sin når de skal på jobb, men til fest kan det være fint å glitre litt ekstra. Men hvordan gjør man det uten at det blir for mye av det gode?

- Glitter gir jo en partylook - selv om du bare bruker litt, forteller skjønnhetsekspert og makeupartist Tone Skipa. Vi spurte henne om hvordan vi kan ta i bruk den glitrende sminketrenden denne festsesongen:

LES OGSÅ: Dette må du tenke på før du kaster deg på vinterens hotteste trend

Slik sminker du ...

ØYNENE
Når det kommer til det å sminke øynene med glitter, synes Skipa det er aller finest som en detalj i øyekroken.

- Men nå finnes det også mange fine våtlinere med glitter. Jeg synes både blå og lilla glitterliner er veldig lekkert til brunsotede øyne. Du kan også dytte litt gullglitter på tuppen av vippene dine over maskaraen.

NEGLENE
Det er nok på neglene de fleste velger å prioritere glitringen sin. Det finnes så mange neglelakker som allerede glitrer av seg selv, men du kan jo alltids være kreativ og kjøpe glitter løst og strø litt på som du vil. Ifølge Skipa er det bare å kjøre på.

- Jeg synes det er fint å legge glitteret som en fransk manikyr der glitteret er å tuppen. Men, et tykt lag med glitterlakk i gull er også lekkert. Trikset for å få det av på en enkel måte, samt slippe at glitteret henger fast i klærne, er å legge blank lakk under glitterlakken og overlakk på toppen.

LES OGSÅ: Stort test av røde neglelakker: Vinneren koster bare 50 kroner!

FOTO: Scanpix
FOTO: Scanpix Vis mer

KROPPEN
Ønsker du å ta den enda litt ut, kan du alltid få på litt glitter på kroppen. Miriam Andresen, stylist og eier av salongen Amnt, deler et godt tips til deg som skal bruke kjole med åpen rygg denne festsesongen.

- Det finnes et type lim som kan brukes på kroppen din som du deretter kan strø glitter på. Dette får du kjøpt i ulike sminkebutikker.

Skipa sier seg enig med Andresen, men har også et godt tips dersom glitter på kroppen skulle være noe for deg:

- Glitter på kroppen er ekstra fint når du bruker det på partier. Bland det med bodylotion hvis du ikke vil ha for mye. Bruk glitter til å fremheve kragebein og skuldre.

ET GODT TIPS Å HA MED SEG:
Før du strør glitter både her og der, har makeupartisten et tips som kan være fint å ta med seg inn i festsesongen.

- Ikke bruk glitter på mange steder av gangen, men heller velg ut et par områder. Du kan for eksempel bruke det på huden og i øyekroken eller i håret og på neglene - hvis ikke blir det altfor mye.

LES OGSÅ: Superstjernene valgte norsk design!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer